Help! Hij is pas 30 jaar... | Geld inzamelen
 
 

Help! Hij is pas 30 jaar...

30 jaar en niet meer beter worden... Daar heeft Wouter nu mee te dealen.

Deze vrolijke cowboy (rechts) en zijn lieve vriendje (links) hebben donderdag 17-05-2018 het ergste nieuws van hun leven gehad...
Wouter heeft kanker en de vooruitzichten zijn op z'n zachtst gezegd niet goed. 

Sinds een aantal maanden voelde Wouter zich niet optimaal. Erg vermoeid, benauwd en hoesten waren klachten waar hij mee kampte. Regelmatig is Wouter bij zijn huisarts geweest en bij de huisartsenpost. Helaas is hij nooit serieus genomen.

Donderdag 17-05-2018 was de dag dat iemand zijn klachten wél serieus nam en Wouter werd direct opgenomen. Allerlei onderzoeken werden er gedaan die dag. En toen: het vreselijke nieuws. Kanker! Alweer, alleen nu in zijn longen en lever. Een vreselijke klap voor Wouter en iedereen die hem lief heeft! 

Vrijdag 18-05-2018 doorverwezen naar het AvL. Hij is daar 3 jaar geleden behandeld, dus zij wilden direct de behandeling aangaan met hem. Hij heeft dezelfde dag nog chemotabletten meegekregen en ze hebben nog een scan van zijn hoofd gemaakt (de uitslag volgt later). 

De tabletten lijken zijn werk te doen. Wouter voelt zich energieker en kan weer leuke dingen doen. Fantastisch! Meteen hebben we er gebruik van gemaakt en zijn gaan paardrijden. Deze wens kan hij alvast afstrepen van zijn bucketlist en wat heeft hij genoten! Super blij en dankbaar was hij met deze dag. 

Één probleem (en heel groot probleem) met deze tabletten is dat de kankercellen er resistent voor worden. Gemiddeld duurt dat 6 tot 12 maanden, maar Wouter heeft een zeer agressieve vorm en dus zal er sneller resistentie optreden. 

Daarna is er nog één ander alternatief wat het proberen waard is: immunotherapie. Het doel zal niet genezing zijn, want het is al duidelijk dat dit niet meer kan. Maar het kan wel dienen ter verbetering van de kwaliteit van leven..

Terugkomend op de scan van zijn hoofd, want de uitslag was er niet direct. Een week heeft hij moeten wachten en vrijdag 25-05-2018 kreeg hij de uitslag. Er zijn tumoren in zijn hoofd gevonden... Wederom een hele hard klap. Auto rijden zit er niet meer in vanwege de toenemende kans op epilepsie. Hij was erg overdonderd en verdrietig door dit nieuws.

Zaterdag 26-05-2018 hadden we hem opnieuw aan de telefoon. "Hoe voel je je nu?", was de vraag. En onze positieveling was terug. "Ja, wel weer goed. Weet je, het zit er nu eenmaal. Gelukkig zullen de extra uitzaaiingen geen effect hebben op behandelingswijzen, slagingspercentage en/of levensduur. Ik baal wel van het auto rijden, maar aan de andere kant kan ik mezelf rond laten rijden door privé chaffeurs, lekker verwend. Ik ga er gewoon iets van maken de aankomende tijd en nog proberen te doen wat ik wil doen in mijn leven". 

Dus dan moet je je -op je 30e- ineens bezig gaan houden met je bucketlist, die je zo snel mogelijk moet gaan realiseren. Oneerlijk! Want waar iemand daar normaalgesproken nog 50 jaar de tijd voor heeft, is er nu ontzettend veel haast. 

