Help Handbiker aan fiets

Help Handbiker aan fiets | Geld inzamelen
 
 
Help mij aan een nieuwe fiets

Handbiken is mijn sport. Geweldig is het als je laag liggend op je fiets over de grond suist met een snelheid van 35 km per uur.  Heerlijk.

Mijn naam is Peter Nijman, 54 jaar oud en wonend in Alkmaar.

Op 4-4-2011 werd ik voor de 6e keer aan mijn rug geopereerd en helaas is dit niet helemaal goed gegaan. Ik heb bij die operatie het Cauda Syndroom opgelopen en ondervind hier dagelijks erg veel last van. Ik heb namelijk altijd pijn in mijn voeten, benen en kont. Hierdoor ben ik ook rolstoelgebonden.

Ik ben echter niet bij de pakken neer gaan zitten en heb mijn leventje zo goed als het gaat weer opgepakt. 

In het verleden was ik een fanatiek sporter en ik wilde dit niet door mijn handicap laten verpesten. Ik ben begonnen met rolstoelbasketbal, maar hier moest ik door toenemende klachten en weer 2 rugoperaties mee stoppen.

1 jaar geleden ben ik begonnen met handbiken in een vastframe handbike. Onder begeleiding van een fysiotherapeut ben ik begonnen met trainen, eerst 14 km per uur gemiddeld en inmiddels is dit gemiddelde ruim 27 km per uur. Mijn 1ste doel was om de Berlijn marathon, welke ik in 2008 had gerend, binnen de 2 uur te fietsen. 

Op 24 september 2017 heb ik inderdaad de marathon gefietst in de voor mij supertijd van 1 uur 33 minuten en 22 seconden. Mijn doel heb ik hiermee ruimschoots gehaald.

Omdat sporten voor mij zowel fysiek en psychisch heel belangrijk is, (wat ook weer zijn invloed heeft op mijn gezinnetje) ben ik nieuwe doelen aan het stellen. Namelijk de marathon binnen 1 uur en 20 minuten te rijden.

Hiervoor zal ik nog harder gaan trainen, maar heb ik helaas ook nieuw materiaal nodig.

Ik word door dat trainen namelijk alleen maar sterker en mijn huidige fiets kan deze krachten niet verwerken. Ik trek hem waarschijnlijk binnenkort doormidden.

Om mijn nieuwe doel te bereiken heb ik dus een betere fiets nodig en deze kost behoorlijk veel geld, nl. €8000,- tot €10.000,- .

Helaas  is mijn sportbudget van de gemeente lang niet toereikend en wil ik een beroep u doen. 

Help mij om mijn doel te bereiken. Elk bedrag is welkom. Wil je me sponsoren boven een bepaald bedrag, dan kan en mag je reclame maken op mijn bus (Renault Traffic).Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
14 donaties
€ 310,00
Doel: € 10.000,00
3%

Deze actie is gesloten.