Help een oud Ambacht te blijven bestaan | Geld inzamelen
 
 

Help een oud Ambacht te blijven bestaan

De oudste in werking zijnde Tingieterij moet misschien sluiten. Helpt u ons ?

Ik start deze actie op voor mijn vrouw en schoonouders welke allen hun leven lang het ambacht van Tingieters beoefenen. Door de Coronacrisis dreigt het ambacht te verdwijnen.

Het winkeltje waarin ze het ambacht normaliter demonstreren en hun handgemaakte producten verkopen is sinds maart 2020 gesloten. Het winkeltje is gevestigd in een Theehuisje op de Zaanse Schans. Normaliter is het hier een drukte van belang. Echter sinds de uitbraak van Corona is het stil. Zelfs in perioden dat er wel open mocht worden gegaan was dit niet zinvol.

Het winkeltje heeft een oppervlakte van 16 vierkante meter. En binnen de 1,5 meter regelgeving mocht er maar 1 klant tegelijk in de winkel aanwezig zijn. 

Het uitblijven van inkomsten maakt dat we al bijna een jaar niets verdienen en de vaste lasten wel door blijven lopen. Omdat het een heel klein bedrijfje is, komen ze ook niet in aanmerking voor steun vanuit het rijk.

Het zou een gemis zijn wanneer dit ambacht moet sluiten. Hier wordt nog steeds gewerkt met antieke gietvormen - waarvan er enkele teruggaan tot het begin van de 13e eeuw.

Met uw donatie hopen wij dat u een bijdrage wilt leveren ons door deze crisis heen te helpen en we dit ambacht voor Nederland kunnen behouden.

Het ambacht van mijn vrouw en schoonouders is in 2014 onderscheiden met de titel "Beste Ambacht ter Wereld". Dit door deel te nemen aan een internationale expositie van oude ambachten in China.

Wij kregen deze door het IOV (onderdeel van Unesco Werelderfgoed) jaarlijks uitgegeven onderscheiding omdat wij ons enorm inzetten het ambacht ook voor de generaties na ons te bewaren. We geven workshops, leren een ieder die dat wil te werken met oude en nieuwe methodieken en konden dit altijd doen met de verdiensten welke uit het winkeltje en webshop kwamen.

Ik hoop dan ook van harte dat u mijn vrouw en haar ouders wilt helpen het ambacht voort te laten bestaan.

Iedere gift, hoe klein ook, wordt zeer gewaardeerd. Met uw gift kunnen we de antieke gietvormen, de werkwijze, gereedschappen en machines behouden voor de toekomst, en hopen we uiteindelijk deze weer te mogen/kunnen vertonen aan een breed publiek.

Ronald van Delden
Echtgenoot van Ingrid en schoonzoon van Erik en CarlaEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

52 donaties
€ 1.970,00
Doel: € 10.000,00
19%