Help Ellen naar Zuid Afrika !

Help Ellen naar Zuid Afrika ! | Geld inzamelen
 
 
Help Ellen naar Zuid Afrika

Hallo,

Ik ben Ellen Verstraeten. In de zomer van 2017 ga op stage met de stichting Global Exploration.

Haar doel is jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken.

Haar motto is: ‘Together one world.’

Samen zorgen wij, de jongeren, ervoor dat wij straks de wereld een beetje beter achterlaten.

Ik reis samen met een zeer diverse groep mensen om kennis te maken met een totaal andere cultuur en hun levenswijzen. We trekken door Zuid-Afrika en bezoeken onderweg verschillende instellingen en scholen die onze hulp goed kunnen gebruiken. De projecten die we gaan bezoeken zijn: New Kidz, Sithand’Izingane Care Project en Langa Environmental Action Forum (LEAF).

New Kidz is een NGO (non-gouvernementele organisatie) in Kaapstad die zich inzet voor weeskinderen door kinderdagverblijven een make-over te geven. In Zuid-Afrika zijn, met name door de invloed van de ziekte aids, naar schatting 3 miljoen wezen. In 2016 werden er met fondsen van Global Exploration 4 kinderdagverblijven opgeknapt. In 2017 wil New Kidz samen met Global Exploration weer 3 nieuwe kinderdagverblijven een extreme make-over geven en transformeren.

Sithand’Izingane Care Project, gelegen in de sloppenwijk Tsakane in Johannesburg, is een NGO die steun probeert te bieden aan de vele families die direct of indirect getroffen zijn door de gevolgen van HIV/aids. Door een unieke combinatie van educatieve, spirituele en materiële activiteiten is het Sithand’Izingane Care Project in staat verlichting en steun te bieden aan de mensen van Tsakane – Kwathema.

In Langa, een township in Kaapstad, is LEAF al een aantal jaren actief. LEAF streeft naar een groener, schoner en veiliger township. De vergroening moet mensen weer trots maken op hun woonplek en die trots moet weer leiden tot nieuwe en veiligere ontwikkelingen. In 2017 wil LEAF samen met Global Exploration ook Isilimela High School in Langa vergroenen.

Wij steken onze handen uit de mouwen en laten geld achter voor het steunen van deze projecten.

Om deze reis waar te maken moet iedereen een eigen bijdrage van €900,- betalen. Daarnaast moet iedereen ook nog een sponsorbedrag van €1800,- ophalen. 

Ik wil jullie vragen dit project een warm hart toe te dragen en mij te willen sponsoren, zodat voor mij dit project een kans van slagen krijgt. Jullie zouden me een groot plezier doen met een kleine bijdrage.

Bij voorbaat dank.

Ellen VerstraetenEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 55,00
Doel: € 1.800,00
3%

Deze actie is gesloten.