Help Lombok!

Help Lombok! | Geld inzamelen
 
 
Ik kon weg toen het onveilig werd, de locals kunnen dat niet.

Ik (Sjoukje Meijer) zou een maand vrijwilligerswerk doen op Lombok toen de tweede heftige aardbeving in een week toesloeg. Ik was net een paar uur aangekomen en zat met de andere vrijwilligers en 2 jongens van de organisatie buiten te kaarten toen alles begon te trillen. De huizen bewogen van links naar rechts en al wegrennend kon ik nauwelijks mijn evenwicht bewaren. Iedereen was aan het schreeuwen, huilen en probeerde zo snel mogelijk weg te komen van de huizen die konden instorten. Het was verschrikkelijk om de paniek in de ogen van de bewoners te zien. Ik zat in Senggigi en het was niet veilig om daar te blijven, iedereen probeerde de bergen in te vluchten. Ik ben achterop de scooter gesprongen en we zijn de bergen in gereden. Onderweg was het een ravage, zo veel huizen waren ingestort en mensen probeerde koste wat het kost daar weg te komen. Met zijn vijven op een scooter of hangend aan auto’s. Ik was compleet in shock. Het is niet te bevatten wat die mensen doormaken als je midden in een aardbeving zit. Het was altijd een ver-van-je-bed show maar nu zat ik er midden in. Vervolgens hebben wij met 6 vrijwilligers en de 2 jongens van de organisatie 3 dagen in een bergdorpje geslapen. We sliepen buiten op een kleed omdat het binnen te gevaarlijk was door het instoringsgevaar. Senggigi was niet veilig genoeg om terug te gaan. Gelukkig hadden wij de mogelijkheid daar weg te gaan en op een veilige plek te verblijven. Duizenden mensen hadden deze mogelijkheid niet. Zij moesten blijven in het zwaar getroffen noorden van Lombok met elke minuut de angst voor nog een aardbeving.

Voor mij was het iets vervelends wat gebeurde op mijn vakantie maar de mensen daar zijn alles kwijt. Ik kan een vliegtuig nemen naar Bali of naar huis en alles is weer normaal terwijl hun hele thuis en leven verwoest is. Dit moeten zij opnieuw opbouwen in deze chaos.

Omdat wij de mogelijkheid hebben om weg te komen, vind ik dat wij vanuit onze veilige omgeving hun moeten helpen. Er is water en voedsel nodig om die mensen te helpen.

Jullie zullen begrijpen dat ik de mensen op Lombok graag wil helpen in hun nood. Zoveel mogelijk geld inzamelen is nu de beste manier waarop ik kan helpen. Dit zodat de mensen daar van de eerste levensmiddelen kunnen worden voorzien zoals voedsel, water en gezondheidszorg. De donaties zullen gebruikt worden voor noodhulp. 

Ik hoop dat jullie mij willen helpen met een bijdrage. 

Via onderstaande link wordt er geld overgemaakt naar de  leidinggevende van mijn vrijwillegerswerk. Zij zijn daar nu hun leven aan het riskeren om de mensen te helpen aan eerste levensmiddelen zoals voedselpakketten en eerste hulp.Via deze fundraise website kan het geld alleen naar een Nederlandse bank worden overgemaakt. Vandaar dat het geld eerst op mijn rekening komt, waarna ik het gelijk zal overmaken naar de leidinggevende ter plaatse. 

 

Via mijn facebook zal ik jullie op de hoogte houden hoe de mensen met het geld geholpen zijn. 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
62 donaties
€ 3.900,00

Deze actie is gesloten.