Help kinderen met een beperking in Tanzania | Geld inzamelen
 
 

Help kinderen met een beperking in Tanzania

Kinderen met een beperking in Tanzania hebben therapie nodig om zich te ontwikkelen.

In 2018 maakte ik als medisch begleider met een groep leerlingen een reis naar Tanzania. Tijdens deze reis bezochten we diverse scholen en een revalidatie centrum. Een van onze gidsen Herison Phanuel vertelde mij dat hij naast begeleiden van groepen toeristen ook kinderen met een beperking helpt om naar de therapie te kunnen gaan. Aangezien ik zelf al ruim 30 jaar werk met kinderen met een beperking, sprak mij dit erg aan. Met behulp van geld van donateurs uit het buitenland begleidt Herison Phanel kinderen naar therapie. Zijn grote droom is om een tehuis te starten voor kinderen met een beperking, waar ze onderwijs, zorg en begeleiding kunnen krijgen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. 

In Tanzania is het voor veel kinderen met een beperking nog niet mogelijk naar school te gaan. Therapie kost vaak geld en dat is wat mensen vaak onvoldeonde hebben. Ook is het hebben van een kind met een beperking vaak nog een taboe.  De kinderen worden daarom vaak verstopt in huis. En soms worden zze zelfs aan hun lot over gelaten. Als eerste stap heeft Herison Phanel een paar kinderen, die ver van een kliniek wonen en waarvan de ouders niet in de gelegenheid zijn hun kind naar therapie te brengen, naar therapie gebracht. 

In Tanzania zag ik dat verschillende goed opgeleidde jonge mensen hun land graag vooruit willen helpen. Dit geldt zeker ook voor Herison Phanel. Hij wil zich vooral richten op de zorg voor kinderen die het moeilijk hebben in Tanzania.

Door de coronacrisis zijn ook in Tanzania de gevolgen groot. Veel mensen hebben hun baan verloren onder andere omdat er geen toeristen meer naar het land reizen. Ook de ondersteuning vanuit het buitenland is vaak gestopt, omdat bedrijven door de crisis financieel minder mogleijkheden hebben.

Herison Phanel is door gebrek aan geld niet meer in de mogelijkheid om kinderen te helpen naar therapie te gaan.  De kinderen zullen weer in de dorpjes in hun huis blijven. De kansen om te ontwikkelen worden weer ingeperkt.

Met uw steun kunnen weer enkele kinderen  met een beperking geholpen worden! We zijn uw zeer dankbaar voor uw steun.

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

3 donaties
€ 45,00
Doel: € 10.000,00
0%