Help Onder de Molen door Coronacrisis | Geld inzamelen
 
 

Help Onder de Molen door Coronacrisis

Noodkreet voor financiële ondersteuning om de Coronacrisis door te komen.

Op 1 maart zijn wij, Noëlle en Teun gestart met 'Onder de Molen Eten & Drinken'. Een mooie kans om een prachtige zaak uit te gaan baten, we hadden er heel veel zin in en we konden niet wachten om op 1 april open te gaan. Toen kwam corona. De Coronacrisis heeft ons als startende horecaonderneming keihard geraakt. 5 maanden gedwongen sluiting, personeelskosten en vaste lasten die doorlopen en een falend steunpakket voor starters maken deze stap voor ons noodzakelijk.

Keer op keer ontbreekt het bij het kabinet aan perspectief voor de horeca en het lukt ze niet om de steunpakketten aan te passen zodanig dat startende ondernemers (zonder omzet uit 2019) hier ook gebruik van kunnen maken. 

Om een beeld te vormen van onze situatie geven we een inkijkje in onze financiën:

- over de periode 1 maart t/m 30 november hebben we een verlies gedraaid van ongeveer € 25.000,00. Tel hierbij de aflossingen en ons eigen 'salaris' in 9 maanden op (is uiteraard niet veel, maar onze hypotheek en vaste lasten moeten toch betaald worden) en het tekort loop al snel op tot boven de € 50.000,00.

- Totale overheidssteun tot nu toe: € 9.000,00 (is al verwerkt in de bovenstaande cijfers). Voor de tegemoetkoming in de loonkosten (NOW-regeling) komen wij niet in aanmerking omdat wij pas op 1 maart geregistreerd zijn met onze nieuwe v.o.f. en dus geen historie en omzetverlies t.o.v. vorige jaren aan kunnen tonen.

Wij willen niets liever dan ons mooie bedrijf volgend jaar weer openen zodat we er weer kunnen zijn voor Bavel en omstreken. Dit jaar hebben we ondanks alle maatregelen toch veel positieve feedback gekregen en dat geeft ons veel vertrouwen voor de lange termijn alleen dan moeten we wel eerst de korte termijn overleven. 

Wij willen dan ook vragen om ons te steunen middels een donatie en er zo samen met ons voor te zorgen dat we in 2021 jullie eindelijk weer kunnen ontvangen. Wij waarderen elke bijdrage enorm en hopen dat we deze periode snel achter ons kunnen laten.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

458 donaties
€ 17.710,00

Deze actie is gesloten.