Help Esther aan een rolstoelbus!

Help Esther aan een rolstoelbus! | Geld inzamelen
 
 

 

Click here for English

Klicken sie hier fur Deutsch

Cliquez ici pour Français

 

Dag allemaal,

Mijn naam is Renée, ik ben de zus van Esther en ik heb lang getwijfeld om Esther’s verhaal te vertellen en om een crowdfunding actie te starten. Het ligt niet in mijn aard om hulp te vragen en doe liever alles zelf met ons gezin.  Maar op dit moment lukt dat niet, dit is groter dan we aankunnen..

Dit is het verhaal van mijn zusje Esther

Mijn naam is Esther en ik ben 14 jaar geleden geboren in Duitsland. Toen mijn moeder 27 weken zwanger was ben ik geboren in het ziekenhuis in Datteln.  Ik ben te vroeg geboren en daardoor heb ik een hersenbeschadiging opgelopen en heb een lichamelijke beperking die cerebrale parese heet. Hierdoor ben ik rolstoel afhankelijk en heb ik een visuele beperking.

In 2015 werkten de nieren van mijn moeder niet goed en moest zij voor dialyse naar het ziekenhuis. In die periode ging het niet goed met haar en heb ik een tijdje in Nederland gewoond.  Mijn tante uit Nederland kwam iedere week op bezoek in Recklinghausen, dat is 2 uur heen rijden en dan ging ze op zondag weer terug naar Dronten. In 2016 is mijn moeder plotseling  overleden in Duitsland en bleef ik achter met mijn zus en broer. 

Nadat mijn moeder overleed, was ik samen met mijn zus een weeskind en werden we opgevangen door mensen die bij ons in de kerk gemeenschap zitten. Vanaf het moment van het overlijden van mijn moeder, hebben mijn tante en nicht er alles aan gedaan om mij en mijn zus naar Nederland te krijgen.  Mijn tante had belooft dat ze voor ons zou zorgen als er ooit iets met mijn moeder zou gebeuren, en ze heeft zich aan haar belofte gehouden. 

 

Van kleins af aan ging ik iedere vakantie naar Nederland omdat het altijd gezellig was om tijd door te brengen met mijn familie Op 7 februari 2017 werden we ook opgehaald, maar dit keer niet voor vakantie maar om verder te gaan met ons leven in Nederland.

Ik moest een nieuwe taal leren en naar een andere school, nieuwe vriendjes maken maar gelukkig heb o.i 4 extra broertjes en zusjes om mij heen die mij helpen met alles. Mijn tante en oom werden mama en papa, zij zullen mij beschermen en mij verzorgen. Ik mis mijn andere moeder nog steeds maar zij is nu in de hemel en waakt over ons. 

In ons huis moesten we allemaal dingen aanpassen omdat ik in een rolstoel zit. Voorheen tilde iemand mij de trap op en af om te douchen of te slapen. Maar in 2019 is ons huis aangepast en heb ik  nu een eigen slaapkamer en een badkamer  op de begane grond waar ik goed verzorgd kan worden. 

 

Voor ziekenhuis bezoeken moeten we ons vervoeren met de auto. Alleen hebben we geen aangepaste auto en moet ik in de auto worden getild.  Nu ben ik 14 jaar en wordt ik steeds groter en zwaarder, het is  steeds moeilijker om mij te tillen en in de auto te zetten.

Onze grote wens is om veilig en comfortabel in de auto te kunnen zitten en dat kan alleen als ik in een aangepaste auto zit waar mijn rolstoel in kan. 

De mensen/bedrijven die 1000 euro doneren die komen bij een speciale club: “De Club van 1000” en mogen met hun logo op de aangepaste auto als bedankje!

Vanuit de grond van mijn hart wil ik jou vragen of je wil doneren. Al is het maar een klein bedrag, alle beetjes helpen. En ik zal je voor eeuwig dankbaar zijn. Ook wil ik je vragen of je deze doneerlink wilt delen met al je vrienden, familie en kennissen.

 

Voor meer info of vragen kan je contact opnemen via de mail: estherbus2021@outlook.com

You can also donate with paypal : https://www.paypal.me/reneelutolondombaxi

 

 

 

Renee Ndombaxi Antonio
06-04-2022

Dag allemaal!

Wat een feest, we hebben ons doel behaald voor de crowd-funding actie “Een rolstoelbus voor Esther”! 

In precies 36 weken hebben 1881 donateurs: familie, vrienden, kennissen, collega’s, bedrijven, particulieren en ook onbekenden, lieve mensen en vrienden van vrienden een geweldig bedrag van € 33.500,- bij elkaar verzameld. 

Een heerlijk gevoel van liefde voor Esther heeft ons overspoeld en ons hart geraakt. We kunnen u en jou, nooit genoeg bedanken voor je hulp, je steun, de lieve berichten en donaties: jullie zijn geweldig! Aan alle gulle gevers, groot en klein zeg ik namens Esther en ons hele gezin: Dankjewel!

De bus is al besteld en wordt begin juli verwacht, dan naar de ombouw specialisten die er een speciale “Esther-bus” van gaan maken. Je begrijpt dat we de aflevering van de bus, de eerste keer dat Esther zelf de bus gaat zien, niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Dat zal het ultieme moment zijn en daar ben jij van harte voor uitgenodigd. De exacte datum en tijd zullen we delen via social media natuurlijk!

Voor nu: bedankt allemaal en tot de afleverdag!

Lieve groet,

Renée 


Renee Ndombaxi Antonio
21-03-2022

Lieve allemaal, 

We hebben een flinke korting gekregen op de aanschaf van de rolstoelauto! 

We zijn er bijna en hopen dat we het laatste deel nog kunnen ophalen! 

Deel het met je vrienden en familie, laten we het laatste beetje nog samen bij elkaar krijgen!

Heel erg bedankt!

God Bless you ! 

 

 


Renee Ndombaxi Antonio
18-09-2021

Lieve vrienden!

 


We zijn ontzettend blij met allle giften die we hebben ontvangen. Van klein tot groot en mega groot; we waarderen ze allemaal!!

 

We zijn nu op de helft dus mocht je vergeten zijn te doneren, het kan nog 😁

Ben je het vergeten te delen? Doe het! 

Het kan via Facebook Instagram LinkedIn je locale supermarkt of je sport vereniging. 

 


Heb je flyers nodig of andere informatie? Mail me gerust via Estherbus2021@outlook.com

 


Met jouw hulp gaan we het halen!!


Thanks and god bless you 💞


Renee Ndombaxi Antonio
30-07-2021

Lieve allemaal!

 

We zijn nu 48 uur op weg en we hebben de eerste 10 duizend euro binnen! Heel erg bedankt voor de donaties en voor het delen! 

Het begin is er en nu moeten we door pakken!

 

much love & god bless you all <3

 

 


1886 donaties
€ 33.690,00
Doel: € 33.500,00
100%

Deze actie is gesloten.