Help onze Billy alsjeblieft | Geld inzamelen
 
 

Help onze Billy alsjeblieft

Hulp nodig voor de kosten van de dierenarts

Billy is een 10 jarige kater. Met een mega lief karakter.  Hij heeft geen gemakkelijke start gehad maar was sterk genoeg om er bovenop te komen. 

Inmiddels kregen wij een zoon, Joël.

Joël is 7 jaar en hij en Billy zijn elkaars beste vriend.  Ze zijn altijd samen. 

Helaas is Billy vrijdag ziek geworden, zijn plasbuis bleek dicht te zitten.  Hij heeft veel pijn gehad maar de dierenarts kon het onder narcose verhelpen.  Met pijn medicatie en ontsteking remmers mocht hij weer naar huis.  Hij heeft veel last van de narcose gehad en het duurde lang voordat hij weer iets op de been was.  

Het weekend kwam er echter geen verbetering,  Billy eet niet.  Zondag kon ik medicatie ophalen wat zijn eetlust opwekt. Helaas ook geen resultaat.  In de avond opnieuw naar de dierenarts, het gaat op dat moment niet goed met hem. We bereiden Joël voor op het ergste scenario.  Joël is intens verdrietig en smeekt om hem te helpen.  Hij wil zijn vriendje niet kwijt. De dierenarts probeerde bloed te prikken maar hij bleek zo uitgedroogd dat het bloed te dik was.  Ze heeft hem een injectie tegen de misselijkheid gegeven en vocht toegediend. Toen mocht hij weer naar huis.  Maar zou vanochtend echt gegeten moeten hebben..

Je raad het al... hij eet nog steeds niet.  Inmiddels is hij weer bij de dierenarts en opgenomen.  Nu konden ze wel bloed prikken.  Zijn nierwaarde zijn niet goed.  Ws door de blaasontsteking.  Ze vermoeden nu acute nierfalen.  Hij moet nu 3 dagen aan het infuus om de nieren te spoelen, in deze 3 dagen moet hij dan echt gaan eten.  Dan is de kans groot dat hij de oude wordt. 

Met pijn in ons hart vragen we om hulp.  De kosten voor de dierenarts zijn torenhoog. Vrijdag koste 175 euro.  Kosten van het weekend zijn nog niet bekend.  Maar weekend tarief is sowieso al dubbel.  De opname nu kost 400 euro.  

Ik vraag niet snel om hulp.  Maar ieder beetje helpt.  Wil je mij helpen dat Joël en Billy nog lang samen kunnen zijn? 

Chantal de Jongh
13-10-2020

Helaas is Billy vandaag overledenšŸ˜­


 

Laat een reactie achter

6 donaties
€ 45,00

Deze actie is gesloten.