Help Roxx de rest van haar leven pijnvrij te lopen

Help Roxx de rest van haar leven pijnvrij te lopen | Geld inzamelen
 
 
Roxx heeft proximale intertarsale luxatie, gescheurde banden in haar linkeronderpoot

Zondag 28 januari kwam Roxx thuis na lekker te hebben gespeeld. Ze ging slapen toen ze thuis kwam. Een aantal uren later werd ze wakker, ze stond op en liep op drie poten. De volgende ochtend werd ze wakker, haar poot was erg dik. Meteen hebben we de dierenarts bezocht en foto’s gemaakt. De orthopeed van hen kon niet goed zien wat er aan de hand was. Een aantal dagen later is Roxx doorgestuurd naar een specialist orthopedie voor dieren. Nog eens foto’s gemaakt, en daar was de uitslag proximale intertarsale luxatie. Kortgezegd: banden in haar achterste linkeronderpoot, die niet gehecht kunnen worden en maar 10% kans hebben om goed te genezen. Daarvoor zijn twee opties.

Optie 1: een operatie waarbij de banden worden weggehaald en drie botten tot 1 bot worden gemaakt, waarbij ze met een metalen plaat en schroeven de botten vast zetten. Het nadeel van deze optie is een groot risico op infectie, minimaal 18 weken benchrust, bij infectie is de rust nog langer en het genezingsproces ook. Slaat de infectie het bot in, is alleen amputatie nog een optie. Daarbij komt dat Roxx slechte heupen heeft, wat zou betekenen dat ze continu haar goede poot moet belasten met al slechte heupen.

Optie 2: een brace aan laten meten en laten maken in combinatie met accupunctuur en/of fysiotherapie of aquatraining. Zodat ze weer normaal kan lopen, haar ding kan doen. Zonder pijn en kans op infectie en/of amputatie. Geen risicovolle operatie en geen continue benchrust. 

Vanwege haar heupen, dat de operatie risicovol is en de hoeveelheid rust die nodig is, is besloten dat Roxx een brace aangemeten krijgt in combinatie met accupunctuur en/of fysiotherapie/auqatraining. 

De dag voordat Roxx dit kreeg, hebben 2 van onze andere honden ook problemen gehad. Onze oudste reu besloot zijn speelgoed door te slikken, dat zorgde voor een spoed dierenartsbezoek met een braakmiddel. Een paar dagen later moest hij voor zijn poten rontgenfoto’s laten maken van zijn voorpoten i.v.m. het vermoeden van artrose. Geen uitslag omdat de foto’s niet goed zijn gemaakt. Nog eens foto’s laten maken en hopen op een uitslag. Onze andere teef is 1 van deze dagen gebeten in haar oor, met als gevolg een operatie aan haar oor waarbij kraakbeen is verwijder d. Binnen twee weken tijd vanwege al deze incidenten bij onze dieren, waaronder ook nog eens twee keer foto’s zijn gemaakt van Roxx haar achterpoot, is de pot leeg om een brace aan te laten meten en om Roxx verder te laten behandelen. Zodat zij weer kan lopen en geen pijn meer heeft.

We willen op deze manier Roxx verder helpen, de brace is noodzaak om normaal te kunnen lopen. De andere behandelingen zijn zodat Roxx pijnvrij kan lopen, om haar poot te behandelen en om de stevigheid in haar achterlijf te verbeteren.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
29 donaties
€ 800,00
Doel: € 1.300,00
61%

Deze actie is gesloten.