Dus hoe mooi zou het zijn als Wouter de kans krijgt om zijn bucketlist te realiseren. Paardrijden kan hij afvinken, maar er staan nog meer dingen op zijn verlanglijstje, zoals: 

  • Een dagje racen op het circuit (als bijrijder)
  • Naar het zeer luxe restaurant 'Encore by Simonis'
  • Een helikoptervlucht
  • Naar Il Divo gaan
  • Een vakantie met z'n beste vrienden
  • En iets minder leuk: een (hoge) verstelbare boxspring om eventuele verzorging te vermakkelijken 

Om dit te kunnen realiseren, hebben we jullie hulp dus hard nodig... Doneren en massaal delen is wat wij van jullie vragen.

Ook al is dit helemaal niet à la Wouter, want om geld vragen doe je niet in zijn ogen... Wij weten dat hij het fantastisch zou vinden om zijn laatste dromen werkelijkheid te zien worden.

Dus ff iets minder fooi in het restaurant, of een paar euroknallertjes bij de Mac laten liggen en Wouter komt een stapje dichterbij het realiseren van zijn bucketlist.

Wij danken jullie vast voor jullie hulp!

Lieve groetjes team Bucketlist

Mariëlle Janssen
16-10-2018

Hoi Allemaal,

 

Dat is al lang geleden.

De laatste update ging over Wouter zijn hersenbloeding in een grote tumor voorin zijn hoofd die op 23 juli is verwijderd. Helaas was de tumor binnen een maand teruggegroeid en is hij eind augustus opnieuw daar geopereerd. De weken daarna is zijn hoofd bestraald om de tumors tot stilstand te brengen.

Helaas spelen ook de andere uitzaaiingen op en is inmiddels zijn lever/rib, zijn heup en zijn rug bestraald. De ziekte groeit snel omdat de kanker resistent was geworden tegen de remmers waarmee eind juli dan ook is gestopt. Begin oktober na alle bestralingen is er begonnen met de eerste immunotherapie.

Op dit moment is Wouter erg ziek en moet hij veel overgegeven en heeft hij veel pijn. We hopen dat de immunotherapie zal aanslaan zodat hij opknapt, in samenwerking met de kankerremmers die inmiddels weer zijn ingezet omdat ze twee maanden niet zijn gebruikt.

Op 10 september zijn Wouter en Arjan ook nog getrouwd dankzij vrienden die de hele bruiloft met alles erop en eraan voor hen hebben geregeld, wat was dat een prachtige dag en wat straalden Wouter en Arjan.

Dankzij jullie donaties heeft Wouter al zijn wensen doen laten uitkomen en heeft hij ook diverse hulpmiddelen kunnen aanschaffen. Dankzij enkele lieve vrienden hebben zij de bruiloft gekregen van hun leven.

Nu Wouter zo ziek is zullen wij deze doneeractie afsluiten en Wouter en Arjan alle rust gunnen die zij nodig hebben.

Bedankt.


Mariëlle Janssen
11-08-2018

Zoals jullie wellicht weten, had ik 22 juli een uitgebreide update geschreven die behoorlijk positief was. Nou er is in 2 weken behoorlijk veel gebeurd. Daar ga ik jullie nu van op de hoogte brengen...

23 juli - hersenbloeding

In de vorige update omschreven we al dat Wouter de laatste tijd wat hoofdpijn had en een drukken gevoel in zijn hoofd. Maandag kregen we van Wouter het bericht dat hij opeens extreme hoofdpijn had en dat AvL hem zsm wilde onderzoeken, zijn vader is direct in de auto gesprongen om Wouter naar Amsterdam te brengen (AVL). Uiteraard zijn wij er ook dezelfde dag nog heen gereden. We troffen daar een hoopje ellende aan. Ik heb nog nooit iemand zo veel pijn zien lijden. Echt een vreselijk gezicht! In eerste instantie kreeg hij niets tegen de pijn, tot hij de scan in geweest zou zijn. Gelukkig besloten ze hem toch eerder morfine te geven. Dat deed zijn werk wel, maar logischerwijs werd hij daar ook erg suf van. Om 17.00 uur mocht hij de scan in en ze zouden ons zo snel mogelijk op de hoogte brengen van de uitslag.
Ondanks alle pijn en sufheid van de morfine was Wouter nog
wel even scherp. Een Aziatische verpleegster kwam een infuus aanleggen. Zachtjes fluisterde Wouter naar mij: “Kijk Marielle, Tippi Wan!" Ondanks de heftige situaties moesten we hierom erg lachen.

