Help lieve Simba over de eindstreep

Help lieve Simba over de eindstreep | Geld inzamelen
 
 
Help onze Simba over de eindstreep, dan geven we Simba samen nog een laatste mooie tijd

Dit is Simba! Een lieve vechter met een heel groot hart! Groter dan je denkt... net als zijn baasjes!

Wij hebben Simba in 2011 een nieuw huisje gegeven toen zijn vorige baasjes niet meer voor hem konden zorgen door de komst van een baby. De kerst van 2011 bracht ons gezin een uitbreiding, in de vorm van een harig knuffelaar van 5 kilo!

Simba heeft de eerste jaren met ons heerlijk kunnen genieten, goed leventje zonder zorgen.
Alles wat zijn hartje begeerde werd geregeld, luieren op een bank voor zichzelf, zonnen op het balkon, knus slapen op bed bij zijn baasjes, alles wat hij wenste werd voor hem gedaan!

In September 2015 werd het spannend, we gaan verhuizen! Oei! spannend al die nieuwe indrukken, grote tuin, mooie nieuwe meubels en tapijten om op te liggen en aan te snuffelen!

Maar eind September 2015 werd Simba ziek, ok hij had eerder al eens een blaasontsteking gehad maar dat was niet zo spannend...

In november 2015 kreeg Simba het benauwd, hij verloor zijn eetlust en een bezoek aan het Dierenziekenhuis in Breda was al snel een feit, het werd er 1 van vele in de 2 weken die volgde.

Simba had vocht in zijn longen en kon amper ademen, later leerde wij dat dit kwam door een aangeboren hartafwijking...

Zijn linker hartkamer bleek 3x zo groot als normaal, een kat met een heel groot hart dus! Hij werd opgenomen en verzorgd, dagen lang door de lieve mensen in het ziekenhuis.
Er werden hartecho's gemaakt, maar de prognose werd uitgedrukt in enkele dagen, wellicht weken... een geweldige start zo voor de kerst in 2015. 

Met veel inspanning en toewijding van de dokters en zijn baasjes kwam Simba er weer helemaal bovenop, in het begin nog af en toe met een terugval maar daarna kon hij weer heerlijk genieten van zijn leventje en zijn nieuwe huis!

De Schade? in 2 maanden tijd ruim 1300 euro aan dierenarts rekeningen, onderzoeken en medicijnen, maar het was iedere cent waard.

Met enkel 2 prikjes per dag en een tabletje werd Simba weer helemaal de oude! 
Vol plezier genoot hij van het uitzicht in de tuin en de vogels op de schutting, of plaagde hij de hond en kat van de buren door aandoenlijk onder de schutting door te gluren! Wachtend tot 1 van zijn baasjes hem zag om vervolgens snel luid mauwend met staart omhoog aan te komen rennen voor een knuffel en een kopje!

Wij waren dolgelukkig met ons kind, weer veilig en gezond terug thuis, maar we wisten dat het verhaal anders zou lopen dan we hadden gedacht. We beloofde Simba om er vol voor te gaan, wanneer er iets niet in de haak was werd er snel advies ingewonnen van de dierenarts en tussendoor regelmatig een controle, soms terechte bezoekjes in de avonddienst, soms loos alarm.

De schade? Een rekening voor het avondtarief en een Simba die je een avond niet meer aan wilt kijken omdat hij voor niks mee moest... Beter te vroeg dan te laat! 

Door de maanden heen heeft Simba gouden pootjes gekregen, zolang we het kunnen betalen en Simba een waardig bestaan heeft doen we het, dan maar minder boodschappen of niet op vakantie, zolang Simba maar alle zorg krijgt die hij nodig heeft.

In Augustus 2016 begint Simba de neveneffecten te krijgen van zijn injecties, zijn nieren worden wat onrustig en Simba kan een aantal dagen zijn hoofdje al niet meer optillen, om ons toch aan te kijken gaat hij op zijn zij gaan liggen, het zag er erg zielig maar toch aandoenlijk uit!

De Dierenartsen doen wat bloedonderzoeken en Simba krijgt Tamil K mee, om zijn kalium tekort aan te vullen wat het hangend kopje veroorzaakt. De dosis helpt en de volgende dag worden we belaagd en doodgeknuffeld!

Maar nu heeft Simba wat minder geluk... Het lijkt erop dat hij begonnen is aan het laatste nummertje van zijn 9 levens.

Dinsdag 3 Januari 2017 werd hij nog getest en bloed afgenomen, de waardes waren niet erg afwijkend en zijn gewicht was wel wat gezakt maar nog wel gezond. Hij was een halve kilo kwijt sinds het laatste bezoek in November 2016. Schade: een kleine 100 euro voor de onderzoeken en testen.

Woensdag begon echter niet zoals verwacht, Simba kon wederom zijn kopje niet meer optillen en liep er wat onhandig mee rond... In overleg met de dierenarts hebben we de dosis wat aangepast maar dit had geen effect. Simba begon ook slechter te eten waardoor hij zijn reguliere medicatie niet binnen krijgt.

Vandaag 5 Januari is Simba opgenomen in het dierenziekenhuis, ze gaan hem een infuus geven voor het toedienen van verschillende stoffen en het toedienen van extra Kalium. Er is een kleine kans dat het infuus niet aan slaat en dan zijn de vooruitzichten slechter, maar de verwachting is dat hij er dit keer ook weer doorheen komt, ondanks de stress van het bezoek en het achter moeten blijven in het ziekenhuis... Met een beetje geluk mag hij zaterdag weer naar huis

De verwachte schade? tussen de 200 en 300 euro...

Met pijn in ons hart hebben we besloten dat dit de laatste keer is dat hij opgenomen wordt, als hij hier goed uitkomt willen we hem graag nog even met plezier laten genieten van zijn leventje, hoe lang het ook nog duurt. Maar opnieuw opnemen willen we hem niet meer aandoen. 

De zorg voor Simba kost veel, hij kan niet meer verzekerd worden omdat de aandoening en aanverwante zaken uitgesloten wordt.

Willen jullie ons helpen om hem nog 1 laatste keer alle zorg te bieden om hem er bovenop te helpen? zodat hij de laatste maanden fit en gezond met ons kan doorbrengen en wij Simba een waardig afscheid kunnen geven door hem bij ons thuis in te laten slapen als het niet meer gaat, zodat hij lekker warm en vertrouwd zijn oogjes dicht kan doen... zonder stress. zonder spanning.. warm en knus tussen zijn baasjes waar hij zo zielsveel van houdt.

De rekeningen worden zwaar, in 1 week tijd 400 euro kwijt zijn voor de dierenarts is amper op te brengen, maar ik wil onze Simba niet ziek, zwak en uitgeput heen laten gaan. Nog 1 keer willen we alles geven zodat hij kan genieten van een laatste vakantie... zijn laatste leventje...

Jullie steun zal gebruikt worden om de laatste rekeningen voor Simba te bolwerken, de opnames en controles van de dierenarts, het in laten slapen thuis, het waardig laten heengaan... met 500 euro redden we het niet, maar het zou voor Simba en ons een geweldig steuntje in de rug zijn. Zodat we enkel en alleen nog zorgen hebben om Simba, en niet of we zijn zorg nog kunnen betalen.

Nog 1x... met vrienden, familie, liefhebbers, baasjes en weldoeners kunnen we Simba een mooie oude dag geven.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

9 donaties
€ 390,00
Doel: € 500,00
78%

Deze actie is gesloten.