Help me help Lesbos

Help me help Lesbos | Geld inzamelen
 
 
Ik ga in februari naar een vluchtelingenkamp in Lesbos en jij kunt mij helpen.

Vrijdag 3 februari vertrek ik vanaf Schiphol richting Lesbos, Griekenland. Zoals je misschien wel weet is dit tegenwoordig geen vakantieoord meer, maar een verblijfplaats voor vluchtelingen. Dakloos, geldloos en met duizenden tegelijk proberen zij de kou te overleven in de hoop op een betere toekomst in Europa. 

Het eiland Lesbos was echter nooit klaar voor de 700.000 vluchtelingen die in de afgelopen 2 jaar op het eiland zijn gestrand. Eten, onderdak en andere voorzieningen zijn hier verre van goed geregeld, met als gevolg dat velen van hen hongerig, onder een tentzeil, zonder geschikte kleding of beddengoed de winternachten moeten doorstaan. 

'Dus wat ga jij daar doen?'

Om iets aan de barre situatie te kunnen doen heb ik mij aangesloten bij de Nederlandse organisatie Movement on the Ground. Met hen ga ik daar aan de slag om o.a. maaltijden te bereiden en te helpen met activiteiten verzorgen voor de honderden jonge kinderen. Samen met andere vrijwilligers wil ik daarom geld inzamelen om dit te verwezenlijken.

In de rest van mijn tijd ga ik aan de slag om het verhaal van Lesbos vast te leggen. Dit zal resulteren in een (online) foto-expositie waarmee ik twee dingen wil bereiken:

Allereerst wil ik meer aandacht voor de huidige situatie in Lesbos. Hopelijk kan ik hiermee een beter beeld scheppen over wat er precies gaande is en hoe men (op afstand) een steentje bij kan dragen.

Daarnaast wil ik een stem geven aan de vluchtelingen. Hiervoor ga ik gewapend met pen en camera verhalen over hoop, dromen, de toekomst en positiviteit vastleggen. Oftewel, precies het tegenovergestelde van de verhalen die ons normaal gesproken bereiken. 

Help me help Lesbos

Zoals je kunt begrijpen is het onmogelijk om dit te doen zonder hulp van anderen. Maar omdat mijn portemonnee meer ruimte heeft dan mijn koffer, zou ik graag willen vragen of je mij kunt helpen de vluchtelingen te helpen door geld te doneren via deze werfactie.

Het geld zal worden gebruikt om onderdak, medische zorg, water, voedsel en transport van de gedoneerde goederen te verzorgen. En ja, je kunt er zeker van zijn dat er niets aan de spreekwoordelijke strijkstok blijft hangen. Dat is zowel mijn persoonlijke belofte als die van Movement on The Ground. Alles gaat rechtstreeks naar de plekken waar het nodig is. 

Het mes snijdt aan twee kanten

Uiteraard snijdt het mes altijd aan twee kanten. Daarom kan de persoon met de hoogste donatie kiezen uit: een geheel verzorgd etentje met mij óf een portfoliowaardige photoshoot in een studio of op locatie naar keuze. Altijd handig voor LinkedIn, Facebook of je #Instaleven. It's all up to you! 

Kortom, een lang verhaal. Maar hopelijk heb ik je overtuigd om een steentje bij te dragen. En ja, alle beetjes helpen; ook kleine beetjes.

Namens mijzelf en Lesbos: bedankt! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
21 donaties
€ 530,00
Doel: € 1.000,00
53%