Help onze pup Lewis aan nieuwe heupen!

Help onze pup Lewis aan nieuwe heupen! | Geld inzamelen
 
 
Help alsjeblieft onze puppy!

Op de foto zien jullie Lewis. Lewis wordt thuis door mij en mijn dochters onze "Roemeense liefde" genoemd. 

Al jaren was er de grote droom van ons eigen harige vriendje te hebben maar door omstandigheden zoals beperkte woonruimte ging dit niet.

Tot eind oktober. We waren onlangs verhuisd en Lewis kwam voorbij op Facebook vanuit een dierenwelzijnsstichting. Lewis was op dat moment een bastaard pup van zes maandjes oud, gevonden in de straten van Roemenië. 

Ik was op slag verliefd en ben hem gaan bezoeken op zijn tijdelijke opvanggezin in Nederland. Het was liefde op het eerste gezicht. Eenmaal thuis was de verrassing voor mijn dochters misschien nog groter want ook zij droomde al lang van een eigen hondje. De liefde was er direct en Lewis en mijn dochters zijn letterlijk onafscheidelijk. 

Maar toen kwam die dag, dat Lewis steeds meer pijn leek te krijgen in zijn achterpoten en zelfs met links achter volledig mank liep. Met bezwaard hart naar de dierenarts waar de arts na twee bezoekjes constateerde dat Lewis heupdysplasie heeft. We kregen twee opties: laat hem zo lang het gaat hond zijn en genieten maar je zal hem jong in moeten laten slapen of een operatie om hem van kunstheupen te voorzien.

Dit was een onmogelijke keuze! Lewis is nu tien maanden oud en we kunnen nu al geen leven zonder hem bedenken. Ik heb altijd een zwak voor dieren gehad maar wat ik voor Lewis voel en wat hij voor mij en mijn dochters betekend is onvervangbaar. Lewis is zoveel steun na een moeilijke periode geweest dat wij hem niet kunnen missen.

En daarnaast; een hond die liever, zachtaardiger en dankbaarder is dan Lewis is niet voor te stellen. Hij heeft al zo moeilijk leven gehad in Roemenië, zoveel meer gezien en meegemaakt dan wij ons voor kunnen stellen en dan toch zo vol liefde en trouw zitten... waarom moet juist onze Lewis dit overkomen.

Want nu heeft Lewis pijn. Iedere dag, de hele dag. Na een fijne wandeling, na een dutje op de bank, na even spelen zoals een pup van 10 maanden toch graag doet. Maar hij blijft kwispelen en je dankbaar aankijken... maar voor hoe lang nog?

Wij willen daar liever niet aandenken en hopen dan ook zo op jullie steun. Zelf hebben we het niet breed maar Lewis is onbetaalbaar voor ons. Willen jullie meehelpen om Lewis een heupoperatie te geven zodat hij het lange en pijnvrije leven krijgt dat hij verdient?

Bij voorbaat zoveel dank!

 

*UPDATE LEWIS*

Gsteren zijn wij op consult geweest bij de Tweede Lijn kliniek (dierenziekenhuis) in Drenthe.Het was best heftig en wel even een traantje gelaten. Wij hebben een heel eerlijke mening gekregen die helaas minder hoop geeft.

De arts heeft Lewis geheel onderzocht en ook in de CT-SCAN gehad. Lewis heeft een kleine lage rughernia maar dat heeft verder -gelukkig- weinig invloed op het geheel.

Zijn heupen zijn echt waardeloos slecht en ook in die mate dat de arts geen heil er meer in ziet om hem van kunstheupen te voorzien. Een bekkenkanteling is ook geen mogelijkheid.

Het behandelplan is nu dat hij Lewis op een bewegingsschema heeft gezet. Veel kortere wandelingen maar dan vaker en daarnaast krijgt hij nu twee verschillende soorten medicatie. 

De hoop is hiermee dat zijn spieren zo sterk worden dat deze zijn botten overnemen. Als dit lukt wil de arts eventueel overgaan tot heupkopresectie.

Dit houd in dat Lewis genoeg spieren moet gaan kweken zodat de grootste oorzaak van de pijn weggenomen kan worden door zijn heupkoppen af te zagen. Deze wrijven nu namelijk constant over de restanten van zijn heupkommen.  Dan zitten zijn achterpoten dus los in zijn lijf, geen enkel connectie meer met de kom. En daarvoor moet hij dus flink spieren kweken om het bot te vervangen.

Als hij op dit bewegings en medicijnen regime niet zoveel spier aanmaakt dat zijn spieren zijn botten overnemen zal hij vreselijke pijn houden en het erger worden. Dan moeten we hem in laten slapen. 😢

Het punt is dat hij zijn achterkant door de pijn al amper gebruikt door en zo kan hij dus geen spieren opbouwen. 

Met de meegekregen medicatie gaan wij nu dus eerst de pijn zogoed mogelijk bestrijden met de hoop dat hij zijn achterkant weer gaat gebruiken in de hoop op voldoende spieropbouw.

Dit alles was gisteren niet mogelijk zonder jullie donaties dus daarvoor ontzettend veel dank! 

Ik zal, nu kunstheupen van de baan zijn, het streef bedrag aanpassen op onze crowdfunding maar ook vraag ik jullie met liefde de link te blijven delen en te doneren.

Dit zodat wij Lewis zijn nieuwe behandelplan kunnen voortzetten, medicijnen kunnen blijven geven en hij hopelijk een heupkopresectie kan ondergaan. 

Met duizend maal dank van mij, mijn dochters en onze harige held Lewis.

https://www.doneeractie.nl/help-onze-pup-lewis-aan-nieuwe-heupen/-1004Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
10 donaties
€ 110,00

Deze actie is gesloten.