Help Ghanezen aan een betere gezondheid

Help Ghanezen aan een betere gezondheid | Geld inzamelen
 
 
Doneer voor een ECG om hart en vaatziekten in Ghana te bestrijden!

Geachte mevrouw/meneer,

Een aantal weken geleden zijn wij, vier studenten geneeskunde, afgereisd naar Ghana om daar deel te nemen aan het Medicine Project van AIESEC. Zes weken lang zullen wij de gang van zaken in een ziekenhuis vlakbij de grote stad Kumasi observeren: Effiduase Government Hospital. Afgelopen tijd hebben wij al ontzettend veel gezien en geleerd. Heel bijzonder om mee te maken hoe men in deze totaal andere wereld te werk gaat met soms gebrekkig materiaal en slechts twee artsen op een heel ziekenhuis. Ondanks deze omstandigheden is iedereen heel behulpzaam en enthousiast om ons nieuwe dingen te leren. Aangezien de gezondheidszorg in Ghana nog vele verbeterpunten kent, zouden wij hier graag een steentje aan willen bijdragen, zodat wij hen ook kunnen helpen.

Samen met een verpleegkundige en een van de artsen hebben we gekeken naar waar ze in het ziekenhuis het meeste baat bij zouden hebben. Hierbij zijn we uitgekomen op een elektrocardiograaf.
In de tijd dat wij hier zitten hebben we gezien dat ook in Ghana Westerse ziektes, zoals hart- en vaatziekten, een groot probleem vormen. Om te zorgen dat de mensen hier een kans krijgen op de optimale zorg, kan een ECG van levensbelang zijn.

Voor de investering van dit apparaat is echter wel €2800 nodig. Hoewel het personeel van het ziekenhuis getraind is in het gebruik van het apparaat, kunnen ze dit helaas niet betalen en daarom hebben zij JULLIE hulp hard nodig! Hopelijk kunnen we dan over 2 weken met het opgehaalde geld een ECG-apparaat aanschaffen en deze aan het ziekenhuis overhandigen.

Met vriendelijke groet,

Tess Bulten
Yana Halmans
Charlotte Nuboer
Imke RasingEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
39 donaties
€ 523,00
Doel: € 2.800,00
18%

Deze actie is gesloten.