Help School de Hofakker aan de eerste buitenklas

Help School de Hofakker aan de eerste buitenklas | Geld inzamelen
 
 
School de Hofakker wil volgend schooljaar beginnen met een bosklas voor de kleuters.

Door weer en wind in de natuur leren en spelen, daar krijg je gezonde en stevige kinderen van. Ruimte om te bewegen, je fantasie gebruiken om met dat wat de natuur ons schenkt te spelen. De seizoenen aan den lijve beleven. 

In veel Europese landen zijn bosklassen of buitenklassen al aardig ingeburgerd. Het wordt tijd dat ook in Nederland de eerste buitenklas gerealiseerd kan worden, zodat meer initiatieven zullen volgen.

Kinderen krijgen veel indrukken te verwerken in grote volle klassen, en zijn overgeleverd aan een veelheid aan eisen en vragen die tegenwoordig aan ze gesteld worden. Wij willen kinderen iets anders bieden en zijn daarom een kleinschalige school in een buitengebied begonnen. 

School de Hofakker wil nu ook een buitenklas voor de kleuterklas starten. De kinderen zullen het hele jaar door 5 dagen per week in het bos leren en spelen. Afgelopen jaren hebben ze dat 1 dag per week gedaan. Wij hebben gezien hoe goed dit voor de kinderen is en willen dit uitbouwen. Om dit 5 dagen per week te kunnen doen hebben wij een vaste plek in het bos nodig met een vuurplaats en een eenvoudige overkapping. Ook is omheining nodig zodat ook de jongere kinderen mee kunnen.  Op loopafstand van de school, zodat we alles te voet kunnen doen.

De overheid geeft geen geld aan scholen die op een vernieuwende ,andere wijze het onderwijs willen vormgeven. Daarom is een omslag in onderwijsland alleen mogelijk door de pioniers die dit willen voorgaan te ondersteunen.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 293,00
Doel: € 8.000,00
3%

Deze actie is gesloten.