Geld inzamelen | Help Nina 8 1 2 jr met haar fysiotherapie
 
 

Help Nina 8 1 2 jr met haar fysiotherapie

Mijn voormalige hulphond 8 1 2jr heeft uitgebreide fysiotherapie nodig.

Mijn voormalige hulphond Nina (8 1/2jr) heeft uitgebreide fysiotherapie nodig...(pijnlijke plekken gehele rug, blokkade bekken, verkorte hamstrings hierdoor constant gebogen knietjes en bijna geen bilspieren).

Nina is mijn eerste hond en werd mij toegewezen door de Stichting Assistentiehond Nederland. Mede door haar ben ik nu vrij van angst,ptss, en blijkt de diagnose autisme onjuist.

Ik kan nu zien dat ik de signalen van Nina niet voldoende heb waargenomen. Ze is een erg energieke en gevoelige hond en gaat gemakkelijk over haar grenzen heen.

Nina is er niet alleen voor mij maar voor iedereen die ze is tegen gekomen in haar leven. Er zijn al zoveel mensen geweest die haar hebben leren kennen. Zich bij haar konden ontspannen en ontroerd raakten van deze bijzondere hond.

Ze ontspant erg van het speuren in de oevers van sloten en plassen. Ook zwemmen we graag samen. Ze is de  beste keepsters die er bestaat maar dat mogen we niet meer doen.

De fysiotherapeute zegt dat ze voorlopig nog niet klaar is met de behandeling van Nina.We zijn erg dankbaar voor iedere 5 of 10 euro hulp en we vinden leuk je op de hoogte te houden van haar vorderingen. 

 

Ellard de Jong
11-08-2018

Nina probeert zichzelf te ontspannen (de pijn te verlichten) door haar voetzolen te likken. Ik kan het niet langer negeren en ga haar dan masseren. Daarna gaat ze lekker op haar zij liggen en valt tevreden in slaap. Ze is er erg dankbaar voor. Dat zie ik aan de schittering in haar ogen. 

Maar door de aangemaakte endorfine was ze buiten te enthousiast. Ze werd opeens heel moe en had veel moeite met het staan. Ik heb haar gemasseerd en dat hielp gelukkig.

Gisteren haar beloond na het oplopen van enkele trappen op de brug van het Spaarne. Ze was zoooo trots! Dat gaan we lekker oefenen. Zodat ze misschien zelf thuis de trap weer op kan. 

Op advies van Barbara de boven benen sterker maken door samen te lopen in water. Dus vandaag door de regen ☔ buien door richting Molenplas. Korte broek, water schoenen aan. Hondenlijn om middel en snoepjes voor de neus. 

Nina viel terug in haar oude hieperdepieper gedrag, maar zag al snel in dat we niet kwamen spelen.Flink droog gewreven en snel naar huis keek ze me vol ontzag aan. Vanavond lag ze  op  haar slaapplekje en zag ik intense vrede en welbehagen in haar ogen!


Ellard de Jong
05-08-2018

Nina gleed weg op de betonnen trap naar de eerste verdieping van onze woning. Ik til haar nu. Ze is hartstikke trots normaal, maar ze laat het nu toe. Fijn dat ze haar grens begint te voelen. Ook wilde ze vanmorgen niet mee zwemmen 🏊. Ik heb wat snoepjes langs de oever verspreid, dit vond ze erg leuk.

Gisteren haar voor de 3de keer deze week gemasseerd. Ze had het echt even nodig. Het oprekken van de hamstrings gaat volgens mij best goed. Maar hoe het echt gaat horen we Woensdag weer bij Barbara Kuiper-Tomesen, dierenfysiotherapeut en chiropractor in Heemstede.


 

Laat een reactie achter

8 donaties
€ 115,00
Doel: € 1.500,00
7% / 73 dagen te gaan