Help Lovely op de been! | Geld inzamelen
 
 

Help Lovely op de been!

We zoeken 3000 dierenvrienden die ieder één euro willen doneren, om Lovely te redden.

Lieve dierenvrienden,

Dit is Lovely, een mini shetlander die we op Internet vonden, TE KOOP tegen slachtprijs. Het verhaal van de eigenaar was dat ze met haar been in het prikkeldraad had gezeten en een stukje van haar hoef miste. Het was vier maanden geleden gebeurd en volgens de eigenaar had ze er weinig last van maar hij wilde haar wel kwijt. En als niemand haar wilde zou ze naar de slacht gaan. Wij wilden haar redden, dus wij erheen. Op het filmpje is te zien hoe we haar aantroffen: hartverscheurend! Hoezo geen last van en 'een stukje hoef', haar hele hoef is eraf! En is na vier maanden, doorstrompelen in het vuil, een open stompje been waar pus uitloopt.
We besloten haar mee te nemen na overleg met onze vaste hoefsmid, in de hoop dat hij het met een hoefschoen kon verhelpen. We liepen met haar naar de paardenwagen, zij strompelde, maar toen ze bij de wagen aankwam leek het net of ze begreep dat we haar gingen helpen. Ze 'huppelde' de wagen in.
De dierenarts kwam erbij en na röntgenfoto’s werd gelijk duidelijk dat een groot deel van haar onderbeen ontstoken is. Bot aangetast, en dat het niet met een hoefschoen op te lossen is. Ze moet heel veel pijn hebben. Zware domper! Maar de dierenarts bood aan om haar te helpen.
Haar onderbeen wordt dan helemaal geamputeerd en ze krijgt een prothese aangemeten waardoor ze weer gewoon kan lopen, en... belangrijker: waardoor ze geen pijn meer heeft.
De dierenarts werkt in een kliniek, hij wil haar daar opereren en de tijd geven om te helen. Het verblijf daar is gratis, maar de operatie en prothese kosten 3000 euro. Dat is een hoop geld, maar als 3000 mensen ieder een euro willen geven, dan zijn we er al! Zouden jullie alsjeblieft willen doneren voor Lovely, zodat ze een paardwaardig bestaan krijgt, en ze hier (in Oostzaan) bij een andere shetlander op het landje kan lopen.

Een dikke kus van Lovely, Vanessa en YvonneEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

191 donaties
€ 3.645,00
Doel: € 3.000,00
121%