Help Isa kanker te overwinnen

Help Isa kanker te overwinnen | Geld inzamelen
 
 

Graag vraag ik uw aandacht voor de volgende.

Isa van Orden is een meisje van 7 jaar, ze zit met mijn zoon in dezelfde groep op basisschool.

Recent hebben we te horen gekregen dat bij Isa een zeldzame spierkanker is vastgesteld.

Isa is al gestart met chemotherapie, daarna zal er operatie en bestraling plaats vinden.

De prognose is niet duidelijk, maar we hopen dat zij op een dag weer beter zal worden.

Isa komt uit het gezin met 4 kinderen , waarvan de jongste nog geen jaar is.

Naast het grote verdriet door de ziekte van hun dochter, komen er ook financiele uitdagingen in het gezin door onverwachte hoge kosten die ze moeten maken en zorg die niet vergoed wordt.

Daarom zou ik graag een inzamelactie inzetten, om Isa en familie te ondersteunen.

Om te doneren , klik op onderstande link

Als je mijn link vervolgens wilt delen met iedereen die je kent, dan stel ik dat enorm op prijs

 

 

Maret Fargieva
06-10-2023

Isa heeft in juni 2022 de diagnose kanker gekregen. Vanaf die tijd heeft ze verschillende chemo's en bestraling gehad. Het ging uiteindelijk best oké met Isa en er was vooruitgang te zien in het genezingsproces. In de eerste week van de zomervakantie kwam er onverwachts heel slecht nieuws. Ondanks de chemo's die ze kreeg, is de kanker toch aan het groeien. Waar de oncologen in juni 2022 nog veel kansen zagen op genezing hebben ze nu het vreselijke bericht gegeven dat de kans op beter worden nog maar heel klein is en dat we rekening moeten houden met het feit dat Isa niet beter gaat worden, maar uiteindelijk komt te overlijden. Ondanks dat de toekomst er sober uitziet, willen de artsen Isa nog niet opgeven en is er in de zomervakantie een nieuw chemotraject gestart. Zolang Isa het nog aankan of het lichaam nog geen signalen geeft om te stoppen, geven we dit nog een kans. De kans dat het werkt is klein, maar we blijven toch hoop houden. We blijven vechten voor onze Isa


Maret Fargieva
08-10-2022

Isa heeft inmiddels 4 maanden chemotherapie in Utrecht achter de rug. Wat doet ze dat allemaal dapper! Veel misselijk, ziek en moe was er al snel. Net als haar haren, wimpers en wenkbrauwen die uit vielen.

De laatste maand door de chemo die isa krijgt heeft ze steeds vaker een bloedtransfusie nodig omdat rode bloedcellen te kort zijn. Tussendoor opnames vanwege koorts (witte bloedcellen). En haar fijne motoriek in benen en vingers begint nu echt uit te vallen. Een pen vasthouden lukt niet meer goed, een kopje laat ze regelmatig vallen. Haar jas dicht ritsen of meer dan 20 meter lopen is een hele uitdaging. 

Ze heeft moeite met dingen onthouden en schoolwerk zoals lezen/spelling wat eerst prima ging lukt ineens niet meer. Ze baalt vaak enorm van zichzelf. Dat ze dingen niet meer kan of merkt dat ze in de war is. Wij proberen haar alle positiviteit te geven die er is. We helpen haar met handelingen die ze niet meer kan en peppen haar op wanneer ze even down is. Aanmoediging wanneer ze toch probeerd aan school te werken. 

Na die 4 maanden chemo heeft Isa een maand geleden scans gehad om te kijken waar we staan. Helaas was het resultaat minder als gewenst. De tumor was maar minimaal kleiner geworden. Zo'n klein beetje maar dat ze nog steeds een tumor ter grootte van een ei in haar hoofd heeft zitten. 

Nu 3 dagen geleden is Isa samen met ons begonnen aan een andere fase. De radiotherapie in Groningen. Hopelijk gaat deze 7 weken durende bestralinsperiode wel resultaten geven! 

De tijd hier in Groningen blijft naast 5 dagen in de week bestraling ook de chemokuren door gaan. Heel pittig voor Isa. 

Wat een kanjer is dat kleine meisje! Een dapper, positief, vrolijk kind dat super sterk is en door blijft strijden!! 

We houden van jou 💜 samen doen we dit. Samen tegen de kanker! Papa en Mama


378 donaties
€ 10.454,00

Deze actie is gesloten.