De scan was inmiddels alweer een hele tijd achter de rug. Wachten duurt lang op zo'n moment... Anderhalf uur later kregen we het "verlossende" woord. De medicijnen waren goed aangeslagen want alle uitzaaiingen waren ongeveer gehalveerd in doorsnede. Echter had Wouter ook enorme pech, uitzaaiingen van melanomen zijn over het algemeen erg bloederig. Door het slinken van de tumoren is waarschijnlijk een bloedvat gesprongen in de grootste uitzaaiing. Er was heel veel bloed vrijgekomen. Dit zorgde voor extreem veel druk en pijn in de hersenen. Langer wachten was geen optie, Wouter moest spoedig worden geopereerd.

24 juli - verwijderen hersentumor en bloeding

De afgelopen nacht is Wouter d.m.v. monitors goed in de gaten gehouden bij de medium care.
Vandaag staat de operatie gepland, eind van de middag is er plaats. Echter durfde de neurochirurg het niet aan om nog langer te wachten. De pijn en druk namen teveel toe, met als mogelijk gevolg dat Wouter in coma zou raken.
Een andere operatie werd geannuleerd en Wouter werd ‘s ochtends vroeg direct naar de OK gebracht.
Tijdens de 7 uur durende operatie is de grote hersentumor van circa 6 centimeter en al het bloed verwijderd.
Na de operatie werd Wouter teruggebracht naar Medium care waar de verpleging hem ieder uur kwam controleren. Wouter, welke dag is het vandaag? “Roze maandag” was steevast zijn antwoord. Jullie kunnen je voorstellen dat hij het goed deed bij de verplegers met zijn humor.

25 juli - bijkomen van de operatie

Ondanks dat de operatie pas een dag geleden was, ging hij met sprongen vooruit. Natuurlijk nog suf en veel pijn, maar ook wel weer praatjes.

26 juli - over naar de dag verpleging

Vandaag werd Wouter overgeplaatst naar de dagverpleging. Ongelooflijk hoe snel al. Toen ik aankwam zag ik een hoopje ellende liggen. Hij had veel pijn en was erg moe. Na de morfine ging het al veel beter en na zijn eerste douchebeurt sinds dagen, was hij weer helemaal het mannetje. Hij deed erg zijn best bij de fysio, want hij wilde onwijs graag zijn sigaret. Er werd beloofd dat hij 's avonds zijn eerste peukie mocht roken en blij dat hij was! Alles voor zijn sigaret natuurlijk.

27 juli - naar huis

Eindelijk was het zover. Wouter mocht 's avonds naar huis, op de voorwaarde dat er 24/7 iemand bij hem zou zijn. Best wel spannend voor Arjan ook natuurlijk, want hij had nog wel zorg nodig. En eigenwijs als dat Wouter kan zijn, maakte hij het niet altijd makkelijk voor Arjan. Als verrassing werd hij opgehaald door vriend Frank met een wel heule dikke auto:)

28 juli tot heden - hoe het nu gaat.

Als jullie denken dat deze bikkel gaat zitten wegkwijnen thuis, dan heb je het mis. Lekker rond scheuren in zijn scootmobiel (liefst met een peuk in zijn hand), dat deed hij de eerste dagen. En geloof het of niet. We hebben gewoon nog een feestje met hem gebouwd op de gaypride, jawel mensen... anderhalve week later. Hij hield het behoorlijk goed vol. Klein tegenvallertje en ook wel weer typisch Wouter... Hij had zijn hoofd behoorlijk gestoten, recht op zijn litteken. Maar ook nu weer: even schoonmaken en door!

