Help jongeren met een beperking

Help jongeren met een beperking | Geld inzamelen
 
 
Initiatief op het gebied van dagbesteding en re integratie voor jongeren.

Stichting Jongeren Begeleiding Gelderland (hierna te noemen JBG) biedt dagbesteding aan cliënten met een lichte verstandelijke beperking, cliënten met autismespectrum stoornis en cliënten met enkele of meervoudige gedragsproblemen, dit in combinatie met techniek in de ruimste zin van het woord. Hierbij kijken en werken wij altijd vanuit de mogelijkheden van de cliënt en niet vanuit de eventuele beperking.

Doelen

Ons doel is dat onze client zelfvertrouwen (terug) krijgt en (beter) zelfstandig functioneert in de maatschappij. We leren onze cliënten dmv boven vernoemde technieken het beste uit hen zelf te halen, zodat de client weer in zichzelf geloof en ervan overtuigd zijn. Hierdoor heeft onze client een betere toekomst perspectief. Bij JBG zoeken wij de grenzen op van onze cliënten en kijken juist naar hun talent. Wij hebben veel ervaring met autisme spectrum stoornis en gedragsstoornissen. Wij passen ons aan bij de hulpvraag van de deelnemer. Onze begeleiding is erg intensief, om de kwaliteit hiervan te kunnen waarborgen werken wij met een klein aantal deelnemers, in de regel niet meer dan 4 op een zelfde dag. 

In kleine stappen komt het vaak tot succeservaringen die weer leiden tot meer zelfvertrouwen. Prettig en nuttig bezig zijn in een omgeving waar begrip is voor de beperking / stoornis. Wij leren deelnemers ook om te gaan met de problematiek die zij dagelijks in de maatschappij kunnen tegenkomen. Waarbij in sommige situaties succesvol gebruik maken van een rollenspel. 

Donaties

Stichting Jongeren Begeleiding Gelderland is zelfstandig, dit houd in dat we geen overheidsgelden krijgen. Alle kosten die de stichting heeft wordt 100% vanuit de stichting betaald, denk aan huur van ons pand, onderhoud, aanschaf van specialistische gereedsscappen en andere materialen. Hierin kan JBG wel hulp in gebruiken, zodat wij onze cliënten de beste zorg kunnen geven welke zij nodig hebben het werken met de beste gereedschappen & materialen.

Voor meer info kunt op onze website terecht. Wilt u gelijk in contact komen met ons vul dan onze contact formulier in. 

Voor nu zeer bedankt alvast voor je intresse en wellicht uw donatie!! 

Met hartelijke groeten;

Stichting Jongeren Begeleiding Gelderland (JBG)

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 50,00
Doel: € 12.500,00
0%