Help Margreet v. Hees door te leven

Help Margreet v. Hees door te leven | Geld inzamelen
 
 

Lieve Donateurs,

We zijn met zijn allen in Keulen aangekomen, Margreet, Kurt, Judy, Jeroen en ik (Katrien). We zijn hier ook nog steeds. Hier zouden we leven verlengen, maar dat liep toch anders. Het is veel te snel gegaan, zie blog: https://www.helpmargreet.com/post/het-mocht-toch-niet-zo-zijn.

We willen iedereen ontzettend bedanken voor de vele steunbetuigingen die we hebben gekregen. In de manier hoe we dit met elkaar doen en er helemaal voor gaan, de bereidheid in meewerken aan acties die we aan het organiseren zijn en uiteraard ook in de financiële bijdrage. Het geld is besteed aan de opstart en aan de eerste behandelingen van Margreet. Dit gaf ons veel vertrouwen en goede hoop dat we met de goede dingen bezig zijn. We zijn goed geholpen door het instituut IOZK. Echter na de eerste behandeling, toen Margreet weer in het appartement was liep het anders o.a. met koorts, steeds slechter ademhalen en hartproblemen.  Het bleek te veel voor Margreet het nog te kunnen bevechten. We zijn uiteraard zeer verdrietig en hebben nog een hele weg gaan. We zijn nu bezig in Keulen met het regelen van de repatriëring van Margreet. We hopen in de komende dagen met Margreet terug te kunnen keren naar België en vanuit daar alles verder te regelen. Met veel liefde en dankbaarheid voor wat jullie voor ons hebben gedaan gaan we verder. Waarbij ieder op zijn of haar eigen weg nu een andere betekenis heeft in ieder geval voor Margreet.

Liefs van ons allemaal.

 

Lieve mensen,

We hebben jullie hulp nodig voor mijn zus Margreet, 53 jaar. Een jaar geleden kreeg zij slecht nieuws. Ze heeft kleincellige longkanker en sinds een half jaar uitzaaiingen. Haar perspectief is slecht, de kans is erg groot dat ze hieraan gaat overlijden. Margreet geeft niet op en wil alles doen om haar kansen op leven te vergroten. Die vechtersmentaliteit stimuleert ons om kansen te creëren, vandaar deze doneeractie.

Eerder heeft zij een intensieve chemokuur met radiotherapie goed doorstaan waardoor de tumor in de long is teruggedrongen. Helaas kreeg Margreet na dit goede nieuws, direct slecht nieuws met uitzaaiingen in de lever en de ruggenmerg. Hiervoor is in eerste instantie immunotherapie met chemo gestart, maar deze kuur bleek onvoldoende aan te slaan.

Nu heeft Margreet de particuliere behandeling dendritische celtherapie nodig die zij in Keulen kan krijgen. Dat is een nieuwe vorm van immunotherapie. In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen krijgt zij de ondersteunende behandelingen, waar zij ook woonachtig is en een zorgverzekering heeft. Deze zorg is voor mijn zus en haar man, mijzelf en onze familie, een lichtpuntje voor het overwinnen van de uitzaaiingen of het verlengen van haar leven.

Wat ik zo bijzonder vind aan Margreet is dat zij ondanks een behoorlijk zwaar leven, met fysieke en mentale uitdagingen zo graag meer dan 100 jaar wil worden. Zij geniet van kleine dingen in het leven, het laten opgroeien van stekjes tot planten, van haar patio met planten. De botanische tuin in Antwerpen waar ze graag heen gaat, wanneer ze zich goed voelt. Op dit moment probeert ze haar conditie te verbeteren, door naast de rolstoel te lopen die haar man duwt en zo steeds een stukje verder te lopen.

De wereld van Margreet en haar man is klein geworden. Het leven met kanker en de mogelijkheden vinden deze kanker te overwinnen staan centraal. Graag help ik met een doneeractie om de particuliere behandeling mogelijk te maken en zo te proberen haar grote levenswens te realiseren.

Katrien van Hees
14-04-2024

Lieve Donateurs,

We zijn met zijn allen in Keulen aangekomen, Margreet, Kurt, Judy, Jeroen en ik (Katrien). We zijn hier ook nog steeds. Hier zouden we leven verlengen, maar dat liep toch anders. Het is veel te snel gegaan, zie blog: https://www.helpmargreet.com/post/het-mocht-toch-niet-zo-zijn.

