Help Roman met zijn operatie!

Help Roman met zijn operatie! | Geld inzamelen
 
 
Roman heeft dringend hulp nodig voor zijn operatie!!

Dit is Roman: onze lieve, trouwe labrador/mastiff van ongeveer 8 jaar oud.

Roman is door ons geadopteerd toen hij ongeveer 1,5 jaar oud was. Zijn vorige baasje heeft hem in Spanje verstoten. Gelukkig is hij daarna opgevangen door een organisatie en hebben wij hem met alle liefde in huis genomen. Tot nu toe heeft hij een enorm goed leven bij ons gehad. Maar daar kwam eind vorig jaar verandering in toen wij merkten dat er een bult begon te groeien boven zijn oog.

Na meerdere dierenartsbezoeken kregen wij te horen dat het mogelijk om een bottumor gaat en er niks aan te doen valt. Onlangs zijn wij weer met Roman naar een andere dierenarts gegaan die direct foto’s maakte van zijn oog. Hij constateerde dat het mogelijk om een goedaardige tumor gaat en gaf aan dat het wel te behandelen is! Deze behandeling is echter +- €2000,- euro en dat kunnen wij niet direct ophoesten. Ook zal hij snel geopereerd moeten worden aangezien het lastiger wordt als de tumor nog meer groeit. Het heeft onderhand al een diameter van 6,5 cm. We doen er alles aan om het geld bij elkaar te sprokkelen want willen hem nog heel wat jaren een mooi leven geven.

Nu kunnen wij alle hulp gebruiken. Alstublieft help ons met het inzamelen van geld voor de operatie van Roman! Alle kleine beetjes helpen en zowel wij als Roman zullen u enorm dankbaar zijn!

Daryl Frieser
06-01-2019

Update:

Alweer iets langer dan een maand geleden is Roman geopereerd aan de tumor rond zijn oog.

De eerste 2 weken na de operatie waren enorm zwaar voor hem. Je merkte dat hij veel pijn had, verloor redelijk wat bloed en moest na 1 dag terug naar de kliniek om daar een nachtje te overnachten. Na deze nacht ging het steeds beter met hem. Hij kreeg meer trek en kon steeds beter op z'n pootjes staan.

Op 24 December zijn we terug gegaan om de hechtingen te verwijderen. Z'n wond was mooi aan het genezen en het leek steeds beter met hem te gaan. Wat ons wel op viel was dat Roman sinds de operatie behoorlijk vaak niesbuien kreeg waarbij er altijd wel wat bloedspetters meekwamen. Na zo'n zware ingreep is dit normaal en was er dus niks om ons zorgen over te maken.

Op 1e kerstdag waren de niesbuien opeens intens en kreeg hij plots een enorme bloedneus, en het stopte maar niet! Wij zijn op dat moment direct naar de kliniek gereden, waarna hij een shot adrenaline kreeg om de bloeding te stoppen.

Waar de bloeding precies door komt is niet bekend. Het kan door de operatie komen (vanuit het oog) of van vanwege een bloedvaatje dat is gesprongen na zijn niesbuien. Na deze bloeding heeft Roman er gelukkig geen last meer van gehad. Nouja, op wat (oud) bloed na tijdens de momenten dat hij niest.

Helaas hebben wij tussentijds wel uitslag gehad over de tumor en deze bleek minder positief. Het blijkt om een kwaadaardig tumor te gaan waarbij er 90% kans bestaat dat deze terug komt zonder verdere behandeling na de operatie. En 20% kans dat het uizaaid naar de longen. 40% van de honden wordt ouder dan 1 jaar na de operatie.

Wij hebben 2 opties gekregen:

- Met chemotherapie (€2000) is er een kans dat het langer duurt voor de tumor terug groeit. Het sluit niks uit.

- Optie 2 is niks doen en hem de rest van zijn leven een ontstekingsremmers geven in de hoop dat dit het vertraagt.

Wij hebben er even over moeten nadenken maar zijn tot de conclusie gekomen dat we hem geen chemotherapie gaan geven gezien deze ook geen zekerheid biedt. We gaan hem lekker verwennen de rest van zijn leven en wel gewoon de ontstekingsremmers geven.

Al met al gaat het momenteel goed met Roman. Hij is vrolijk, slaapt wel veel maar het was al een rustigere hond. Hij moet wel aansterken want hij is behoorlijk afgevallen en weegt ruim 4 kilo te licht! Maar dat moet goedkomen want we geven hem nu 3 maaltijden en extra snacks per dag.

Wij willen nogmaals iedereen bedanken die mee heeft geholpen aan de operatie! ❤


Daryl Frieser
10-12-2018

Beste vrienden, collega's en alle andere lieve donateurs,

Roman is onderhand geopereerd en heeft een zware tijd (gehad). Wij hebben helaas ad hoc de beslissing moeten nemen om tijdens de operatie zijn oog te verwijderen om verdere infecties en een hangend oog te voorkomen. Dat zou anders namelijk betekenen dat Roman in de toekomst normaals geopereerd moeten worden en dat willen we ons beestje niet aan doen.

Elke dag gaat het met stapjes beter en Roman eet/drinkt en loopt al een stuk beter deze dagen. We zien progressie en dit doet ons enorm goed! We hebben vertrouwen dat ons beestje er helemaal bovenop gaat komen en dat mede dankzij alle lieve donaties! Enorm bedankt hiervoor!

Alles is helaas wat duurder uitgepakt dan verwacht, dus vandaar dat wij de actie nog open laten staan. Zeker met de komende dierenkliniekbezoeken in zicht. Dus nogmaals, delen is lief! En enorm bedankt voor jullie gulheid!

Update volgt later!


Daryl Frieser
03-12-2018

Beste vrienden, collega's en alle andere donateurs.

Wij hadden nooit gedacht dat er zo veel gedoneerd zou worden en zijn hier enorm dankbaar voor! Voor Roman is onderhand een afspraak gemaakt en hij wordt op dondedagmiddag 6 december geholpen. Het is hierna nog even afwachten of hij direct mee naar huis mag of hij een dagje moet blijven. Na de operatie zullen we nogmaals een update geven op deze site en mijn facebook.

Nogmaals dank en mochten jullie deze link nog kunnen delen op social media, heel graag!


100 donaties
€ 1.180,00
Doel: € 2.000,00
59%

Deze actie is gesloten.