HELP! Sint Maarten

HELP! Sint Maarten | Geld inzamelen
 
 
Crowdfunding hulp aan Sint Maarten na enorme schade door orkaan Irma.

UPDATE 24-11-2017 / 18.44:

Vanuit Sint Maarten hebben wij bericht gekregen van het Wit Gele kruis, dat er hele mooie dingen gebeuren met de crowdfunding! Hier een klein stukje gekopieerd uit het bericht, zo kunnen jullie lezen wat er met jullie donaties gebeurt!

""Begin deze week hebben we een lokale aannemer de opdracht gegeven om 2 huizen van wijkzorg clienten te herstellen. Het betreft hier ouderen die chronisch ziek zijn en niet in staat zijn hun eigen woning te (laten) herstellen.
Velen leven van enkel AOV en dat is hier gemiddeld slechts 600 Nafl (minder dan 300 euro per maand). Zij leven dus ver onder de armoedegrens en mede dankzij jullie donatie zitten zij binnenkort weer in een woning die veilig en waterdicht is. Een geweldig resultaat!
De herbouw van de woningen zal door ons gevolgd en vastgelegd worden en dit zullen we uiteraard ook met jullie delen."

 

 

 

Update 13-10-2017 / 17.55 uur:

Toen we de crowdfundactie startten hebben we ons de eerste weken gericht op het binnenhalen van zoveel mogelijk donaties. Dat is boven verwachting gelukt en daardoor hebben we ons de afgelopen twee weken meer bezig kunnen houden met de vraag hoe we het geld het best kunnen besteden. We hebben overleg gehad met vrienden en kennissen ter plaatse. Daar zijn drie concrete doelen uit gekomen.

1)      Het fonds dat is opgericht ter ondersteuning van het personeel (en hun families) van het Holland House Hotel. Een aantal van hen is door Irma alles of bijna alles kwijtgeraakt. Zie hier de site van deze stichting, waarop via blogs verslag wordt gedaan naar de vorderingen van de wederopbouw. De officiele overdracht moet nog plaatsvinden en daarvan zullen we verslag doen.

2)      Stichting Het Wit Gele Kruis. Deze privé stichting zonder winstoogmerk (en zonder enige overheidsbemoeienis) richt zich op zorgdiensten aan vooral ouderen, verstandelijk gehandicapten en kinderen. Zie hier de site van deze stichting. Medewerkers en cliënten van de stichting hebben enorme schade geleden door Irma, dus er is veel geld nodig voor herbouw en herstel. De stichting is enorm blij met de bijdrage die we vanuit onze actie doen. Ze zijn er zeker van dat ze hiermee heel veel mooi werk kunnen verrichten! De stichting zal de voortgang en de inzet van de donaties goed documenteren en delen, zodat een ieder kan zien wat er met de verzamelde gelden bereikt wordt. Natuurlijk houden we jullie hiervan ook weer op de hoogte. De gelden die nu nog binnenkomen zullen we ook doorzetten naar het Wit Gele Kruis.

3)      Daarnaast bekijken we of het mogelijk is om een klein deel van de opbrengst te besteden aan goederen en dan met name luiers en melkpoeder. We hebben de mogelijkheid om voor het vervoer mee te liften met andere verschepingen, waardoor de kosten hiervan beperkt blijven. De goederen komen terecht bij het Wit Gele Kruis, waar een uitgifte post gecreëerd gaat worden. Alhoewel dit niet direct onder de noemer “wederopbouw” valt, waar onze actie in principe op is gericht, vonden we de verhalen over hongerlijdende baby's zo schrijnend, dat we toch besloten hebben om hier een bedrag voor vrij te maken. Per 1 oktober zijn veel inkomens weggevallen en het ontbreekt aan een sociaal vangnet zoals we dat in Nederland kennen. Dus kortom: geen werk, geen eten, met alle gevolgen van dien…

Bij alle drie deze doelen hebben we een heel goed gevoel, dus we hebben het volste vertrouwen dat de donaties goed terecht komen en welbesteed worden.

De afgelopen 1,5 maand hebben wij ervaren als een rollercoaster van emoties. Het verdriet en de onmacht na het zien van de bizarre kracht van orkaan Irma, die heeft geleid tot gigantische materiele schade en helaas ook doden en gewonden. Maar ook ontroerd door hoe de eilandbewoners met volle inzet er tegenaan gaan, om het prachtige eiland Sint Maarten weer op te bouwen

We hadden van te voren nooit durven hopen op het mooie verloop van onze crowdfunding. Zoveel mensen die zich betrokken voelen en zoveel mensen die gul geschonken hebben. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen die door middel van verschillende ludieke acties, geld hebben binnengehaald voor Sint Maarten.

