Help mij langer leven!

Help mij langer leven! | Geld inzamelen
 
 
Ik ben Christine Reinten 44 . Gun mij tijd in de strijd tegen uitgezaaide darmkanker.

Gun mij tijd en doneer!
Mijn naam is Christine Reinten, ik ben 44 jaar en heb een zoon van 13. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik op een dergelijke site zou staan, om geld te ‘vragen’. Ik schaam me daar een beetje voor… Maar nu ik in een situatie verkeer dat het moet, merk ik dat elke gêne wegvalt. Er telt maar één ding, en dat is: LEVEN. 
 
Ziekenhuis mist diagnose
In mei 2017 ging ik met heftige buikklachten naar de MDL-arts. Tijdens een endoscopie is er toen een grote poliep verwijderd. ‘Ik was door het oog van de naald gekropen,’ zei de MDL-arts destijds. Na pathologisch onderzoek van de poliep, bleek het te gaan om een poliep met hooggradige dysplasie. Ik was maar nét op tijd; iets later en ik zou de diagnose darmkanker hebben gehad…
Maar de klachten bleven aanhouden en werden heviger. Vele huisarts- en ziekenhuisbezoeken later, werd er eind december 2019 opnieuw een endoscopie gedaan en het bleek helemaal foute boel te zijn: uitgezaaide darmkanker, operatie niet mogelijk, palliatieve fase zoals dat heet. Nader onderzoek van de in 2017 verwijderde poliep (die was bewaard) toonde aan dat er toen al, in 2017 dus, sprake was van kanker. Het ziekenhuis had de diagnose gemist…
 
 ‘Bereidt u zich maar voor op uw dood’
In januari 2020 begon het eerste chemo-traject van 4 maanden. Deze chemo zorgde ervoor dat de kanker onder controle was. Ik ging over op een onderhoudsdosis. Vlak daarna kreeg ik een helse buikpijn en opgezette buik: de kanker was uitgezaaid naar mijn buikvlies. 
Ik begon aan een tweede zwaarder chemo-traject in strijd tegen de buikvlieskanker. Echter alles wat fout kon gaan, ging fout.  Ik belandde in het ziekenhuis waar ik 6 weken lag met opeenvolgend: een buikvliesontsteking, een sepsis, een longontsteking. Op de laatste scan werd helaas ook een sterke toename van de buikvlieskanker geconstateerd. En kreeg ik het fatale bericht.
 
Een PIPAC-behandeling
Uitbehandeld… Maar daar liet ik het uiteraard niet bij zitten. Na lang en grondig speurwerk op het internet stuitte ik op een zogenaamde PIPAC-behandeling. Dit is een behandeling waarbij door middel van een kijkoperatie, verwarmde chemo via verneveling onder grote druk rechtstreeks op het buikvlies, en dus op de kankercellen, wordt aangebracht. En daarnaast de reguliere chemotherapie om de ontwikkeling van de kanker op andere plekken tegen te houden. Daarom is de PIPAC-behandeling zo speciaal: intraveneuze chemotherapie heeft weinig tot geen effect op plekken die slecht doorbloed zijn, zoals het buikvlies. 
 
Ziektekostenverzekeraar vergoedt behandeling niet
Zo’n PIPEC-behandeling zit in Nederland nog in de studiefase, maar wordt wel al jaren uitgevoerd in onder andere België, in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Maar de behandeling wordt niet vergoed door mijn Nederlandse verzekeraar, door geen enkele Nederlandse verzekeraar trouwens, omdat de behandeling in Nederland niet is erkend.
 
Gun mij tijd en doneer!
Een behandeling kost €4000 per keer. Er staan gemiddeld tien behandelingen voor het totale behandeltraject. De behandeling vindt om de 6 weken plaats. De eerste twee behandelingen kan ik zelf en met de hulp van familie nog financieren, maar daarna houdt het op. Dus ben ik op zoek naar ongeveer €40.000 (dit is inclusief reis- en verblijfskosten).
Ik hoop oprecht dat u een bijdrage wilt leveren en ik ben u bij voorbaat al heel dankbaar. Ik hoop ook dat u mijn bericht deelt, zodat het bij zoveel mogelijk mensen terechtkomt.
 

