Help Limburg na het noodweer!

Help Limburg na het noodweer! | Geld inzamelen
 
 

Grote delen van (het zuiden van) Limburg hebben enorme schade opgelopen door het noodweer van de afgelopen dagen. Kelders van woonhuizen staan onder water, horecagelegenheden staan blank en de impact is enorm. Aangezien vele gedupeerde inwoners en ondernemers niet of niet volledig de hulp krijgen vanuit hun verzekeraar willen wij geld inzamelen ten behoeve van deze gedupeerden. Bij het zien van de beelden van gisteren, brak ons hart. Mensen die in een klap alles kwijt zijn, hun huis, hun veilige omgeving, alles in een klap weg. Wij willen de getroffen mensen, en ook alle café's/restaurants, die het al zwaar genoeg hebben gehad, helpen met opbouwen.

Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen en af te sluiten met een groots benefietconcert met meerdere Limburgse artiesten als afsluiting van deze inzamelingsactie. (Op het moment dat de maatregelen dit toelaten) Geinteresseerde artiesten (of andere aanbiedingen) kunnen mailen naar helplimburg@gmail.com.

Het opgehaalde bedrag zal in zijn geheel en openbaar worden besteed enkel aan direct getroffen inwoners/ondernemers. Dit in overleg met de lokale gemeentes.

Doneert u nu een vrijwillige bijdrage. Alles helpt om deze mensen weer hun veilige omgeving op te laten knappen. Zo kan heel Nederland over een tijd weer lekker genieten van al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft.

Hartelijk dank!

Dave Detillon & Sam Vervoort

Sam Vervoort
06-09-2021

Nogsteeds is het aandragen van gedupeerden mogelijk! Houd er rekening mee dat wij een enorm aantal aanvragen krijgen en niet direct kunnen reageren.

 

 


Sam Vervoort
03-08-2021

Eerste bedragen zijn uitgekeerd!

Vandaag, Dinsdag 03-08-2021 zijn wij druk bezig met het verdelen van de vele donaties die wij hebben mogen ontvangen.

De een na de andere, zeer dankbare reactie ontvangen wij terug uit de vele aanvragen* (en tips van familie) van gedupeerden.

Wij danken al onze donateurs enorm! De actie blijft online, zodat wij nog meer mensen kunnen helpen in de komende periode.

Ook iemand aandragen of zelf gedupeerd? Mail naar helplimburg@gmail.com


*Wij werken met een aanvraagformulier om de kans op fraude in te perken.


Sam Vervoort
15-07-2021

Prachtig om te zien dat onze actie direct zo breed wordt gedragen!

Actie werd zojuist benoemd bij NPO Radio 2, Dagblad de Limburg en 1Limburg, later vandaag verschijnen er artikelen op NOS en EenVandaag.

 

Pers: Contact opnemen per mail via helplimburg@gmail.com of direct telefonisch naar Dave via 0646464801 of Sam op 0618581928

Zakelijk: Allereerst zijn wij enorm blij met het feit dat zoveel bedrijven en particulieren onze actie omarmen en doneren.

Aangezien wij vernomen hebben dat er boven een donatiebedrag van 2000,- euro vanuit een donateur een schenkingsbelasting van 30% wordt geheven, verzoeken wij u onder dit bedrag te doneren of even contact op te nemen met ons via helplimburg@gmail.com.

Overheid: We ontvangen veel vragen over het feit dat de overheid Zuid-Limburg heeft uitgeroepen tot rampgebied.
Wij zijn hier direct achteraan gegaan, waaruit blijkt dat het hierbij niet gaat om een schadeloosstelling, echter om een schadevergoeding die elke gedupeerde kan ontvangen. Alle donaties zullen dus nogsteeds volledig ten goede komen aan de gedupeerden.

Artikel: https://www.nu.nl/wateroverlast-limburg/6145772/kabinet-roept-zuid-limburg-uit-tot-rampgebied-overheid-betaalt-deel-van-schade.html

Ook is op dit moment Giro 777 opengesteld voor donaties, uiteraard zijn wij hier enorm blij mee. Onze actie blijft ongewijzigd doorgaan. Dit burgerinitatief dat zo breed wordt gedragen brengt de opbrengsten direct en openbaar naar de gedupeerden. 

Wordt de schade in Limburg niet vergoedt door de verzekeraar?

In Limburg wordt nu gesproken van waterschade door extreme regenval. "We spreken van extreem weer als er 40 millimeter valt in 24 uur. Dat is in de regel bij verzekeraars gedekt", vertelt Barbara van der Drest van Verbond van Verzekeraars. "Schade aan en in je huis kun je dan verhalen op je inboedelverzekering."

Maar we weten niet wat ons nog te wachten staat. Als straks een rivier buiten de oevers treedt, is de kans groot dat het er ineens niet meer zo rooskleurig uitziet voor je dekking. "Want bij overstroming is de dekking heel verschillend. Het wordt dan alleen gedekt als je dat echt aanvullend hebt geregeld. Er zijn ook maar een paar verzekeraars die dat aanbieden."

(Bron: EenVandaag https://eenvandaag.avrotros.nl/item/wat-vergoedt-je-verzekering-bij-waterschade-bij-schade-door-regen-is-veel-gedekt-bij-overstroming-niet/)

Voor overige vragen neem contact op via helplimburg@gmail.com


1366 donaties
€ 39.164,00

Deze actie is gesloten.