Ondanks dat het naar omstandigheden goed gaat, hebben ze toch hun vakantie naar de Dominicaanse republiek afgezegd. Het lange vliegen en het gebrek aan goede ziekenhuizen, maakt dat ze het niet meer aandurven. Deze mannen hadden plannen om ooit in hun geliefde Spanje te gaan wonen/werken of om er een tweede huisje te kopen. Aangezien je je hart moet volgen zijn zij nu bezig om minimaal 4 tot 8 weken maar het liefst langer in het najaar naar Spanje te gaan. Inmiddels hebben ze een leuk huisje met zwembad gevonden. Enkel nog afstemming met Arjan zijn opdrachtgever en de laaste financiële zaken en ze vertrekken eind oktober met de auto. Indien nodig reizen ze terug , of vliegen indien mogelijk, voor de behandelingen.

Vandaag gaan de heren voor een paart uurtjes naar Dance Valley omdat ze kaartjes hebben gekregen voor het VIP Deck.

Auto rijden: iedere dag doet Wouter onderzoek wanneer hij weer auto mag rijden. Ondertussen speurt hij Marktplaats af voor een goedkoop bijzonder autotje om weer te kunnen rijden. Door zijn ziek zijn en de opzegging van zijn contract binnenkort heeft hij ook geen eigen auto meer. Hopelijk krijg na de gestelde termijn voor hersenoperaties weer toestemming van het CBR om te mogen rijden. Dan kan hij een klein autotje aanschaffen om te kunnen crossen, naar ons:'')

Qua behandeling zal Wouter doorgaan met de tabletten die de kankercellen remmen, gezien het feit dat deze goed aansloegen. BIj de laatste controles bleek dat de bloedwaardes toch weer zijn gestegen, even afwachten of dit bij de volgende controle ook weer zo is aangezien hij tijdens de operatie tijdelijk is gestopt met de behandeling. Verder zal Wouter vanaf volgende week 5x bestraald worden in zijn hoofd. Dit doen ze uit voorzorg, zodat eventuele rondzwevende stukjes tumor (dat kan na de operatie) geen eigen leven gaan leiden. Alles bij elkaar zijn het spannende weken, maar hij houdt de moed erin.

Voor nu was hem dit weer, wel even genoeg spanning en sensatie dachten we zo. Dankzij jullie donaties kan Wouter genieten en dingen doen die hij graag wil. Want hij geniet maximaal met zijn lieve vriend Arjan van het leven, en zo hoort het!

Tot snel lieve donateurs en lezeres. 


Mariëlle Janssen
22-07-2018

Update

Zo lieve mensen, 

Het is alweer eventjes geleden en jeetje, wat is er al veel gebeurd. Hoogste tijd dus voor een update! 2

Il Divo

1 juli zijn de jongens bij Il Divo geweest. Even lekker samen met elkaar en de prachtige muziek van deze unieke groep zangers. Het was geweldig, van begin tot eind. Bij het liedje 'We came here to love' van Sebastién Izambard (heel mooi, zoek het maar eens op) kwamen de tranen, want ineens was er het besef. Het besef over zijn leven, het ziek zijn en de toekomst. De muziek liet hem voelen en stil staan bij alles wat er speelt... Heftig, maar ook goed. Door de waan van de dag en hun ontzettend leuke en drukke leven, wordt er soms automatisch aan voorbij gegaan. Maar het ís er natuurlijk wel gewoon. Het was bijzonder dat de muziek hier aan bij kon dragen. De heren kijken terug op een mooie en intense avond en hebben onwijs genoten. 

Ibiza

Een ander item van de bucketlist was naar Ibiza gaan met Arjan en een groot aantal van zijn beste beste vrienden. Inmiddels zijn we allemaal alweer een dik weekje terug uit Ibiza. Wat hebben ze (en wij allemaal) genoten! We hadden een prachtige villa mét een super lekker zwembad. Dit zwembad hadden we aangekleed met de geinigste dingen. Denk aan flamingo's, unicorns en diamanten ringen. Jullie kunnen je voorstellen dat we best wat momenten te vinden waren in ons luxueuze zwembad. 