Het stopt hier niet, we zullen verslag blijven doen van de ontwikkelingen en wat er met het gedoneerde geld wordt gedaan. Nogmaals allen, heel erg bedankt!

Liefs, Sharon en Bart

 

 

UPDATE 20-9-2017 / 16:44 uur:

Hallo allemaal!

Gisteren was het zover: het streefbedrag van 25.000 euro, waarvan we nooit hadden gedacht dat het haalbaar zou zijn, daadwerkelijk aangetikt! Dit gaat onze verwachtingen ver te boven en geeft een euforisch gevoel, doordat we het idee hebben dat we met dit bedrag echt iets kunnen bewerkstelligen.

Onze crowdfunding loopt nog 17 dagen tot en met 7 oktober en de donaties lopen nog steeds binnen. Gisteren kregen we bijvoorbeeld een donatie binnen van groep 5a van de Oscar Carré School uit Amsterdam. Bijzonder dat docenten hun kinderen in de klassen bewust maken van deze actie en aan de slag gaan om geld binnen te halen! Naast dit soort acties zijn er ook bedrijven die gul doneren. Daarnaast vrienden , familie en kennissen van ons, van wie sommigen ook een persoonlijk band hebben met Sint Maarten. Tenslotte vergeten we alle anonieme sponsors natuurlijk ook niet. Het vele delen van onze actie (via bijvoorbeeld social media, de site van DWDD en Omroep West), heeft een sneeuwbaleffect veroorzaakt!

Helaas moeten de bewoners van Sint Maarten weer schuilen voor orkaan Maria. Deze zal naar verwachting voornamelijk veel wind en regen veroorzaken, maar dus toch weer die spanning en weer de angst. Wat hebben we het met hen te doen!

Voor de geïnteresseerden hier een link (https://youtu.be/N_XZBLWsgKs?t=25m22s) naar het fragment van de uitzending van de NOS in het kader van de landelijke hulpactie van afgelopen vrijdag, waarin Bart kort werd geinterviewd over onze eigen actie. Het fragment start met een aantal vragen aan een kennis van ons, Nathalie, die met haar feest een bijdrage leverde aan de landelijke actie, en na ongeveer een minuut komt Bart in beeld.

Nu we het streefbedrag hebben gehaald blijft de actie nog 17 dagen lopen, dus doneren kan nog steeds. En met delen help je de actie natuurlijk ook! Nogmaals dank allen, voor jullie inzet en het vertrouwen! Liefs, Sharon &Bart

 

!GEEF EN DEEL!
Iedereen heeft de beelden gezien van wat de verwoestende orkaan Irma heeft aangericht op onder andere het eiland Sint Maarten (Nederlandse Antillen). Straten staan onder water, auto's drijven langs en daken zijn van huizen geblazen. De gehele bevolking is zwaar getroffen en velen moeten het nu doen met door militairen uitgereikt tentzeil en voedsel. Orkaan Jose komt ondertussen ook dichterbij. Deze zal op Sint Maarten niet zo sterk zijn als Irma, maar kan ook nog veel schade aanrichten.

Omdat we al jaren op Sint Maarten komen en het hebben leren kennen als een prachtig en gastvrij eiland, willen we iets voor de plaatselijke bevolking betekenen. Er is met alle schade natuurlijk veel behoefte aan geld voor de wederopbouw; vandaar deze inzamelingsactie via doneeractie.nl.
Door vrienden die al jaren op het eiland wonen hierbij te betrekken, zijn we er zeker van dat het geld goed terecht zal komen. We hopen van harte dat je dit doel wilt steunen en een bijdrage doet via de rode doneer-knop. De inzamelingsactie loopt maar tot en met 7 oktober 2017, dus kom snel in actie!
We hebben geen idee waar we op mogen hopen, maar ons lijkt 25.000 euro een mooi streefbedrag. Het blijft natuurlijk zo dat alle beetjes helpen.
Via Facebook en doneeractie.nl houden we je op hoogte van het verloop van de actie.

Doe het nu, het is zo gedaan!
Tenslotte willen we je vragen om deze actie te delen via je social media (Facebook, Twitter, etc.).Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
912 donaties
€ 27.610,00
Doel: € 25.000,00
110%

Deze actie is gesloten.