Help mee, de mode industrie te verbeteren!

Help mee, de mode industrie te verbeteren! | Geld inzamelen
 
 
Together we can make the world a little better for us all.

Jaarlijks sterven duizenden mensen door slechte arbeidsomstandigheden in grote kledingfabrieken. Te veel mensen worden nog dagelijks slachtoffer van slechte arbeidsomstandigheden. In landen als Bangladesh, China en India zijn deze nog steeds ver onder de maat. Zo is er slechte ventilatie, weinig licht en geen tijd voor pauzes. Er wordt gemiddeld 10 uur per dag gewerkt, zo’n 6 dagen in de week. Overuren worden niet betaald en (medisch) verlof is uit den boze. Zelfs onbetaald verlof wordt gestraft en resulteert dan ook meestal in ontslag. Ook aansluiten bij een vakbond heeft geen zin. De vakbonden zetten zich niet actief in voor de rechten van de arbeiders. Ook brengt het veel risico’s met zich mee: aansluiten bij een vakbond heeft vaak ontslag tot gevolg.  Vaak worden mensen onterecht beschuldigd (en ontslagen), om angst te zaaien onder het overige personeel. 

Dit moet stoppen! 
Fair Fro Clothing is een start-up die zich inzet om de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Dit doen wij door op een duurzame en fairtrade manier te produceren. Zo werken de mensen 8 uur op een dag, hebben ze recht op pauzes (inclusief een warme maaltijd), krijgen ze een goed salaris en zijn hun kinderen voorzien van onderwijs. Ook liggen de productiedoelen lager en hebben alle medewerkers een vaste aanstelling. Tot slot zijn de fabrieken ook veilig: er zijn voldoende nooduitgangen, de sanitaire voorzieningen zijn hygiënisch en er is veel licht. 

Wij van Fair Fro Clothing zullen het geld besteden aan een fairtrade en duurzame collectie die in meerdere winkels verkrijgbaar zal zijn. Daarnaast zal er gewerkt worden aan het opstarten van een eigen fabriek in één van de bovengenoemde landen en zal van het geld meer bekendheid worden gecreeërd onder de ''jongeren''. Zodat ook zij bewust worden van de omstandigheden en zo bewuster gaan kopen.

https://fairfroclothing.com 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 15,00
Doel: € 5.000,00
0%

Deze actie is gesloten.