Help jij mee om de zorg te verbeteren in Ghana?

Help jij mee om de zorg te verbeteren in Ghana? | Geld inzamelen
 
 
Nederlandse verpleegkundige studenten die geld willen ophalen voor projecten in Ghana.

Help jij mee om de zorg te verbeteren in Ghana?

Dames en heren,

Wij zijn vijf studenten die 5 februari voor drie maanden stage gaan lopen in Ghana. Wij zijn Manon van mol, Lisa Kutscha, Karlijn van Amersfoort, Doortje van Leeuwen en Dian Bos. Met z'n alle volgen wij de opleiding Verpleegkunde op het Summa College in Eindhoven

Wij gaan in totaal met zeven studenten naar Ghana toe, naar het plaatsje Golokuati. We komen met z'n allen in een woning waar we verblijven.

Manon, Lisa en Dian gaan 10 weken lang, 5 dagen de week stage lopen in Regional Hospital Hohoe in Volta Region. Dit is een ziekenhuis. Manon gaat echter maar 5 weken stage lopen in het ziekenhuis en de andere 5 weken gaat ze werken in de gehandicaptenzorg bij GBI Special School for the Intellectually Disabled Hohoe.  

Karlijn en Doortje gaan stage 10 weken lang, 5 dagen in de week stage lopen in Margaret Marquart Catholic Hospital Kpando in Volta Region. Dit is ook een ziekenhuis. 

Via een vrijwillige organisatie zijn onze stageplaatsen, reis en verblijfplaats geregeld. Deze organisatie heet  'Ghanagangers' en wordt georganiseerd door drie vrijwilligers. De site van de organisatie is: http://www.afrikastages.com/

Naast onze stage willen wij projecten gaan uitvoeren om de mensen daar te helpen. De plannen voor de projecten zijn al gemaakt. Het enige wat nu nog ontbreekt is het budget. Door middel van uw donatie kunnen we de projecten uitvoeren! 

 

De projecten die we willen uitvoeren zijn:

 • Bij een dovenschool zit een eerste hulp voor de kinderen die daar op school zitten. Echter hebben ze op deze eerste hulp een te kort aan materialen en middelen waardoor er niet altijd goede hulp gegeven kan worden. Denk hierbij aan:
                        - Pleisters, verbandmateriaal, coolpack
                        - Bloeddrukmeters, thermometers  etc.
  We willen er dus voor zorgen dat deze wel beschikbaar zijn. Daarnaast gaan wij als stagiaires artenvisite houden 1x in de week, we hebben dan de juiste overzicht van wat er precies nodig is en gebruikt wordt. 

 • Een ander project is dat het ziekenhuis ook gebrek heeft aan:
                        - Een tekort aan lesmateriaal om het personeel bij de scholen. We willen daar onder andere boeken en schriften kopen voor het personeel.   
                        - Er is niet altijd internet aanwezig, dit is wel nodig voor het personeel en voor zorgstudenten die het internet nodig hebben om hun kennis ook te vergroten.   
                        - Op de kraamafdeling hebben ze een tekort aan katoenen luiers (kan je herbruiken) en flesjes. 
                       - Er is een tekort aan kinderbedden en hooglaag bedden, deze willen we aanschaffen mits er voldoende budget is. 
          
 • We willen ook voorlichting geven de volwassenen en kinderen, de onderwerpen zijn:
                        - Hygiëne, alles begint bij een goede hygiëne. Met een slechte hygiëne is de kans op besmetting en infecties groter. 
                        - Seksuele voorlichting, er zijn veel jonge meiden die (ongewenst) zwanger worden. 
                        - Tanden poetsen, dit is belangrijk omdat er niet zoveel aandacht wordt besteed aan mondhygiëne. We willen tandenborstels en tandpasta aanschaffen, om deze uit te delen tijdens voorlichting. 

Het geld dat wordt ingezameld, wordt niet gebruikt voor onze eigen kosten, maar enkel voor de mensen daar. 

Mochten er vragen zijn, dan kunnen jullie mij (Dian) altijd een appje sturen. Ik zal alles toelichten wat er nog onduidelijk is. Mijn telefoonnummer is 0640992981 of je mag me altijd een berichtje sturen via Facebook. https://www.facebook.com/xDiaannxEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
82 donaties
€ 1.500,00
Doel: € 1.500,00
100%

Deze actie is gesloten.