HELP! Dominica mag niet worden vergeten.

HELP! Dominica mag niet worden vergeten. | Geld inzamelen
 
 

! DEEL ! DONEER ! Iedereen heeft gehoord over de verwoestende kracht van orkaan Maria in het Caribisch gebied. Er gaat op alle nieuwszenders veel aandacht uit naar Sint Maarten en Puerto Rico. Maar Dominica staat in de schaduw. Terwijl hulp juist op een van de armste eilanden in de Caribbean ook hard nodig is ! DEEL ! DONEER !

Voor St Maarten zijn er al miljoenen opgehaald omdat er zoveel media aandacht voor is. Redden wij het om 3,000 Euro op te halen om een klein verschil te maken voor Dominica? Jouw donatie kan het verschil maken. #wecare

Een kleine week na orkaan Maria is er nog steeds geen lopend water, geen elektra. Afgesloten van de buitenwereld, geen contact. Drinkwater en voedsel raken op. Met pijn in ons hart bekijken we de beelden van Dominica. Vlak voordat Dominica op 19 september als eerste eiland vol getroffen werd, is de orkaan plotseling uitgegroeid naar de zwaarste categorie 5 orkaan. Niemand heeft dit kunnen voorzien. Het oog van de orkaan heeft Dominica in haar kern geraakt en een stempel gedrukt op vele levens. De ramp op dit kwetsbare eiland mag niet worden vergeten. Het eiland is in isolement door uitval van het elektriciteitsnetwerk.

De storm was zo krachtig dat het eiland volledig verwoest is. Wai'tu Kubuli ('tall is her body'), zoals de Carib-indianen Dominica noemen, is thuis voor meer dan 73,000 mensen. 90% van het eiland is verwoest of ernstig beschadigd. Geen elektriciteit, geen drinkwater en de voedselvoorraad begint op te raken. Bruggen zijn weggeslagen waardoor sommige gebieden moeilijk te bereiken zijn. Het eiland is afgesloten van de buitenwereld. Al dagenlang zijn vele families in onzekerheid over de gezondheid van geliefden.

Dominica is een van de armste eilanden van het Caribisch gebied. De economie is afhankelijk van kleinschalige landbouw (bananen, sugercane), veel mensen leven zelfs van de natuur, ecotoerisme was in opkomst. Als gevolg van de orkaan zijn deze fundamenten letterlijk en figuurlijk plat gelegd. Het eiland staat bekend als een van de mooiste ongerepte natuureilanden van de Caribbean. Onvoorstelbaar dat er van dit paradijs op aarde nog maar weinig over is.

Na orkaan Irma heeft Dominica haar eigen noodvoorraden naar o.a. Sint Maarten gestuurd om daar te helpen. Dominica staat nu met lege handen. Graag willen we iets te terugdoen voor de ongekend gastvrije lieve bevolking van het eiland. Dominica voelt voor ons als een tweede thuis. We willen verschil maken in de wederopbouw voor hen die dat het meeste nodig hebben. Dankzij onze bevriende Pastoor van de Kerk in de Portsmouth regio, weten we zeker dat de donaties terecht komen op de plekken waar ze het hardst nodig zijn.

We hopen van harte dat je wilt bijdragen aan deze actie via doneeractie.nl. Alle kleine beetjes zijn onderdeel van een groot gebaar. Kom snel in actie want de doneeractie duurt tot 20 oktober.

Samen kunnen we een klein verschil maken. We care!

Super als je deze link wilt delen via Facebook, Twitter, LinkedIn, etc. 

Ons artikel in de Metro: https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2017/09/zussen-zoeken-na-orkaan-hun-vader-op-vergeten-eiland/#:~:text=Mandy%20Brouwer%20(27)%20speurt%20op,Het%20is%20allemaal%20zo%20onwerkelijk.%E2%80%9D

Reportage op TV via Hart van Nederland: https://www.hartvannederland.nl/112/artikelen/mandy-zoekt-vader-op-verwoest-dominica-en-start-hulpactieEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

123 donaties
€ 3.817,00
Doel: € 3.000,00
127%

Deze actie is gesloten.