Help mensen in Rwanda weer te kunnen zien!

Help mensen in Rwanda weer te kunnen zien! | Geld inzamelen
 
 

Help jij de mensen in Rwanda hun zicht terug te krijgen? 

Het Oogziekenhuis Rotterdam viert in 2024 haar 150-jarig bestaan. In het kader hiervan worden verschillende evenementen georganiseerd voor en door het ziekenhuis, onder andere een sponsorloop tijdens de Marathon Rotterdam op 14 april 2024. Zo’n 38 artsen en andere medewerkers gaan de kwart, halve of hele marathon lopen om geld op te halen voor het goede doel: het Rwanda Charity Eye Hospital.

Het Rwanda Charity Eye Hospital is gebouwd op initiatief van oogarts Piet Noë. Het Oogziekenhuis heeft een sterke band met deze oogarts omdat hij hier een groot deel van zijn opleiding heeft gedaan én omdat er nog steeds Oogziekenhuis medewerkers regelmatig naar Rwanda gaan om in zijn ziekenhuis tijdelijk mee te werken.

Op dit moment heeft het ziekenhuis maar 1 operatiekamer, die (te) vol staat met 5 operatietafels. Ze doen hierop 9000 operaties per jaar. Er is dringend behoefte aan 2 nieuwe operatiekamers. Dan kunnen er wel 25% meer mensen per jaar hun zicht terugkrijgen. Het gebouw hiervoor wordt op dit moment gebouwd, maar er is nog veel geld nodig om de kamers in te richten. Hij heeft onder andere 6 operatietafels en 12 stoelen nodig. Bij elkaar kost dit zo’n € 20.000, dus dat is het bedrag dat minstens opgehaald moet worden!

In Rwanda komen oogafwijkingen, ziekten en ongelukken veel meer voor dan hier. En er zijn slechts twintig oogartsen op een bevolking van 13.5 miljoen mensen. Piet Noë is de enige oogarts in het land die vanuit zijn opleiding en ervaring alles kan behandelen wat zich voordoet. En zijn ziekenhuis maakt dit toegankelijk voor iedereen, ook voor de vele mensen die zich geen dure verzekering kunnen veroorloven. Zij worden gratis geholpen. Daarom is dit ziekenhuis voor hen de laatste hoop op een normaal leven, werk en zelfstandigheid.

Steeds meer mensen weten dit ziekenhuis te vinden. Dankzij de hulp van oogartsen uit het buitenland, die tijdelijk hun diensten aanbieden, zouden nog veel meer mensen gratis hun zicht terug kunnen krijgen. De beperking is echter de capaciteit van de enige operatiekamer die het ziekenhuis rijk is.

De charity doelstelling van het ziekenhuis betekent ook dat het voor nieuwe investeringen grotendeels afhankelijk is van donaties. Dat is waarom het Oogziekenhuis in 2024 de Rotterdamse marathon voor hen loopt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
226 donaties
€ 8.318,00
Doel: € 20.000,00
41%

Deze actie is gesloten.