Help Jan Roelfsema terug de auto in!

Help Jan Roelfsema terug de auto in! | Geld inzamelen
 
 

Op 14 augustus 2021 kregen Jan en Leanne samen een zeer ernstig auto ongeluk. Op deze gitzwarte dag kreeg hun leven een plotselinge wending, al gauw bleek dat het nooit meer zal worden zoals het was.

Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat Jan zijn nek, sleutelbeen en schouderblad gebroken waren. Hij heeft een dwarslaesie en zou nooit meer kunnen lopen. Nooit meer. 

Hij moest worden geopereerd anders was er geen kans op overleven. Maar zijn toestand verslechterde en verslechterde. Dusdanig dat hij niet kon worden geopereerd. Leven tussen hoop en vrees, niet weten of hij bij ons zou blijven.
Een paar dagen later werd zijn toestand plots wat stabieler. Nog niet zoals de artsen het graag zagen maar, de operatie langer uitstellen was geen optie. Het medisch team van het UMCG heeft besloten te gaan opereren. Na de operatie, die bijna een dag duurde, werden we gebeld. De operatie was geslaagd! Wonder boven wonder. Wat een opluchting, wetende dat hij er nog niet was.

Maanden intensive care volgden. En daarbij allerlei complicaties. Longontstekingen, koorts, hartstilstanden, niet zelf kunnen ademen, door de tube voor zuurstof niet kunnen praten of zich uiten. 

Na een heftige periode kwam er wat licht aan het einde van deze lange tunnel. Telkens weer vond Jan de kracht om door te gaan en te blijven vechten. Met hele kleine stapjes verbeterde zijn toestand. Soms ook weer wat stapjes terug, opgeven was geen optie. Samen met Leanne heeft hij zich er door heen geslagen. We zijn zo dankbaar voor alle lieve familie, vrienden en andere naasten om hun heen!

Zijn toestand stabiliseerde en hij kon worden overgeplaatst naar het Zonnehuis in Zuidhorn, een centrum voor beademingszorg voor mensen die afhankelijk zijn van beademing. Om te kunnen revalideren was het nodig om van de beademing af te komen. Er was een kleine kans dat dit zou lukken, en door er voor te gaan is het hem gelukt!

Het revalidatie proces kon beginnen, Jan ging naar het Beatrixoord in Haren.

En nu, na 212 dagen/30 weken/7 maanden,  hard werken komt het einde van de revalidatie opname in het zicht en gaan er weer andere deuren open. Hij gaat "uit huis" en samenwonen met Leanne. En dat is duur, met alle aanpassingen die nodig zijn om zich samen te kunnen redden. 

Rijlessen nemen om opnieuw te kunnen leren auto rijden. Jan zal altijd afhankelijk blijven van zorg maar kan op deze manier toch een stukje onafhankelijker worden. Het CBR heeft inmiddels een gezondheidsverklaring afgegeven en een rijschool uit Utrecht komt hiervoor naar Groningen. Simpelweg omdat hier in de regio geen rijscholen zijn met aangepaste lesauto's. En ook daar hangt een duur prijskaartje aan.

Om uiteindelijk zelf te kunnen rijden heeft hij een aangepaste bus met handbediening nodig die hij vanuit zijn rolstoel kan bedienen. Deze bussen zijn duur en daarom deze crowdfunding. Om geld in te zamelen en het voor Jan mogelijk te maken een stukje onafhankelijker te kunnen worden.

We vragen om jullie hulp om deze dure investering werkelijkheid te kunnen maken. Elke donatie is meer dan welkom. Help je mee? Jan en wij allemaal zouden daar onwijs dankbaar voor zijn!

Tetske Roelfsema
15-03-2022

Lieve lieve mensen,

Wat al een bedrag is opgehaald! En het loopt maar door... Ontzettend veel dank voor iedereen, we hebben er haast geen woorden voor. Overweldigend, echt geweldig gewoon.

We zijn er nog niet, dus blijven delen delen delen! 

Lieve groet!


753 donaties
€ 30.610,00
Doel: € 40.000,00
76%