Maar er was natuurlijk meer te doen op Ibiza. We hebben 3 avonden in verschillende restaurants gegeten. La Bodega, km5 en Bambuddha, helemaal super en absolute aanraders!! 

Vol verbazing hebben we gekeken naar alle jachten in de haven, lekkere strandjes bezocht, op stap geweest in de gayarea, een (kort) avondje gedanst bij La Troya, ennnnnn....... het hoogtepunt van de vakantie: GEFEEST BIJ MARTIN GARRIX IN USHUAIA 11 Man man man, wat was dit een avond! Onbeschrijflijk hoe vet deze avond was en Wouter heeft van begin tot eind staan genieten en stralen. 

De dag na Martin Garrix gingen we naar Formentera met de boot. Een prachtig en idyllisch eilandje (m.u.v. de vele toeristen) met wit zand en een prachtige blauwe zee. Eenmaal daar aangekomen duurde het niet lang voor Wouter zich écht niet goed voelde. Misselijk en extreem moe. Wouter en Arjan hebben al snel weer een boot terug genomen, zodat Wouter naar bed kon. Wouter heeft toen voor het eerst sinds dagen lekker bij kunnen slapen. Gelukkig was hij hierna weer fit en kon op onze laatste avond toch mee uiteten. 

Buiten onze gekke, leuke en wilde momenten... Hebben we ook momenten gehad die ons met beide benen op de grond zetten en ons deden beseffen waarom deze vakantie in korte tijd gerealiseerd is. Het dagje van Formentera, toen het ineens niet goed ging met Wouter. Gesprekken over de toekomst (lees: volgend jaar), waarin pijnlijk duidelijk werd dat daar nog totaal geen duidelijk beeld van is. De vragen als: "Ben ik er dan nog wel? Zo ja, hoe voel ik me dan?" Zijn natuurlijk vragen die door zijn hoofd spoken. Dit gesprek resulteerde in een flinke huilbui bij Wouter en het clubje dat toen wakker was. Toen we ons even helemaal hebben kunnen laten gaan, hebben om 11.00 's ochtends met een cocktail geproost op het leven. Carpe diem... 

Juist ook deze momenten hebben de vakantie gemaakt tot hoe die had moeten zijn. Perfect van A tot Z. 

Dat Wouter naar Ibiza kon en de andere wensen die hij heeft kunnen realiseren, is mogelijk gemaakt door jullie! Bedankt...❤

Scan

25 juli zal Wouter opnieuw de scan in gaan om te kijken hoe goed de medicatie aangeslagen is... Hij is de laatste tijd elke dag duizelig en voelt druk in zijn hoofd, maar aan de andere kant zijn zichtbare tumoren zijn gekrompen/verdwenen en hij heeft zelfs een stukje afgestorven tumor opgehoest! Dus laten we er allemaal positief ingaan en hopen op een mooie uitslag!

Liefs 11

 

 


Mariëlle Janssen
19-06-2018

Lieve luitjes, 

We vonden het tijd voor een update, so... Good to be back!  8

Wouter en Arjan kunnen inmiddels heerlijk slapen in hun geweldige bed. Jeetje, wat ligt dat bed heerlijk. Want ja, ik móest hem natuurlijk eventjes uitproberen, toen ik dat bed zag. Het hoofdeind kan omhoog, het voeteneind kan omhoog en alles met een druk op de knop 2 

Het bed heeft een mooie hoogte, Wouter kan zó in- en uitstappen. Dus ook voor Arjan maakt dat alles straks een stuk makkelijker. Maar laten we daar nog maar even niet aan denken, want....

Wouter heeft goed nieuws gehad. De LDH waardes en tumormarkers in het bloed zijn flink gedaald. Dat houdt in dat de medicijnen aanslaan. Yes yes yes!! Het beste nieuws sinds inmiddels alweer een hele tijd.  

