Help Kip weer klussen

Help Kip weer klussen | Geld inzamelen
 
 
Nicole Leon's huis en spullen zijn verbrand. Help ze weer op weg!

Nicole en Leon ('Kip') Kipperman ontsnapten op het nippertje aan een vreselijke vuurzee in Noord-Portugal. Ze raakten daarbij echter wel álles kwijt wat ze hadden. Met deze actie willen we zorgen dat ze zo snel mogelijk over de eerste praktische basisspullen kunnen beschikken. En dat Kip, die ook al z'n gereedschap kwijt is, weer kan gaan klussen. Een absolute noodzaak gezien de staat van hun zwaar beschadigde nieuwe thuis in Portugal. 

Precies een maand geleden reden Leon en Nicole Kipperman hun droom tegemoet: een mooi stuk land in het noorden van Portugal met een oud boerenhof, een quinta, erop. "Off grid en zelfvoorzienend" moest het worden. Het noodlot sloeg toe en maakte een spuuglelijke karikatuur van "off grid": opgestuwd door de naweeën van orkaan Ophelia veranderden relatief onschuldige bosbranden de hele streek in een waar inferno. Vele meters hoge muren van vuur joegen in een hels tempo over heuvelkammen en door valleien. Een dertigtal mensen kwam hierbij om het leven.

In deze oceaan van vuur konden Leon en Nicole ternauwernood het vege lijf redden. Nicole raakte serieus gewond aan haar arm. 

Nu de rookwolken ietwat zijn opgetrokken, wordt de omvang van de ramp pas echt duidelijk. Nicole en Leon hadden álles wat ze hadden naar hun quinta getransporteerd en zijn nu letterlijk álles kwijt. Ook al het gereedschap waarmee ze hun droom bij elkaar wilden klussen.

Om te zorgen dat Leon en Nicole heel erg snel over heel erg noodzakelijke basisdingetjes kunnen beschikken, hebben wij deze actie opgetuigd. Doel is om in een week tijd wat geld op te halen waarmee we heel gerichte basishulp kunnen bieden. Denk aan:

- dekzeil om een dak te improviseren (de muren van de quinta staan er gelukkig nog)

- gereedschap

- een ladder

- compressor,

- een kachel

- jerrycans

- waterslangen

- verlichting

- huishoudelijke dingetjes

etc

Het geld dat we inzamelen, geven we hier in nauw overleg met Nicole en Leon uit. Vervolgens wordt er transport naar Portugal geregeld. Ook dat kost geld. 

Natuurlijk doen wij (Louk en Marco van oa Cuisine Machine en de Timmerfabriek) als initatiefnemers van deze actie zelf ook mee. Door een eerste donatie van ons en het klusteam van Cuisine Machine/Timmerfabriek/etc, dat veel aan Kip te danken heeft, gaan de allereerste spullen een dezer dagen al richting Portugal. Die kunnen mee in de camper van een kennis, die toevallig die kant op gaat. 

De looptijd van deze actie is een week, omdat we snel willen kunnen handelen om ervoor te zorgen dat Kip weer kan klussen, dat de twee wind- en waterdicht en voorzien van een kachel de winter tegemoet kunnen en er gewoon weer vooruit gekeken kan worden. Voor het überhaupt inventariseren van de nood op langere termijn is het nog veel te vroeg. 

Zien wat er met je donatie wordt gedaan? Hou de Facebook-pagina bij van Kippermans Quinta Do Vale Das Rochas.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
104 donaties
€ 7.591,00

Deze actie is gesloten.