Help Sengerema Designated District Hospital

Help Sengerema Designated District Hospital | Geld inzamelen
 
 
Inspirerende jonge doctor gaat terug naar Tanzania om de zieken te helpen!

Mijn lieve vriendin Suzanne heeft 2015 haar coschap in Sengerema, Tanzania gedaan en wil in februari 2019 weer terug naar het ziekenhuis daar om te helpen. Ik ben zo geïnspireerd door haar verhaal, dat ik de stichting ‘Vrienden Sengerema Hospital’ wil helpen en daarmee Suzanne ondersteun.

Toen zij mij een aantal weken geleden de beelden liet zien en ik haar blog had gelezen van tijdens haar coschap, werd ik wakker met de heftige beelden op mijn netvlies en de gebrekkige omstandigheden waaronder deze mensen worden geholpen. Op dat moment realiseerde ik mij dat dit niet zo hoort en dat ik graag ook wat wil en kan bijdragen. 

  

De eerste vraag die in mij op kwam na alles gehoord te hebben was: Hoe kan ik Suzanne en het Sengerema Hospital helpen?

 

Het project

Tot 18 Februari 2019 wil ik geld inzamelen en direct via de stichting aan het Sengerema Hospital doneren. Dit is nodig voor de aanschaf van basale medische middelen. Ook wil stichting ‘Vrienden Sengerema Hospital’ opnieuw een container gaan versturen naar Sengerema Hospital. Het doel hiervan is eigenlijk zeer breed; het ziekenhuis in Sengerema zo goed mogelijk te ondersteunen met materialen die lokaal niet verkrijgbaar zijn, lokaal erg duur zijn of van slechte kwaliteit zijn. In het verleden hebben wij ons vooral gefocust op medische materialen zoals bedden, meubilair en echo-apparaten. Dit keer ligt het focus onder andere op inzamelen van materialen die specialistische zorg mogelijk maken. Samen met de Keilbout (www.dekeilbout.nl) wil ik dit bereiken en stichting ‘Vrienden Sengerema Hospital’ begeleiden. 

 

Het ziekenhuis

Het ziekenhuis waar het om gaat is het Sengerema District ziekenhuis in het noorden van Tanzania. Het is een groot ziekenhuis met 317 bedden, 4 operatiekamers, 7 afdelingen, een HIV en TB kliniek en een grote polikliniek. Jaarlijks zijn er 10.000 bevallingen, 28.000 opnames en 150.000 poli bezoeken. Per jaar worden er 3500 operaties gedaan. De grootste patiëntengroepen zijn kinderen onder de 5 (9000 opnames) en zwangere vrouwen (10.000 opnames). Patiënten zijn in principe zelf verantwoordelijk voor hun voeding, maar voor de allerarmsten is er een armenfonds(gefinancierd door SVSH) dat bijspringt als het nodig is. De patiënten zijn vooral relatief arme mensen uit het district waar 711,000 mensen in wonen. Iedereen is welkom, er worden geen patiënten geweigerd. In het verdere district zijn meerdere kleinere overheids klinieken waar laag-complexe zorg kan worden geboden. Er is een redelijk goed verwijzingssysteem met ook ambulances voor spoedgevallen. Samenwerking wordt gecoördineerd via de district health office. 

 

De zorg bestaat uit een mix van routinematige problematiek zoals bevallingen, malaria en andere infectieziekten, maar ook complexe problemen zoals HIV, meningitis, grote trauma's en (kinder)kanker. Doordat het ziekenhuis ook een opleidingscentrum is voor verpleegkundigen en medisch studenten, zijn er ook specialisten aanwezig die specialistische zorg kunnen leveren. Dit is uitzonderlijk voor Tanzaniaanse begrippen. Het aanbieden van specialistische zorg is een relatief nieuwe taak, die de eisen waar het ziekenhuis aan moet voldoen snel veranderen. 

 

11 Als de Keilbout nou gaat zorgen voor goederen; willen jullie mij dan helpen met het inzamelen van geld? 11

 

Het boeiende en gedetailleerde verhaal van Suzanne kun je hier lezen: https://suzaintanzania.waarbenjij.nu

Voor meer informatie over de stichting ‘Vrienden Sengerema Hospital’ en om direct via de stichting te doneren, ga naar www.stichtingvsh.nl

*In samenwerking met: Sjak Leydekker, stichting ‘de Keilbout’ en Niek Versteegde, stichting ‘Vrienden Sengerema Hospital’

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
18 donaties
€ 710,00

Deze actie is gesloten.