Help Henk naar een toekomst | Geld inzamelen
 
 

Help Henk naar een toekomst

Ruim 9 weken leeft henk in zijn auto

Een koude deken, bijna nat van de kou, ligt op de achterbak van Henk zijn auto. Al ruim negen weken leeft Henk in deze lichtgroene auto. Hij is dakloos en zijn situatie lijkt uitzichtloos. 
In 2012 ging het schoonmaakbedrijf van Henk failliet. Hij kwam in de schulden terecht. Henk vond weer een baan en hij had het goed totdat in 2017 zijn bewindvoerder geld achterhield. De huur van Henk zijn huis werd niet meer betaald en dat leidde tot een uithuiszetting. 
'Ik ben toen in een daklozencentrum terechtgekomen maar omdat ik gewoon werk had moest ik daar 450 euro per maand betalen', vertelt Henk. 'Zo kon ik niet sparen om mijn schulden af te lossen en daarbij waren ze mij liever kwijt dan rijk, want ik had een baan en moest maar sparen voor een woning.
Nu woont Henk in zijn auto. 'In de zomer is het prima maar het is nu koud en de temperatuur moet niet verder omlaag gaan', vertelt Henk. 'Ik slaap met twee dekbedden, ook een over mijn gezicht.'

'Ik weet niet hoe het verder moet', vertelt Henk aangeslagen. 'Ik heb gewoon geen oplossing mijn situatie is uitzichtloos.' Henk heeft geen uitkering want daarvoor is een vast adres nodig. 
Een oplossing voor Henk kan gestuurd worden naar de Facebookpagina van Expeditie Grunnen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

106 donaties
€ 1.785,00
Doel: € 1.500,00
119%