Help een Chien de la Rue!

Help een Chien de la Rue! | Geld inzamelen
 
 
Help een Chien de la Rue Stichting Le Woef

Begin vorig jaar hebben wij ons huis open gesteld voor kansarme honden uit Roemenië. Gevonden op straat, gedumpt in een zak, zwalkend langs de weg of bibberend in een hoekje van een kennel. Na het opvangen van tientallen honden, vond ik het tijd om ook eens met eigen ogen te zien waar ze vandaan komen. Mijn eerste keer in Roemenië was zwaar, emotioneel en motiverend tegelijk. Het heeft mijn ogen dusdanig geopend dat wij ons inmiddels volledig inzetten voor deze kansarme honden. En niet alleen omdat ze zielig zijn, maar ook zo ontzettend leuk!

Ze verdienen het om een tweede kans te krijgen, om gezien te worden, een eigen thuis te krijgen, een liefdevol hondenleven, dat is waar wij naar streven!

Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat men bewust wordt van wat voor dierenleed zich in de wereld afspeelt. En waarom wij hier, waar mogelijk zo graag iets in willen betekenen.

Wij zetten ons dus voornamelijk in voor honden in het buitenland en zijn o.a. erg actief in Roemenië. Het probleem daar zit ‘m vooral in de bevolking en het staatsbeleid. Het hebben van een hond daar is niet te vergelijken met een huishond zoals wij die hebben. Het merendeel leeft op straat en de honden die wel een baas hebben, leven vaak op of rondom het erf. Honden die op straat leven, lopen het risico om gevangen te worden door zogenoemde ”dogcatchers”. Eenmaal gevangen, belanden ze in een ”Public Shelter”. Hier ziet hun toekomst er niet zo rooskleurig meer uit. Indien ze niet binnen een aantal weken door een andere organisatie eruit gehaald worden, is het einde verhaal!

Dit willen wij uiteraard graag voorkomen. Hiervoor is slechts 1 manier, namelijk steriliseren/castreren! Gezien mensen daar zelf een heel laag inkomen hebben, is er vaak weinig over voor hun hond, laat staan een dierenarts. Om die reden is het heel belangrijk dat organisaties zich niet alleen bezig houden met het redden van honden maar zich ook inzetten in het voorkomen! Wij hebben hiervoor donaties nodig om die lieve hondjes te steriliseren/castreren.

 

kijk ook eens op onze website: www.stichtinglewoef.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 100,00
Doel: € 800,00
12%