Help ons aan een autismegeleidehond

Help ons aan een autismegeleidehond | Geld inzamelen
 
 
Een autismegeleidehond voor onze zoon van 8.

Een autisme geleidehond voor onze kanjer Tygo i.v.m. zijn vele angsten.

Tygo is een lieve en zachtaardige jongen van net 8 jaar. Hij is gediagnosticeerd met een autistisch spectrum stoornis (ASS) en een spraaktaalstoornis. Daarnaast heeft hij veel angsten.
Tygo zit 2,5 dag per week op een dagbestedingsplek (met t.z.t. een stukje onderwijs), waar hij een eigen kamer heeft met een individuele begeleider. Daarnaast krijgt hij extra begeleiding aan huis en volgt hij taaltherapie en fysiotherapie.

Tygo heeft veel angsten die hem (en ons als gezin) in zijn dagelijks leven ernstig belemmeren, daarnaast kan hij zich door zijn taalstoornis moeilijk verbaal uitdrukken.

Wij hebben al veel (medicatie, behandelgroep enz.) geprobeerd om hem te helpen van zijn angsten af te komen of te verminderen. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad. Het is voor Tygo allemaal te spannend en/of het gaat hem te snel. Daarnaast is hij bang voor andere kinderen en kan dus niet functioneren in een groep.

Wij hebben nog niet eerder een hond gehad voor Tygo, maar hebben de ervaring dat hij zich door Lilly (de hond van een vriendin) erg gesteund voelt en met haar ineens samen een stukje zelfstandig durft te wandelen in een tuincentrum. Tygo verteld tegen Lilly dat hij een kind ziet of dat iets druk is en knuffelt haar waardoor hij vervolgens weer een stukje door kan. Zonder hond zijn kleine uitjes al lastig haalbaar.

Aangezien we dit zo positief hebben ervaren willen we voor Tygo graag een autisme geleidehond. We hebben geprobeerd deze aanvraag in te dienen bij de KNGF, maar deze is helaas af gekeurd omdat Tygo de leeftijd van 7 jaar is gepasseerd.

Omdat wij Tygo toch graag een autisme geleidehond willen geven hopen wij dat we het (gedeeltelijk) via deze weg kunnen financieren.
Wij zien dat Tygo een stuk ontspannender en minder bang is met een goed opgeleide hond. De hond zal hem bijstaan bij de dagelijkse bezigheden zoals het naar het toilet gaan, het naar buiten gaan, het beter kunnen slapen, even iets boven halen, zijn emoties beter kunnen reguleren e.d. Daarnaast is het de bedoeling dat de autisme geleidehond hem zal ondersteunen bij zijn therapieën en het weer plezier krijgen in kleine activiteiten.

Aangezien Tygo lijdt aan stoornissen en  moeite heeft met het reguleren van zijn emoties, voldoet een 'normale' huishond niet,  Tygo heeft enkel baat bij een autisme geleidehond.

De trainingen voor de hond kunnen wij deels uit een PGB vergoed krijgen. Echter zit daar nog steeds een gedeelte eigen kosten aan. Ook komt de aanschaf van zo'n hond, die hier speciaal voor gefokt worden, geheel voor eigen rekening.

Wij hopen met uw hulp de intakeprocedure eind februari te starten. Ook delen wordt gewaardeerd.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
82 donaties
€ 925,00
Doel: € 3.000,00
30%