Help Johan weer thuis wonen

Help Johan weer thuis wonen | Geld inzamelen
 
 
Help Johan Schanssema, zodat hij weer thuis kan wonen!

27 april 2019 begon als een gewone dag voor Johan Schanssema, tot hij aan het einde van de ochtend zich plotseling niet goed voelde. 112 gebeld en met spoed is Johan naar het ziekenhuis gebracht. Al snel bleek dat Johan een hersenbloeding had. De eerste weken waren kritiek, de bloeding was lastig te stoppen en er kwamen complicaties bij. Na een aantal maanden in het Martini ziekenhuis gelegen te hebben, is hij naar Beatrixoord gegaan om daar verder te revalideren.

Door de hersenbloeding is Johan halfzijdig verlamd. Ook is het lastig voor hem om uit zijn woorden te komen.

Sinds kort is Johan uitbehandeld in Beatrixoord en verblijft hij helaas in een verzorgingstehuis. Alleen in het weekend kan hij naar huis. Johan zou het liefst volledig thuis willen wonen, echter is het huis hier op dit moment niet geschikt voor. Om het thuis leefbaar voor Johan te maken, moeten er verschillende aanpassingen aan het huis plaatsvinden, zodat hij zich door het huis kan bewegen in een rolstoel. Ook zou er een stuk bij het huis moeten worden aangebouwd, voor een aangepaste badkamer. Er moeten diverse hulpmiddelen komen, zodat Johan weer wat zelfstandig bepaalde dingen kan gaan doen in huis. Ook is er een andere auto nodig zodat z’n vrouw Tineke samen met hem onderweg kan.

Er moet zoveel gebeuren op korte termijn om het leven voor Johan weer leefbaar te maken thuis, dat dit erg kostbaar is. Een klein gedeelte zal vergoed worden door het WMO, maar het grootste deel niet.

Johan heeft zelf jaren lang in het ziekenhuis gewerkt en altijd zorgzaam geweest naar alle mensen om hem heen. Hij was actief bij diverse verenigingen, niets was hem te veel. Hij stond altijd voor iedereen klaar.

Wij hopen dat jullie nu iets terug willen doen voor Johan in de vorm van een donatie zodat Johan weer thuis kan gaan wonen.

Alvast heel veel dank.

 

Denise Schanssema

dpschanssema@hotmail.com

Denise Schanssema
17-04-2020

Lieve mensen. 

Bijna is het weer koningsdag.
Bijna is het dan een jaar geleden dat Johan een zware hersenbloeding kreeg en daarna lang in het ziekenhuis  heeft gelegen met ook nog de nodige complicaties en daardoor weken aan de beademing lag.
Toch kon hij in juni naar het Beatrixoord en daarna nog een tijd naar de Twaalf Hoven. Nu woont hij alweer een tijdje thuis.Wat hebben we veel lieve berichtjes gehad in vele vormen. We kregen bloemen, kaarten, brieven en appjes en Facebook berichten om ons op te beuren. Er waren schouders om op te leunen of uit te huilen en armen om ons heen. En veel mensen die ons ook praktische hulp boden.En dan niet te vergeten de crowdfunding waar we helemaal verbaasd en stil van werden. Al die lieve opmerkingen die er bij stonden brachten ons regelmatig van ons stuk. Zonder al deze hulp hadden we ons huis niet zo kunnen aanpassen en geschikt maken voor Johan om thuis te wonen. Bijna zijn alle aanpassingen klaar. Hierdoor  hebben alle mensen en ook wij zelf het gemakkelijker om Johan te helpen bij zijn dagelijkse leven nu hij zich in een rolstoel verder moet gaan verplaatsen. Praten blijft voor hem bijna niet mogelijk al krijgt hij nu nog logopedie. Maar hij geniet ervan weer thuis te wonen. Helaas voor iedereen  en ook voor ons hebben we een akelige crisis te overwinnen en kan hij niet naar de dagbesteding op maandag en vrijdag want daar genoot hij erg van.We willen iedereen die zoveel voor ons mogelijk hebben gemaakt heel erg bedanken. Er is haast geen ander woord voor om duidelijk te maken hoe dankbaar we hiervoor zijn.Johan zou het best fijn vinden om af en toe bezoek te krijgen.
Namens Johan en onze kinderen Dank jullie wel. Tineke Schanssema. 


652 donaties
€ 30.775,00
Doel: € 85.000,00
36%

Deze actie is gesloten.