Help mij naar Gallaudet University

Help mij naar Gallaudet University | Geld inzamelen
 
 
Gallaudet University

Help mij om mijn studie aan de universiteit van Gallaudet te kunnen betalen.


In Januari 2019 begin ik met een opleiding I.S.S.P. (International Special Student Program) in Amerika, de enige doven universiteit.

De doven universiteit heet: Gallaudet University, in Washington D C, in de Verenigde Staten en ik wil graag deze opleiding volgen. Ik vraag middels deze brief om financiële ondersteuning voor deelname aan dit programma.

Wie ben ik?
Mijn naam is Henrianne Jansen, ik ben 22 jaar oud en ben doof geboren in Apeldoorn. Als dovenbasisschool heb ik de Kentalis Dr. P.C.M. Bosschool in Arnhem gevolgd. Toen ik elf jaar was, ging ik naar Noord-Brabant voor de middelbare dovenschool Kentalis Compas te Sint-Michielsgestel. In mijn tijd op Kentalis Compas was ik intern, dat betekent dat ik op de doordeweekse dagen op het internaat zat. Na het behalen van VMBO TL diploma heb ik bewust gekozen om mezelf te oriënteren wat ik met mijn leven wil gaan doen. Mijn grootste zwakke punt is de Engelse taal, die belemmert me enorm om hoger op te kunnen gaan. Voor de diverse opleidingen moet ik een voldoende halen van de Engelse taal en daardoor kan ik me verder ontwikkelen. Zoals op dit moment studeer ik Leisure management en ik heb geen voldoende studiepunten gekregen om naar een tweedejaars klas te kunnen gaan.

Waarom Gallaudet?
Gallaudet heeft tientallen jaren ervaring met buitenlandse dove studenten en biedt veel verschillende cursussen, zoals cultuur, kunst, geschiedenis, Engels, taal etc. Hierdoor kan ik mij beter oriënteren op mijn mogelijkheden en belangstelling voor een goede opleiding na Gallaudet in Nederland.
De ‘dovenwereld’ in Nederland is een kleine, naar binnen gerichte gemeenschap. Gallaudet zal mijn wereld vergroten en veel internationale contacten opleveren. Tevens leer ik internationale gebarentalen, waaronder ASL (American Sign Language).
Het is niet eenvoudig om je als dove staande te houden in een samenleving die niet is ingesteld op mensen met een handicap. Studeren op Gallaudet ‘in een beschermde omgeving’ vergroot mijn zelfstandig functioneren en komt mijn persoonlijke ontwikkeling ten goede.
Als I.S.S.P.-student aan de Gallaudet University heb ik de unieke kans om mijn persoonlijke en professionele doelen te bereiken in een omgeving zonder barrières. 

De financiën
Maar om mijn droom waar te maken, heb ik financiële steun nodig.
Een opleiding van ISSP duurt een halfjaar lang en is inclusief kost en inwoning.
Ik kom €8000,- tekort en dat bedrag ga ik proberen op te halen via een crowdfundactie.
Bij deze vraag ik u dus of uw fonds bereid en in staat is om een bijdrage te leveren, zodat deze fantastische mogelijkheid voor mij ook werkelijkheid kan worden.
Alle centjes zijn meer dan welkom.

Bankrekeningnummer
NL67ABNA0446866326
T.a.v. H.J. Jansen

En dan?
Eenmaal in Washington zal ik jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen op studiegebied en andere belevenissen via columns, blogs en berichten op sociale media.

Natuurlijk ben ik ook bereid om als tegenprestatie stukjes voor je te schrijven, in de toekomst lezingen te geven, een stadswandeling te verzorgen wanneer je een keer in Washington bent, you name it. Neem vooral even contact met me op via henrianne_jansen@hotmail.comEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
27 donaties
€ 715,00

Deze actie is gesloten.