We willen iedereen ontzettend bedanken voor de vele steunbetuigingen die we hebben gekregen. In de manier hoe we dit met elkaar doen en er helemaal voor gaan, de bereidheid in meewerken aan acties die we aan het organiseren zijn en uiteraard ook in de financiële bijdrage. Het geld is besteed aan de opstart en aan de eerste behandelingen van Margreet. Dit gaf ons veel vertrouwen en goede hoop dat we met de goede dingen bezig zijn. We zijn goed geholpen door het instituut IOZK. Echter na de eerste behandeling, toen Margreet weer in het appartement was liep het anders o.a. met koorts, steeds slechter ademhalen en hartproblemen.  Het bleek te veel voor Margreet het nog te kunnen bevechten. We zijn uiteraard zeer verdrietig en hebben nog een hele weg gaan. We zijn nu bezig in Keulen met het regelen van de repatriëring van Margreet. We hopen in de komende dagen met Margreet terug te kunnen keren naar België en vanuit daar alles verder te regelen. Met veel liefde en dankbaarheid voor wat jullie voor ons hebben gedaan gaan we verder. Waarbij ieder op zijn eigen weg nu een andere betekenis heeft in ieder geval voor Margreet. Liefs van ons allemaal


Katrien van Hees
05-04-2024

Lieve Donateurs,

Het is zover, we gaan starten met de dendritische celtherapie vanaf aanstaande maandag. Aankomende zondag vertrekken we naar Keulen. Het lichaam van Margreet duld geen uitstel meer. Wil je hierover meer weten? Ga naar de blog hierover: https://www.helpmargreet.com/post/uitstel-is-niet-meer-mogelijk-we-gaan-naar-keulen


Katrien van Hees
27-03-2024

Beste Donateurs, we willen jullie voortaan meer op de hoogte houden via onze nieuwe website, waarin we een blog bijhouden. Je kan hiervoor naar www.helpmargreet.com gaan. Op dit moment heeft Margreet een moeilijke periode gehad. Ze is vanwege bijwerkingen van de chemo in het ziekenhuis beland met diabetes type2. Op 4 april wordt er een gesprek gehouden met de artsen of de chemo behandelingen wel door kunnen gaan. Spannend dus. Tegelijkertijd beseffen we dat het bloed van Margreet op kweek staat en de dendritische celtherapie tot de mogelijke nieuwe behandelingen behoort. De vechters mentaliteit van Margreet stimuleert ons tot meer acties. Via de website zullen we nieuwe acties zoals sponsorloop e.d. aankondingen. Uiteraard zal ik hier ook af en toe een update plaatsen. In ieder geval opnieuw erg bedankt voor alle bijdragen en hulp. 


Katrien van Hees
16-03-2024

Lieve donateurs,

Wat een geweldige steun en support ontvangen wij! Graag neem ik jullie mee in de volgende update.

Margreet kan op korte termijn al starten met de eerste behandelingen in Keulen ondersteunend aan de chemotherapie die ze krijgt en voordat ze overstapt op de dendritische celtherapie. De eerste therapieën bestaan uit ICD therapie (specifieke immunotherapie gericht op de tumorcellen in het bloed). Voor de dendritische celtherapie is ondertussen bloed op de kweek gezet, zodat hiermee een meer gepersonaliseerde behandeling geboden kan worden in de toekomst. Dit wordt gedaan in het IOZK Stiftung, een fondsenstichting die zich richt op onderzoek en behandeling van kanker gebaseerd op het immuunsysteem: behandelingen die zich richten op de ondersteuning van het lichaam om zichzelf te helpen tegen kanker.

Tot zover de meer medische update. Tegelijkertijd merken wij dat de gezondheid van Margreet verder aangetast wordt. Ze gaat achteruit in zicht en heeft veel duizelingen, waardoor zelfstandig lopen steeds verder bemoeilijkt wordt, zelfs in huis. Toch blijft Margreet het gevecht graag aangaan en was ze heel erg opgelucht dat de behandelingen in Keulen gestart kunnen worden. 

Haar vechtlust sterkt ons om er alles aan te doen de benodigde financiële steun te organiseren voor haar behandelingen. Het laatste dat we willen is dat Margreet en Kurt ook nog eens zorgen hebben over de kosten. Dit weekend gaan we met ons gezin aan de slag met extra ideeën voor financiële steun. Aan jullie de vraag om deze doneeractie zo breed mogelijk bekend te maken. Alle beetjes helpen!   

 


Katrien van Hees
10-03-2024

Als eerste willen we, (Margreet & Kurt, ikzelf -Katrien-, onze moeder -Judy- en alle dierbaren die om ons heen staan zoals mijn gezin Jeroen, Quilla, Yannick en Malú, de familie van Kurt en Margreets vriendin Marieke), alle donateurs bedanken! We hebben daarvoor een nieuwe foto geupload! We zijn zo blij met alle bijdragen die we krijgen en ook de bereidheid om het bericht te delen zodat we met elkaar nog meer mensen kunnen bereiken. We geloven er in dat alle kleine en grote beetjes uiteindelijk het verschil kunnen maken! Daarnaast voelen we heel veel support, met attente berichten of het liken van onze bijdragen. Voor alle support die we krijgen zijn we heel dankbaar.

Om het moment naar Keulen te overbruggen krijgt Margreet op dit moment nog behandelingen. Ze heeft 6 en 7 maart twee dagen chemo gehad en 9 maart een eerste hyperthermie behandeling in Nederland. We hopen binnen 3 weken voor de eerste keer naar Keulen te kunnen gaan.


111 donaties
€ 11.710,00
Doel: € 95.000,00
12%