Help Luka leren leren bij Feuerstein in 2017.

Help Luka leren leren bij Feuerstein in 2017. | Geld inzamelen
 
 
Help Luka ,10, om in 2017 therapie te volgen bij het Feuerstein Centrum om te leren leren.

Onze zoon Luka van 10 jaar oud heeft een licht verstandelijke beperking. Leren leren gaat niet vanzelf en daar heeft Luka hulp bij nodig. Zo zegt Luka: "Mijn hersenen doen niet wat ik wil." 

Luka heeft vanaf zijn geboorte zeer veel eczeem gehad. Zijn baby en peutertijd bestond uit jeuk, jeuk en nog meer jeuk. Zijn hele lijf zat onder de eczeem. Dankzij Quantum-Allergy heeft hij nu geen eczeem meer. Mede doordat hij in zijn jonge jaren veel ziek is geweest heeft hij niet de mogelijkheid gehad om zich te kunnen ontwikkelen. 

Al meer dan een jaar gaat hij naar het Feuerstein Centrum van Stichting Cordaan. Elke week leert hij van zijn mentoren Katinka en Joost hoe hij moet leren. Hoe hij denkstappen moet maken, hoe hij informatie moet verwerken, hoe hij problemen moet oplossen. 

In het jaar dat Luka naar het Feuerstein Centrum gaat heeft hij al heel veel dingen geleerd. Zijn zelfstandigheid groeit. Zo is hij nu instaat om de denkstappen te maken om zich zelf klaar te maken voor school, de batterijen te verwisselen, de weg terug te vinden. Maar ook kan Luka nu lezen en maakt hij een begin met rekenen. Ook merken we dat door de therapie Luka zijn spraak vooruit gaat. Hij is steeds beter in staat om zinnen te formuleren die goed weergeven wat hij wilt vertellen. Dit doet Luka veel goed. Hij merkt dat hij steeds meer controle krijgt op zijn denken. 

De therapie die Luka krijgt kost €6000,- per jaar. Ons spaarvarken is nu leeg maar wij willen Luka nog de mogelijkheid geven om zich in 2017 nog verder te ontwikkelen. Het plafond is nog niet bereikt en is zelfs nog niet in zicht! 

Luka zit op een school voor speciaal basisonderwijs. De kennis die nodig is om Luka te helpen om te leren leren is specialistisch en niet op een school aanwezig. Om Luka wel optimaal gebruik te kunnen maken van het aanbod op school is het nodig dat hij leert leren. Ook krijgt Luka geen PGB want Luka valt buiten de indicatiestelling. 

Help met je donatie om Luka in 2017 de therapie te geven die ervoor zorgt dat hij zich kan ontwikkelen en dat hij straks zo zelfstandig mogelijk kan functioneren. Zijn grote wens is dat hij kan leren rekenen zodat hij zelfstandig weet hoeveel geld hij nodig heeft om iets te kopen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
39 donaties
€ 1.500,00
Doel: € 6.000,00
25%

Deze actie is gesloten.