Help onze bewoners aan een belevingsgerichte tuin!

Help onze bewoners aan een belevingsgerichte tuin! | Geld inzamelen
 
 
Woonzorggroep Samen loc. de Zandstee afd. t Voorend realisatie belevingsgerichte tuin

Woonzorggroep Samen locatie de Zandstee afdeling ‘t Voorend heeft uw hulp nodig!

Als team hebben wij een doel en een droom.

We willen graag een belevingsgerichte tuin realiseren. We werken met een kwetsbare doelgroep, mensen die te maken hebben met geheugenproblemen meestal door dementie en alzheimer. De wereld van deze bewoners is vaak verwarrend, onrustig en angstig. Ze begrijpen niet wat er gebeurt. Gelukkig ervaren we ook veel momenten van ontspanning en plezier. De belevingsgerichte tuin zou ons hier in kunnen ondersteunen en aanvullen.

Helpt u ons aan een belevingsgerichte tuin?

Het effect van de natuur op de gezondheid en het welbevinden, dat is een belevingsgerichte tuin als groenvoorziening in de directe leefomgeving van onze bewoners.

Een tuin kan een plek zijn om je te ontspannen, even rust en genieten van wat er om je heen te zien, te voelen, te ruiken en te horen is. Het moet een veilige plek zijn waarin je je vrij kan bewegen en waar je even lekker alleen in een hoekje kan zitten om stil te zijn of te worden. Het voelen van de wind in je gezicht en genieten in het zonnetje. De tuin is ook een plek om actief bezig te zijn en energie kwijt te raken. Onze cliënten kunnen afhankelijk zijn van een rollator of rolstoel. Zij willen graag tuinieren. Door een tuin (kweekbak) op hoogte kunnen zij toch aan deze activiteit deelnemen. Het lijkt allemaal zo klein, maar het is zo belangrijk voor onze bewoners!  Een tuin die in het teken staat van veilig naar buiten kunnen, genieten van de natuur, ontdekken, bewegen, tuinieren en samenzijn. Deze tuin maakt de “wereld” weer een beetje fijner voor onze bewoners.

Helpt u onze droom om een belevingsgerichte tuin te realiseren?Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
20 donaties
€ 675,00
Doel: € 50.000,00
1%

Deze actie is gesloten.