We zijn super blij en dankbaar met alle steun van jullie! Want jullie maken zoveel meer mogelijk dan wat we ooit gedacht hadden. 

SO THANK YOU ALL... Jullie weten niet half wat dit betekent voor Wouter. 11

 


Mariëlle Janssen
04-06-2018

Update van spannende en bijzondere gebeurtenissen

1. 'Encore by Simonis'

Wauw... Daar gingen onze jongen compleet in stijl naar het restaurant 'Encore by Simonis'. Ze werden opgehaald in een roze limousine, dat past natuurlijk perfect bij dit heerlijke stel ;-) De limousine werd verzorgd door de vrienden van Arjan uit de politieke partij, echt een super leuke verrassing. 

Het diner bij Encore was geweldig volgens Wouter en Arjan, een absolute aanrader voor mensen die lekker eten kunnen waarderen. Ook hebben ze mogen genieten van een selectie van lekkere wijntjes. Wat een topavond voor de heren!! Duizend maal dank voor degenen die dit mogelijk hebben gemaakt. 

2. Geregistreerd partnerschap

Vandaag hebben Wouter en Arjan getekend voor hun geregistreerd partnerschap. Vanaf nu dus officieel partners! Hartelijk gefeliciteerd jullie twee :-) 

3. Bloedonderzoek

Ook vandaag moet Wouter naar Amsterdam naar het AvL. Het bloed wordt onderzocht om te zien of de behandeling met de chemotabletten aanslaat. Spannende tijden dus, duimen jullie met ze mee? 


Mariëlle Janssen
31-05-2018

Vakantie Ibiza

Whooohooo nog een wens van Wouter die in vervulling zal gaan... 

In juli zullen Wouter en Arjan met hun beste vrienden op vakantie gaan naar Ibiza.

Wouter heeft een mooie villa uitgekozen (zie link beneden). Zijn deel en de vlucht kunnen volledig betaald worden met de donaties. Fantastisch!!

Wij kunnen nu gaan kijken of het volgende doel te realiseren valt: een helikopter vlucht boven Ibiza, want dat is natuurlijk net even wat mooier dan boven Nederland 7

Iedereen onwijs bedankt voor de mooie donaties! 

Ook de realisatie van de rest van de wensen is in volle gang.  So will keep you posted! 

https://www.airbnb.nl/rooms/5341359?_branch_match_id=529756436154841920&adults=10&checkin=07%2F07%2F2018&checkout=14%2F07%2F2018&guests=10&has_zero_guest_treatment=false&ref_device_id=35a2bf69c91ee47188c3fb414a3f7b504a3a5600&s=12&source=handoff-ios&user_id=192335114


Mariëlle Janssen
28-05-2018

28-05-2018 

Wat een feest dat we nog een update mogen plaatsen vandaag... Wouters tweede wens zal ook in vervulling gaan.
Op 3 juni a.s. kunnen Wouter en Arjan lekker gaan genieten van een uitgebreid diner bij Encore by Simonis. Er is een cadeaubon gedoneerd door een anonieme schenker en wat zijn de jongens blij! 

Hartelijk dank!

Ik zou zeggen: Op naar het realiseren van wens 3 :-)

Lieve groetjes!!


Mariëlle Janssen
28-05-2018

Yes...Al hele mooie bedragen verzameld op deze site en op https://www.gofundme.com/wouters-bucketlist.

Ontzettend lief om te zien hoeveel steun er komt van alle kanten. 

Nogmaals hartelijk dank!

De eerste wens wordt alvast gerealiseerd. Op 1 juli zullen Wouter en Arjan samen naar Il Divo gaan.  

Met de rest van de wishlist is iedereen druk bezig.  

More news soon :-) 


 

Laat een reactie achter

157 donaties
€ 4.445,00
Doel: € 10.000,00
44%

Deze actie is gesloten.