Help mijn goede vriendin! Orkaan Irma en Maria

Help mijn goede vriendin! Orkaan Irma en Maria | Geld inzamelen
 
 
Crowdfunding hulp aan mijn beste vriendin en haar familie na schade orkaan Irma en Maria

Hallo,

 

Iedereen heeft de beelden van Sint Maarten gezien. Het is afschuwelijk en de schade is ontzettend groot. Maar niet alleen Sint Maarten werd getroffen door orkaan Irma, ook werd het eiland Puerto Rico zwaar getroffen en is nu ook  getroffen door orkaan Maria. Puerto Rico kreeg nu ook eindelijk wat nieuwsaandacht, als je het hebt gevolgd zie je dat de straten onder water staan, bomen met wortel en al uit de grond zijn gewaaid en ook op dit eiland de schade ontzettend groot is. Orkaan Maria is namelijk een categorie 4 orkaan, wat dus inhoudt dat het een extreem gevaarlijke orkaan is. De laatste keer dat een zware orkaan over Puerto Rico trok was in 1932. Die orkaan was ook categorie 4.

 

En in dit alles zit mijn goede vriendin Maria (de orkaan deelt haar naam blijkbaar), ze is net klaar met studeren en had eindelijk een baan gekregen als juf bij een school. Voordat dit gebeurde heeft ze het al ontzettend zwaar gehad, want Puerto Rico is een ontzettend arm eiland met veel schulden aan de VS. Helaas lijdt de jongere generatie hier flink onder terwijl zij er nooit een rol in hebben gespeeld, Maria is daar ook een van. Wij kennen elkaar nu inmiddels 5 jaar en we hebben altijd emotionele steun van elkaar gehad, door dik en dun. Het laatste jaar had Maria het financieel erg moeilijk. De banen zijn schaars op het eiland en wanneer je er een hebt betaalt het vaak het minimumloon of zelfs daar onder. Het was vaak niet zeker of zij wel elke dag een maaltijd voor zichzelf kon kopen. Ze liep elke dag 35 minuten heen en terug naar haar werk in temperaturen van 30 tot 48 graden, en dat voor een baan die niet eens redelijk betaalde. Ze werkte lange dagen zonder pauze en deed dit ook nog eens met gekneusde ribben en andere klachten (geld voor medische hulp is er niet). Ik probeerde in die periode al een crowdfunding te doen om haar te steunen, helaas is dat nooit verder gekomen dan 50 euro.

 

Eindelijk leek het alsof het langzaam maar zeker beter met haar zou gaan, ze sprong een gat in de lucht toen zij te horen kreeg dat zij werd aangenomen als juf bij de school waar zij solliciteerde. Ik ben nu bang dat wanneer de orkaan voorbij is haar baan niet genoeg is, misschien is de school zelfs verwoest en heeft ze helemaal geen baan meer. Hoe dan ook, ik weet dat ze het geld kan gebruiken wanneer de wederopbouw van start gaat. Dus bij deze wil ik dit voor mijn beste vriendin doen, omdat ze het mij niet in mijn eentje laat doen. Ze heeft mij in al deze jaren nooit om een bijdrage gevraagd terwijl zij het harder nodig heeft dan ik. Toen ik haar smeekte om mij een avondmaaltijd voor haar te laten betalen zei ze dat ze het niet oké vindt, in welke situatie dan ook, om mij voor haar iets te laten betalen. ''I care about you, you have to pay your college too!'' zei ze dan. Een geldinzamelingsactie is daarom ook de oplossing. Dus steun mij alstublieft in mijn op dit moment grootste wens om haar te kunnen helpen! Er zijn zo veel dingen waarvoor zij het geld hard nodig heeft, maar nu heeft dit de prioriteit. Ik hoop dat wanneer ik weer met haar in contact ben, ik haar met wat succes kan verassen. Elke donatie is een geweldige donatie, want alle beetjes helpen.

Ook is het delen van deze actie via social media zeer gewenst!

 

Voor altijd dankbaar,

 

Eva Michelle MührenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

15 donaties
€ 140,00

Deze actie is gesloten.