Help het Meru District Hospital!

Help het Meru District Hospital! | Geld inzamelen
 
 
Meru District Hospital

Hallo! 

Wat leuk dat u/jij geïnteresseerd bent in deze actie.
Bedankt alvast voor het lezen van deze actie en hopelijk kunt u meehelpen!


Even voorstellen!
Ik zal mij even kort voorstellen. Mijn naam is Romy Pap en ik ben 23 jaar oud. Ik woon in Nunspeet en volg de opleiding verpleegkunde. Voor mijn derde stagejaar ga ik voor een periode van vijf maanden een stage lopen in het Meru District Hospital in Tanzania. Dit is een ziekenhuis voor de lokale bevolking dat de medische zorg die de bevolking vaak niet kan betalen vergoedt. Het ziekenhuis heeft verschillende afdelingen. Op een paar van deze afdelingen ga ik meelopen. Voor de stage zijn geen vergoedingen beschikbaar: alles is op vrijwillige basis. Dit houdt in dat ik zelf alle kosten op mij moet nemen.

Mijn wens was al heel lang om mensen in een ontwikkelingsland te kunnen bijstaan. Deze wens wordt nu werkelijkheid! Via deze actie wil ik heel graag geld inzamelen om het ziekenhuis te kunnen helpen met het verkrijgen van medische materialen. U/jij kan de bevolking daar helpen door een gift te doneren die ik ter plaatse kan investeren in medische materialen en spullen die zo hard nodig zijn in het Meru District Hospital. 


Meru District Hospital
Het ziekenhuis bevindt zich in Tengeru. Dit is een dorp dat naast het beter bekende Arusha ligt. In het ziekenhuis zijn de middelen beperkt en is de zorg vooral afhankelijk van de giften van anderen. De hulp wordt geboden met de materialen die op dat moment voor handen zijn. Bijvoorbeeld: wanneer je in Nederland een goede pijnbestrijding krijgt, moeten zij het daar doen met slechts Paracetamol. U kunt dus vast wel begrijpen dat ziek zijn in Tanzania heel anders is dan in Nederland. Een ander voorbeeld is dat er tekorten zijn aan materialen voor diagnostiek zoals een bloeddruk meter of een thermometer. Wanneer dit niet op een afdeling beschikbaar is kan er vaak niet goed worden onderzocht hoe het met de gezondheid van een patiënt gaat.

Om het ziekenhuis en de bevolking te kunnen helpen zou het fantastisch zijn als ik daar de medische materialen kan kopen en die kan schenken aan het ziekenhuis en personeel. Het kopen van deze materialen kan ik beter in Tanzania zelf doen, omdat de kosten daar veel lager liggen en ik ter plekke kan bepalen welke materialen het meest nodig zijn. Naast dat het ziekenhuis hiermee wordt geholpen, wordt er tevens in de plaatselijke apotheek geïnvesteerd.

Ook is er een tekort aan speelgoed en afleiding voor de kinderen op de kinderafdeling. De ziekenhuisopname wordt al snel als een trauma ervaren. Spelen met speelgoed zou voor deze kinderen een goede afleidingsmethode zijn. Zo zijn er helaas nog zoveel meer voorbeelden op te noemen wat zou moeten veranderen. Heel graag wil ik met jullie donaties hier verandering in brengen!

Hoe kunt u/jij helpen?
Elke gift helpt, hoe groot of klein deze ook is.
Mocht u ook uw steentje willen bijdragen, dan kunt u uw gift via de rode doneerknop overmaken.

100% van al het geld dat binnen komt gaat naar medische materialen en andere hulp (zoals speelgoed) aan de lokale bevolking. Via mijn blog kunt u lezen hoe het met mij gaat en kunt u zien hoe ik het geld besteed.


Bedankt voor uw gift en aandacht!
 
Link naar de Blog: https://romytanzania.reislogger.nl


Groeten,

RomyEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
15 donaties
€ 397,00

Deze actie is gesloten.