Help Joey aan een assistentiehond

Help Joey aan een assistentiehond | Geld inzamelen
 
 
Help Joey nu aan zijn assistentiehond

Joey is 16 jaar en heeft autisme. Er zit geen filter op de informatie en prikkels die bij Joey binnen komen. Hierdoor is de wereld onoverzichtelijk en heeft hij last van angsten en depressies. Elke dag is voor Joey opnieuw een uitdaging. De combinatie autisme en depressies heeft een enorm negatieve impact op Joey bij het uitvoeren van alledaagse taken die voor ons heel normaal zijn. Zoals sociale contacten, naar buiten gaan, boodschappen doen, met het openbaar vervoer reizen, met vrienden iets ondernemen etc. Joey volgt speciaal onderwijs, gebruikt medicatie en krijgt veel ondersteuning van hulpverleners en familie, maar helaas blijkt medicatie en therapie niet voldoende om Joey genoeg te kunnen helpen.

Sinds 5 maanden gaat Joey 1 ochtend in de week met therapiehond Pleun en haar begeleider op bezoek bij dementerende ouderen in een verpleeghuis. Hieruit is gebleken dat het contact met de therapiehond Joey enorm veel zelfvertrouwen en ondersteuning geeft. Een therapiehond oordeelt niet, geeft zelfvertrouwen bij het maken van sociale contacten en steun bij moeilijke en angstige momenten en reageert op het gedrag en de lichaamstaal van zijn maatje voor wie hij werkt.
De begeleider van therapiehond Pleun en de jeugdpsychiater van Joey hebben beide aangegeven dat een assistentiehond zeer geschikt zou zijn voor Joey. Joey wil heel graag net als elke andere puber zelfstandig functioneren in de maatschappij en zich vooral weer eens gelukkig voelen!

Waarom deze Crowdfunding actie; de assistentiehond voor Joey wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar of door gelden van de gemeente Amsterdam, zoals WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en PGB (Persoonsgebonden Budget). De financiering en de training tot officiële assistentehond is te kostbaar om zelf te bekostigen. Het gaat om een totaalbedrag van 25.000,-. Daarom doen wij namens Joey een beroep op u, elke bijdrage is welkom. Een donatie kan eenmalig vanaf 5 euro. Namens Joey alvast hartelijk bedankt.

Gedoneerde gelden worden direct overgemaakt aan de stichting Bultersmekke Assistancedogs.
 
 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
123 donaties
€ 6.152,00
Doel: € 25.000,00
24%