Christine Reinten
07-02-2021

Lieve allemaal,

Namens Christine wil ik, Erik, haar partner, jullie graag een allerlaatste update geven. Een laatste omdat mijn allerliefste lief, de zon in mijn leven, de moeder van Storm, afgelopen vrijdag 5 februari is overleden. Zij is uiteindelijk door haar ziekte ingehaald.

Ik weet dat het haar ongelooflijk heeft geraakt hoeveel mensen er volkomen onbaatzuchtig geld hebben gedoneerd in de hoop haar te kunnen helpen om haar leven te verlengen. Zodat zij, zoals ze dat zelf schreef, nog heel veel langer samen kon zijn met haar zoon Storm. Hem zien puberen en vervolgens zien opgroeien tot een volwassen man. 

Het heeft tot ons intense verdriet niet zo mogen zijn.

De laatste maanden waren erg zwaar, voor haar, voor mij en voor Storm. Hopelijk heeft zij haar rust gevonden, zonder pijn en zonder verder lijden.

Ik zal ervoor zorgen dat wat resteert van het gedoneerde geld, zal worden besteed aan de kosten die het gevolg zijn van haar ziekte. Het geld staat op een aparte rekening. Ik hoop dat jullie het daarmee eens zijn.

Het ga jullie goed, nogmaals heel veel dank, ook van mij, en probeer gezond te blijven.

Erik


Christine Reinten
12-12-2020

Sorry beste mensen, voor mijn late reactie. Het was nogal een hectische periode en ik ben pas eergisteren (na een verblijf van 3 weken in het ziekenhuis van Gent) teruggekomen. Ik was uitgeput en had teveel vocht rondom de longen. Vorige week woensdag heb ik dan eindelijk mijn eerste Pipac gehad. Het herstel na de behandeling viel mee: twee sneetjes in de buik. Het meeste last had ik van de narcose en misselijkheid. Tot wel 2 dagen na de ingreep. Misschien kan het helemaal niet, maar het voelt alsof ik nu al minder pijn in de buik heb. Helaas loopt het verder niet gestroomlijnd: eigenlijk behoor ik naast de Pipac voor de buik, chemo te krijgen voor de darm, lymfeklieren en blaas. Maar het ziekenhuis weigert mij nog chemo en/of immuun te geven omdat ik ‘uitbehandeld’ ben. Dus nu is het leuren langs ziekenhuizen om de chemo voor elkaar te krijgen...

De tweede Pipac staat voor half januari 2021. Ik hoop dan ook chemo te hebben. Nog steeds als ik terugkijk en lees op de donatiepagina, ben ik vol ongeloof en zo dankbaar voor al die donaties en berichten. Het geeft mij een enorme boost om door te gaan. Ik heb vertrouwen en hoop. En hoop doet leven. 🍀❤️

Liefs, Christine


Christine Reinten
21-11-2020

Lieve allemaal,

Ik vind het hartverwarmend en overweldigend om te zien hoeveel er is gedoneerd en gereageerd. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet helemaal bevatten. Bedankt voor alle reacties, donaties en/of delen van het bericht🙏❤️.

Gisteren (vrijdag) zou ik de eerste PIPAC-behandeling ondergaan, maar het lot heeft anders besloten. Ik ben wel in het UZ Gent, maar ik ben opgenomen omdat ik het ineens heel benauwd kreeg (te risicovol met betrekking tot de narcose). Eergisteren (donderdag) is er een punctie aan de rechterkant van mijn longen gedaan; de dag erna van de linkerkant. Er bleek vocht op de longen te zitten. Dat is inmiddels verwijderd.

Ik moet hier nog even blijven omdat ik bovendien ondervoed blijk te zijn (voedingsstoffen worden niet opgenomen door slechte werking van mijn darmen). Als alles goed gaat, kan ik alsnog in de komende weken met de behandeling beginnen.

Door deze complicatie zullen de kosten vermoedelijk nog hoger uitvallen, dus ik hoop van harte dat jullie me blijven steunen🍀💪 De basis is er en daar ben ik ongelooflijk dankbaar voor, maar ik wil dus graag nog even doorgaan.

Liefs, Christine

 

 

 

 


1591 donaties
€ 47.196,00
Doel: € 40.000,00
117%

Deze actie is gesloten.