Help kinderen in Ghana aan veilig schoolmeubilair

Help kinderen in Ghana aan veilig schoolmeubilair | Geld inzamelen
 
 
Studerende meubelmakers naar Ghana voor veilig schoolmeubilair.

Wij zijn Joeri Monster en Rowan de Jong. Wij zijn 22 jaar oud en studeren op dit moment voor ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer aan het Hout- en meubileringscollege in Amsterdam. Op dit moment zitten wij in ons tweede leerjaar.

In samenwerking met stichting De vliegende meubelmakers gaan wij in juli 2019, voor 3,5 week, vrijwilligerswerk doen in de sloppenwijken van Accra, Ghana. Voor de stichting Bokemei gaan wij aan de slag om de scholen te voorzien van veilig en ergonomisch schoolmeubilair. Daarnaast willen wij de bevolking leren om zelfstandig meubels te maken en zelfvoorzienend te worden in het onderhouden van deze meubels als wij weer naar Nederland terugkeren. 

Met het geld wat wij proberen in te zamelen gaan we onder andere hier in Nederland op zoek naar handgreedschap, wat wij in Ghana gaan gebruiken en wat ook bij de bevolking achterblijft om ze het zetje in de rug te geven, wat ze nodig hebben op weg naar een betere, veilige en zelfvoorzienende toekomst. Ook gaan wij met de lokale bevolking naar de houthandel om hout te kopen voor onze meubels en onze kennis over te dragen.

Voor bedrijven die een bedrag van €50 doneren aan de vliegende meubelmakers stichting plaatsen zij uw bedrijfsnaam onder de donateurs van ons project. Bij een bedrag van € 250 komt u met uw naam en logo van uw bedrijf op onze shirts te staan die wij tijdens de reis zullen dragen.

Voor meer informatie over stichting Bokemei, breng een bezoekje aan de website http://www.bokemei.nl/

Steun ons, iedere bijdrage helpt!

 

joerim1710@gmail.com

rowandejong1996@hotmail.com

 

Rowan en Joeri
21-07-2019

21-07-2019

Beste doneerders,

Hier een update vanuit het bijzondere Ghana. Wij zijn hier nu een week en hebben al zoveel bijzondere dingen mee gemaakt. Op school zijn we als helden ontvangen en we zijn ook als een speer van start gegaan, mede dankzij het feit dat jullie ons geholpen hebben met deze actie. We hebben nu genoeg geld om alles te kunnen maken en de benodigde machines te kunnen betalen. We hebben een werkweek achter de rug waarbij we al zoveel gedaan hebben!! We hebben de werkplaats voorzien van 3 werkbalken op verschillende hoogtes, waarvan er in eentje een tafelzaag is bevestigd. We hebben met het schoolhoofd overlegd en hun wensen aangehoord. Daar hebben we een lijstje van gemaakt en de belangrijkste punten zijn we gaan uitwerken. Dat zijn bankjes + tafels voor de laatste jaars, het inrichten van een science lab en het maken van ronde tafels + stoelen voor de creche. We zijn naar de houthandel gegaan en hebben daar ons hout vandaan gehaald. We hebben Nu een beetje de rollen verdeeld en zijn aan de slag gegaan. We gaan als een speer en zijn met dat tempo nog niet echt aangepast aan het Ghanese tempo😅. Vanaf morgen start de tweede werkweek en kunnen we productie maken, mits er stroom is (dat is er 1.5 dag niet geweest). 

Als jullie ons project willen volgen, wij hebben een Facebook pagina aangemaakt waar we de reis op delen. De pagina heet: schoolmeubels voor Bokemei school 2019 - Accra, Ghana

https://m.facebook.com/schoolmeubelsbokemei/?ref=m_notif&notif_t=page_post_reaction

Wij willen jullie nogmaals bedanken voor de mooie donaties!!! 


Rowan en Joeri
11-02-2019

Beste allemaal,

Wij willen jullie bij deze onwijs bedanken voor de eerste donaties. Met dit geld kunnen we erg veel kinderen al blij maken. Sinds dit weekend is onze actie ook overgenomen door diverse media uit de bollenstreek. We staan nu bijvoorbeeld op Inteylingen en vanavond 11 februari tussen 1800 en 1900 uur zijn wij te horen op Radio Bo.

Nogmaals hartelijk dank en wij hopen door vele malen te delen een nog mooier bedrag te kunnen bereiken die wij aan Ghana kunnen besteden. 


46 donaties
€ 1.000,00
Doel: € 4.000,00
25%

Deze actie is gesloten.