Help ons ventje...

Help ons ventje... | Geld inzamelen
 
 
Help onze zoon aan een veilig plekje snoezelruimte

Wij hebben een zoontje van 5,5 jaar waar vanaf zijn geboorte al 'troubles' mee waren. Eigenlijk in de zwangerschap al. Niks verliep zoals het hoort... Een vruchtwaterpunctie gehad, ons kindje zou Down hebben wat uiteindelijk niet waar bleek te zijn, bloedingen, groeide niet meer, etc etc. 

Vanaf dat hij 6 weken oud was kreeg hij therapie. Hij draaide niet goed, voorkeursligging, dan ging dit weer niet goed, dan weer dat niet. Het bleef maar doorgaan. In de loop der jaren wisten wij dat er iets niet helemaal goed was, maar wat???? 

Een aantal maanden geleden, weet het nog als de dag van gisteren, kregen we te horen dat hij een verstandelijke beperking had. Jarenlang hebben we geknokt voor onderzoeken, uitsluitsels, oplossingen, hulp, etc. Eindelijk wisten we meer... Maar nu?? Nu blijkt dat je kindje nooit zal worden zoals je hoopt dat kindjes worden. Hij zal nooit op zichzelf kunnen wonen, zal nooit een 'normale' baan kunnen krijgen. Zijn niveau zal uiteindelijk zijn als dat van een 8 jarige ongeveer. 

Hij heeft erg behoefte aan een eigen plekje, een plekje met kussens, met rust, liefst een lekker bankje waar hij zich terug kan trekken... Lekker met de iPad of TV even helemaal niks. Vaak luistert hij ook natuurgeluidjes op de iPad, heerlijk ontspannen kan hij dan. Een soort van snoezelruimte.

Nu willen we een ruimte voor hem in gaan richten in huis, de zolder. Waar hij veilig kan zijn wie hij is. Lekker kan genieten en vooral tot rust kan komen. Hij ervaart namelijk zeer veel onrust in zijn lijfje en in zijn leventje. Rust, structuur en regelmaat zijn de belangrijkste factoren in zijn leven. Maaaaaaaaaaar, om dit plekje te kunnen creëren hebben we wel een helpende hand nodig.

Omdat ik helaas al minder ben gaan werken om voor hem te kunnen zorgen, is zelf sparen helaas geen echte optie meer. Daarbij gaat al het geld dat we overhouden, op aan bv kleding, die hij altijd kapot bijt en trekt (maar 1 van de vele voorbeelden). Dus bij deze wil ik een beroep doen op de medemens en hopen dat we een mooi veilig plekje voor hem kunnen maken. 

:D

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 7.500,00
0%

Deze actie is gesloten.