Help Nick aan een nieuwe invalide bus!

Help Nick aan een nieuwe invalide bus! | Geld inzamelen
 
 
Om zichzelf te kunnen vervoeren heeft Nick een nieuwe bus nodig! Help jij hem hiermee?

Nick is een positief ingestelde jongen van 29 jaar, en heeft de spierziekte van *Duchenne. Dit betekent dat hij erg beperkt door het leven gaat, maar hier wel het beste van wil maken en alles er uit wil halen wat er in zit! Hiervoor gaat hij graag op pad. Dagtripjes richting zee, de dierentuin of een leuk vrienden/familie uitje probeert hij dan ook zo vaak mogelijk te doen.

Op dit moment heeft nick een erg oude 'PTT Post' bus, maar daarmee mag hij geen grote steden meer bezoeken vanwege de dieseluitstoot etc. Een dagje Disney staat ook bovenaan de to-do list, maar die afstand gaat deze bus niet meer halen. 

De Gemeente Breda komt tegemoet en vergoed de lift, maar de bus zelf moet vanuit Nick zijn Wajong uitkering gefinancieerd worden. En dat is geen vetpot...

Franka, Nick zijn moeder, is ook meerdere malen in gesprek geweest met stichting MEE voor een tegemoetkoming in de financiering van de bus. Hiervoor zijn meerdere fondsen aangeschreven, maar bijna bij al deze fondsen valt Nick buiten de boot vanwege zijn leeftijd.

*Wat is Duchenne spierdystrofie?
Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Op den duur kunnen de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden. Duchenne spierdystrofie treft nagenoeg altijd jongens.

Wij (familie van Nick) zijn van mening dat alle kleine beetjes helpen, en hopen via deze weg zo snel mogelijk voor Nick een nieuwe bus te kunnen kopen, zodat hij alles en iedereen kan bezoeken wanneer hij dat wil. Doneer daarom nu! 

Onze dank is groot! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
109 donaties
€ 2.525,00

Deze actie is gesloten.