Help jongeren uit de zorg en in de natuur.

Help jongeren uit de zorg en in de natuur. | Geld inzamelen
 
 

Ik ben in Zweden gaan wonen om de natuur dat aan mijn zoon te laten geven wat hij nodig had. De dreigende onnodige zorgbehoefte, veroorzaakt door niet passend onderwijs, voor mijn zoon, die door sensitiviteit en een hoge intelligentie in de problemen kwam, was van de baan zodra wij in het bos zijn gaan wonen.  Ik wist dat er niets mis was met hem, maar dat de omgeving niet passend was. Nu is hij volwassen (1999) en heeft een prachtig leven en geniet met volle teugen. Hij is op latere leeftijd alsnog gaan studeren. Dat was in Nederland ooit wel anders. Hij had tijd, de natuur en rust nodig om te herstellen en zijn eigen weg te vinden. 

Mijn hart breekt en mijn tranen rollen over mijn wangen als ik weer hoor dat intelligente en sensitive jongeren in Nederland in de zorg belanden waar ze niet thuis horen. Erger nog, als ik op de Nederlandse televisie zie dat jongeren in crisis worden opgesloten en mishandeld. 

Mijn zoon heb ik een fijn leven kunnen geven door alles achter ons te laten en te gaan wonen in de natuur, in Zweden. Deze mogelijkheid is er niet in Nederland. Nu hebben wij een terrein van anderhalf hectare zonder buren, aan een rivier in het bos. We hebben hier al jongeren en volwassenen de kans gegeven te herstellen of om te ontstressen, wonend in een tent, of in de tinyhouse.  Zowel mijn jongste zoon als ikzelf wonen hier in ieder zijn eigen huisje hier.

Wij, Robert en ik,  willen andere jongeren het hele jaar rond de mogelijkheid geven om te herstellen door hier een tijd te verblijven! Ik weet dat het werkt!  Wij willen ze de kans geven dit te beleven en het mooie van het leven weer te gaan voelen. Wij gaan met je op pad, kajakken, aan het kampvuur zitten en wandelen. 

Help ons een mooie boshuisje (en evt een sauna) te bouwen, zodat wij ook anderen kunnen laten herstellen in de natuur door natuurbelevingen, ontspanning en fijne gesprekken. 

Terug naar je basis, Back tot Basic, los van hetgeen hen overprikkeld, in eenvoud genieten van warmte, natuur, beweging en gezelschap. experimenten hoe het is om je groenten te verbouwen en nog meer dat er bij komt kijken in deze leefstijl. 

Geen vakantiepark, camping of therapie, maar gewoon in rust en veiligheid. Herstel moet voor iedereen toeganklijk zijn. 

 

Het natuurhuis voor vastgelopen jongeren in Zweden! 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 20,00
Doel: € 50.000,00
0% / 252 dagen te gaan