Help met bijdrage in kosten operatie paard.

Help met bijdrage in kosten operatie paard. | Geld inzamelen
 
 
Dit is Hilbert M. Op 2de kerstdag werd hij wakker met koliek.

Na een bezoek van de dierenarts werd al snel geconcludeerd dat een onderzoek op de kliniek noodzakelijk was. Aangezien het tweede kerstdag was, moest er eerst gebeld worden waar we terecht konden. Uiteindelijk werd dit Universiteitskliniek Utrecht. Een aantal onderzoeken later werd hij voorbereid voor een operatie. Het bleek dat een gedeelte van de dunne darm vast was komen te zitten tussen de lever en de maag. Dit gedeelte was afgestorven en moest verwijderd worden. Helaas zat de beknelling op een zodanig vervelende plaats (aansluiting dunne darm naar blinde darm) dat ook een nieuwe aansluiting op de blinde darm gemaakt moest worden. De operatie was na 3,5 uur geslaagd en een kritieke fase van 72 uur ging in. Met de nodige infusen en medicijnen moest er voor gezorgd gaan worden dat de darmen weer in werking gingen treden. De eerste twee dagen doorstond hij goed. Helaas geen verbetering maar ook geen verslechtering. De derde dag leek ook goed te verlopen tot de eigenaresse midden in de nacht een belletje kreeg dat het paard helaas was ingestort en in shock was geraakt. Ondanks dat de eigenaresse er alles aan gedaan heeft om haar paard te redden was er geen andere optie meer dan euthanaseren.

Helaas is Hilbert overleden, maar de fikse kosten blijven voor de eigenaresse wel bestaan. Een eerste schatting van de kliniek geeft aan dat de kosten rond de 7000 euro zullen uitkomen. Hilbert is verzekerd maar de verwachting is dat de verzekering slechts een deel tot niks zal gaan uitkeren. Verder heeft de eigenaresse de afgelopen 1,5 jaar al flinke kosten gemaakt in verband met een peesblessure en speciale hoefijzers. Er was eigenlijk geen geld voor deze operatie beschikbaar, maar op het moment van operatie denk je bij jezelf 'dat sprokkelen we wel bij elkaar, als het paard maar geholpen wordt'.

Via deze doneeractie hopen we de eigenaresse te steunen door een gedeelte van het bedrag bij elkaar te sprokkelen zodat de kosten voor de eigenaresse beter te dragen zijn.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
13 donaties
€ 300,00
Doel: € 3.500,00
8%

Deze actie is gesloten.