Help kinderen aan een zwemdiploma

Help kinderen aan een zwemdiploma | Geld inzamelen
 
 
Door een kleine donatie kunt u al meehelpen om meer kinderen aan een zwemdiploma te helpen

 

Is kunnen zwemmen vanzelfsprekend? Niet volgens het Nationaal Platform Zwembaden, want het aantal vijfjarigen dat zwemdiploma A haalt is afgenomen. In 2014 haalde 92 procent van de potentiële afzwemmers hun zwemdiploma. In 2011 was dit nog 98 procent.

Dat blijkt uit cijfers die NU.nl heeft ontvangen van het Nationaal Platform Zwembaden, dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van zwemdiploma’s.Voor 2010 lag het percentage kinderen dat hun A-diploma haalt nog boven de honderd procent. Dit percentage wordt berekend door het aantal afzwemmers af te zetten tegen het aantal vijfjarigen, de leeftijd waarop de meeste kinderen hun zwemdiploma halen.

 

Oorzaken daling:

Volgens het Nationaal Platform Zwembaden zijn er meerdere mogelijke oorzaken voor de daling. Een van de mogelijke oorzaken is dat steeds minder gemeenten schoolzwemmen aanbieden.”Dankzij schoolzwemmen verliet bijna ieder kind de basisschool met een zwemdiploma, ook de kinderen die anders geen zwemles hadden gevolgd.”

Ook de crisis kan een rol hebben gespeeld bij de afname van het aantal zwemdiploma’s. “Wanneer ouders geen werk hebben, is er in een gezin soms geen geld voor zwemles. Wanneer er dan ook geen schoolzwemmen is halen kinderen vaak hun zwemdiploma niet.

 

Door een kleine donatie kunt u al meehelpen om meer kinderen aan een zwemdiploma te helpen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00

Deze actie is gesloten.