Help Jeroen op de been!

Help Jeroen op de been! | Geld inzamelen
 
 
We organiseren een crowdfunding om Jeroen te kunnen laten behandelen in Moskou.

Jeroen wordt op 26-jarige leeftijd geconfronteerd met de ziekte Multiple Sclerose een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel.

Op dat moment vaart hij mee op een onderzoeksschip en maakt expedities op alle wereldzeeën, speelt hij als zanger/gitarist in een band. 

Weg toekomst! De afgelopen jaren heeft MS Jeroen meer en meer in zijn greep gekregen. Hij is aan een rolstoel gebonden en heeft fulltime zorg nodig. Hij komt niet meer zelfstandig het huis uit. 

Ondanks alle tegenslagen vecht hij ervoor om zijn zoon Vincent te zien opgroeien. 

In Nederland is hij uitbehandeld, maar na intensief speurwerk heeft hij stamcel therapie ontdekt.

Behandeling in Moskou

Jeroen heeft na veel onderzoek en ervaringen van Nederlandse MS-patiënten ervoor gekozen om een stamcel therapie te ondergaan in Moskou. Dokter Denis Fedorenko werkt daar al ruim 10 jaar lang met zijn team van specialisten en heeft honderden MS patiënten succesvol behandeld. Met de behandeling waarbij stamcellen uit het bloed worden gebruikt wordt het aangetaste immuunsysteem weer opgebouwd. De uitval door de ziekte MS wordt hiermee gestopt en met intensieve therapie wordt de kwaliteit van leven beter.

Deze behandeling wordt niet door Nederlandse zorgverzekeraars vergoed en het onderzoek naar deze behandeling staat in Nederland nog in de kinderschoenen. In Nederland wordt deze behandeling eventueel pas in 2024 mogelijk.

Waar staan we nu

Jeroen is na een medische intake door de kliniek in Moskou geaccepteerd voor een behandelingsprogramma. In totaal zal die behandeling inclusief een week vooronderzoek ongeveer 6 weken duren. De stamceltherapie die Jeroen zal ondergaan kost 45.000 Euro. Jeroen is op 4 maart gestart met zijn behandeling. 

Steun Jeroen en zijn crowdfunding en geef hem en zijn zoon weer een toekomst! 

Doneren kan via deze website, maar kan ook handmatig worden gedaan. Doneer dan je bijdrage op onderstaande bankrekening:

NL70RABO0331366703

Ten name van: J. de Wit
Referentie: Help Jeroen op de been!

Peter de Wit
05-03-2019

De behandeling van Jeroen is begonnen!

Bij aankomst en hartelijke ontvangst in het Universitaire ziekenhuis in Moskou gaat Jeroen direct een aantal vooronderzoeken in om het behandelplan te bepalen. De uitslagen van deze onderzoeken zijn positief en Dr. Fedorenko en zijn team zijn positief over het slagen van de behandeling.

Maandag 4 maart is Jeroen zijn behandeling gestart. Hij krijgt de eerste dagen injecties om zijn stamcellen op te werken. Na een dag of 4 worden zijn stamcellen geoogst. Als zijn stamcellen uit zijn bloed zijn krijgt hij verdeeld over 4 dagen chemo toegediend. Zijn imuunsysteem wordt hiermee gereset. Na de chemo's krijgt hij zijn eigen stamcellen weer terug en omdat hij daarna kwetsbaar is voor virussen gaat hij een dag of 10 in isolatie. 

In het ziekenhuis hebben we patienten ontmoet uit alle delen van de wereld (Canada, Californië, Noorwegen en zelfs Nieuw Zeeland). Je kunt veel zeggen over de Russen, maar de medische wetenschap hier is Champions League. 

 


Peter de Wit
26-11-2018

UPDATE! 

Afgelopen zondag hebben Marijke en Erik een hardloopwedstrijd/wandeltocht georganiseerd Voebema . Aansluitend heeft het Grand Hotel Beatrix een lekkere lunch verzorgd waarvan 25% van de opbrengst ten goede komt van deze actie. Dit heeft een geweldig mooi bedrag bijeengebracht van € 1.310,-. 

Hiermee komt de tussenstand van de doneeractie op € 33.200,- Dus nog maar € 10.000,- te gaan!

 


Peter de Wit
24-09-2018

UPDATE over het bijeengebrachte bedrag!

De doneeractie heeft tot nu toe al 18.500 (Achttien Duizend Vijfhonderd) Euro opgebracht nadat we begin augustus zijn begonnen. We zijn dus al bijna op de helft. Allemaal heel erg bedankt voor jullie hulp. Ik heb goede hoop dat het ons gaat lukken!

Hartelijke groet,

Jeroen

 

 


Peter de Wit
20-08-2018

BREAKING NEWS: We zijn nog maar net begonnen met crowdfunding en de stand is al 8025.50 euro ( achtduizend en vijfentwintig) ....fantastisch !!!

Het kranteartikel van vorige week blijkt vele lezers geraakt te hebben !

Maar we zijn er nog niet ! Wij zijn met verschillende acties bezig.

Wil je Jeroen weer op de been helpen, dan kun je doneren op doneeractie.nl Jeroen de Wit of op rekening Rabo  NL70RABO0331366703 t.n.v. J.de Wit.


Peter de Wit
13-08-2018

Jeroen wil jullie allemaal graag bedanken voor jullie hulp met de donaties. Er is in twee weken tijd ruim 4.000 Euro ingezameld. Dat is alvast een mooi begin! Het artikel in het Noord-Hollands Dagblad heeft ook voor vele mooie reacties gezorgd. We gaan ervoor!228 donaties
€ 9.820,00
Doel: € 45.000,00
21%

Deze actie is gesloten.