Help Max weer pijnvrij lopen, spelen en zwemmen

Help Max weer pijnvrij lopen, spelen en zwemmen | Geld inzamelen
 
 
Onze lieve Max moet opnieuw geopereerd worden, help hem weer lopen, rennen en spelen!!

Ik ben een super lieve, vrolijke Franse bulldog van bijna 3 jaar. Ik heb een goede neus, dus geen ademhalingsproblemen en houd ontzettend van wandelen, rennen, spelen met andere honden en zwemmen.

In augustus 2018 kreeg ik pijn aan mijn knie. Vooral na het wandelen en/of spelen vond ik het opstaan pijnlijk en dat werd alleen maar erger. Mijn baasjes zijn toen met me naar de dierenarts gegaan, waar al gauw duidelijk werd dat mijn knieschijf ernaast glijdt, bijna continue.
Omdat de dierenarts vond dat het wel erg gecompliceerd was aan mijn linkerpoot, maar rechts ook niet goed zat, heeft zij mij doorverwezen naar de specialist.

Na een onderzoek en foto's bij de specialistische kliniek, bleek dat links echt vrijwel direct geopereerd moest worden.
Zo gezegd zo gedaan, ik ben in oktober jongtleden geopereerd en moest daarna revalideren. Kosten waren toen al 1500 euro.

In december moest ik voor de nacontrole en na onderzoek en röntgenfoto's kreeg ik weer groen licht! Ik mocht voorzichtig aan weer los en mocht weer spelen.

Helaas was dit van korte duur........ met Kerst bleek tijdens een wandeling, dat ik weer zoveel pijn had, dat ik op 3 poten ging lopen.
Natuurlijk heeft mijn baasje direct weer contact opgenomen met de specialistische kliniek.

Helaas blijkt mijn knie nog niet goed te zijn, de knieschijf loopt er weer steeds naast en dat is dus hetgeen de pijn veroorzaakt!!
Nu moet ik opnieuw geopereerd  worden deze maand en je snapt het al....... dat gaat weer een flink bedrag kosten. De arts moet een bandje over mijn knie maken, die de schijf op zijn plek moet houden.

Daarmee zijn we er nog niet, want als deze operatie wel het gewenste resultaat oplevert, is de rechterkant daarna ook nog aan de beurt.
Mijn baasjes zijn super lief, maar de kosten lopen hoog op.

Daarom doe ik een oproep: HELP MIJ WEER RENNEN, SPELEN EN ZWEMMEN!! MAAR VOORAL LOPEN ZONDER PIJN.

Saskia
13-05-2020

Inmiddels is Max 4 operaties verder...... Tijdens de laatste operatie is zijn achterpoot op 2 plaatsen doorgezaagd en de poot rechtgezet, daarna is de knie op zijn plek gezet en zijn er kunst kruisbanden geplaatst. Dit alles heeft helaas (na een revalidatie van 12 weken) niet geleid tot het gewenste resultaat. Max heeft nog steeds bizar veel speling op de knie en de knieschijf schuift er weer uit. 😓

Vooralsnog kan hij lopen en spelen, we lopen dagelijks veel zodat hij spieren opbouwt en blijft behouden. Die spieren kunnen een deel van het werk van zijn knie, banden en pezen overnemen.
We bekijken het per dag..... Tot nu toe is hij pijnvrij en dat is het belangrijkste voor ons. Een hondje die geniet van het leven en pijnvrij is.
Max mag dagelijks mee naar het werk. Dit is destijds uit nood geboren, maar gelukkig vinden ze hem op (de middelbare) school zo gezellig, lief en leuk, dat hij is gebombardeerd tot de schoolhond.
Hij geniet dagelijks van veel knuffels, snoepjes, gezelligheid en liefde.

Kortom: helaas is hij niet hersteld zoals gehoopt en verwacht, maar leeft hij een fantastisch leven!!

Helaas heeft hij momenteel wel veel last van zijn ingegroeide staartje (screw tail) waarvoor hij behandeld wordt. Wij moeten dit dagelijks insmeren met speciale zalf en als dat niet werkt is een operatie waarschijnlijk onvermijdelijk...... Operatie nummer 5..... 😨
Een gevaarlijke operatie omdat zijn staartje zo'n vreemde groei heeft dat amputeren lastig is en het risico er is dat er zenuwen in zijn rug geraakt worden waardoor hij verlamd raakt. Wij hopen dus heel hard dat het niet nodig zal zijn en dat de zalf zijn werk doet.

Dan zijn jullie op de hoogte!!


40 donaties
€ 530,00
Doel: € 1.500,00
35%

Deze actie is gesloten.