Help mij om zelfvoorzienend te kunnen leven !

Help mij om zelfvoorzienend te kunnen leven ! | Geld inzamelen
 
 
Hoi ik ben Mandy, fijn dat u er bent! Mijn doel is om 'off grid' te gaan leven.

 

Met deze consumptie maatschappij vernietigen wij onze aarde. Ik denk dat het anders kan dat ga ik hopelijk mede met jullie hulp bewerkstelligen en dat wil ik met jullie delen. Zo kunnen wij onze kinderen en kleinkinderen laten zien dat wij/ik heb geprobeerd het tij te keren om zoveel mogelijk mensen mee te krijgen en te stoppen met het vervuilen van onze planeet. Ik vind dat wij daar met zijn allen verantwoordelijk voor zijn. Klagen en anderen bijvoorbeeld de overheid de schuld geven helpt niemand verder. Zelf de handen uit de mouwen steken is de enige weg naar een betere wereld. 

Mijn doel is om binnen 5 jaar een stenen huis met een stuk grond groot genoegen om zelf van te kunnen leven aan te schaffen of er op te bouwen, om in Spanje off grid te gaan wonen. Spanje heeft het juiste klimaat om daar ons voedsel op te verbouwen.

Ik zoek iets met een eigen waterbron zodat ik een eigen waterzuiveringsinstallatie kan 'laten' aanleggen en proberen de benodigde energie te verkrijgen via zonnepanelen. Tevens hoop ik dat de stralingsvrije veel snellere LIFI al bruikbaar is ivm contact met de buiten wereld. Dit kan ik uiteraard allemaal niet alleen dus ik heb later ook fysieke hulp nodig. 

En ik hoop door mijn droom openbaar te delen dat velen mij gaan volgen om off grid te gaan. Ik ben niet de eerste die dit gaat doen maar ook zeker niet de laatste. Laten we stoppen met de vervuiling van onze aarde en leven met respect voor mens en dier. 

In dit van steen gebouwde huis midden in de natuur wil ik samen onze eigen voedselvoorziening ( voedselbos ) gaan aanleggen/opzetten. Daarbij zoveel mogelijk leven van de natuur door voedsel te conserveren voor de winter periode.

In de waterbron wil ik een natuurlijk zwembad creëren op eigen terrein of in de nabije omgeving. Ik oefen al heel wat jaren mezelf dingen eigen te maken. We hebben nu een moestuin, kippen, eenden en konijnen en ik hou me bezig met wild plukken en wild tuinieren. Ik weet inmiddels behoorlijk veel van kruidengeneeskunde wat mij zeer interesseerd. Tevens heb heel veel geneeskrachtige planten en kruiden verzameld in mijn leven en we hebben een bibliotheek aan boeken hierover. Dit bestierde ik zoveel mogelijk alleen maar werk wat te zwaar was daar kreeg ik uiteraard hulp bij van mijn dierbare.

Ook heb ik o.a. al een kachel gekocht waar ik het huis mee kan verwarmen en tevens op kan koken. En ik heb een Coox rocker stove, waarmee je niet alleen met heel weinig hout een maal kan bereiden maar bij aankoop ook een Coox schenkt aan een gezin in Africa. Ik ben nu 5 jaar bezig om van alles aan te schaffen en mezelf aan het leren hoe ik uit dit drukke bestaan kan stappen.

Zelfstandig dit organiseren is voor mij onmogelijk, jullie tips zijn dan ook welkom. Want ik moet nog veel leren op dit gebied. Zo wil ik tevens anderen laten zien dat je geen ander nodig hebt om moeilijke  beslissingen te kunnen nemen. Fouten maken mag en daar van leren en jezelf verbeteren dat is de manier. Als mens moet je in jezelf geloven omdat je veel meer aan kunt dan je zelf ooit had gedacht. Het is prachtig om van niets iets te maken en je moet nooit op moet geven, hoe moeilijk het soms ook is! 

We hebben 3 inmiddels volwassen kinderen. Die 3 kinderen zijn mijn allesies. Zij en jullie kinderen en onze kleinkinderen zijn de hoofd reden waarom ik dit wil gaan doen. Verder heb ik altijd 2 banen  ( zelfstandige onderneemster en een baan bij de overheid ) gehad waardoor ik als vrouw altijd financieel onafhankelijk was.

Waarom dan geld laten doneren om zelfvoorzienend te gaan leven want zelfvoorzienend betekend toch zonder hulp van anderen! Crowdfunding is ten eerste hip en helemaal van deze tijd, dat betekend ook dat mensen er in geïnteresseerd zijn en erover gaan lezen. Crowdfunding is dus ook een leuke manier om de aandacht te vestigen op het off grid leven, velen kennen de term 'of grid' al niet eens. Dus zo bereik ik veel meer mensen wat dus ook mijn bedoeling is. En zo kan ik misschien ook 1 mijn doelen voor een deel verwezenlijken. Op deze manier betrek je andere mensen nog meer bij het off grid gaan leven en zet je mensen aan tot nadenken over onze huidige maatschappij. Hoe klein het bedrag ook is, mensen raken er door geïnspireerd en blijven het project dan ook vaak volgen. 

Helaas werd ik in 2009 ziek en ik had me hiervoor niet voldoende verzekerd.... Werken kan ik nog niet maar ik zit zo in elkaar waar een wil is is een weg. Linksom of rechtsom indien mogelijkheden zich aandoen dan probeer ik die te pakken! Met het geld van eventuele donaties wil ik sparen voor een waterzuiveringsinstallatie en een voedselbos. De grond wil ik vol planten met eetbare bomen en struiken en de biologische voedsel opbrengst wil ik gratis delen met bezoekers van de 'off grid' woning. Wat ik met het gedoneerde geld ga doen ga ik dan ook precies met jullie delen! 

Dit is het pad dat ik nu wil bewandelen. Zelf probeer ik van alles om weer gezond te worden. De reguliere geneeskunde heeft hier helaas nog geen oplossing voor. In het klimaat van Noord Oost Spanje gedij ik het aller beste ik voel me er beter dan in andere delen van Europa en in Nederland. Let op...de buitenkant van een mens zegt niets over de gezondheid ! 

Zelf ben ik van mening dat onbewerkt voedsel, de natuur flora en fauna en de rust mij alles kunnen geven wat ik nodig heb om lichamelijk weer volledig te herstellen. Back to basic. 

Als dit mij lukt wat ik echt verwacht dan hoop ik anderen die ook plannen hebben om off grid te gaan leven, te helpen door het delen van mijn ervaringen in mijn vlogs! Tevens wil ik dan delen van mijn huis beschikbaar stellen om daar in de vallei o.a. Ruimte beschikbaar stellen voor mensen die ook willen ervaren hoe het is om zelfvoorzienend te wonen. Vervolgens is het plan om daar 'engelen' workshops en meditatie vakanties te geven. Wat ik eerder een aantal jaar als hobby heb gedaan. 

Het is mooi om mensen mee te laten genieten in een serene vallei in de natuur. En daar kunnen leven met respect voor mens dier en de aarde. Hierdoor hoop ik mensen te stimuleren om ook off grid te gaan leven.  Droom je met me mee of wil je weten hoe ik dit ga doen blijf me dan volgen. Hieronder vind je mijn youtube kanaal, ik zou het leuk vinden als je abonnee wordt. 

Heal the world make it a better place ❤️ #MichaelJackson

Liefs Mandy 

 

copyright ©Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 40,00

Deze actie is gesloten.